Man mår som man förtjänar!

Igår var det en mycket trevlig dag. Vi började med att äta frukost framför tv:n, ett bra sätt att börja en lördag på tycker jag. Sen for vi en sväng på Rusta för att köpa penner och kollegieblock eftersom jag börjar skolan på tisdag så då kan det ju vara bra att ha något att skriva med och på! Sen blev det även en sväng på Jysk där jag köpte en ny kudde och sen köpte vi bordstabletter också, 4 st för 25 kr, tyckte att det var ett bra pris!

Efter att vi varit och shoppat lite tog vi med oss hunden till teg och gick en promenad efter elljusspåret, det kändes definitivt mycket kortare än det gjorde när man var mindre och man var tvungen att åka skidor runt med skolan! Det var i alla fall en trevlig promenad och hunden tyckte om att få springa lös!

Sen for vi hem och såg på tv en stund, dock var det inga underhållande program på tv så det slutade med att vi satt och såg på Don't Forget the Lyrics, rätt så kasst men det fick duga. Efter att ha tagit det lugnt en timma eller två så var det dags att börja med maten och göra sig klar innan mamma och Amanda skulle komma.

Klockan 18.00 kom dom hit och strax efter det var maten klar, så det var bra tajming. Bjöd även på en välkomstdrink, Amanda fick dock bara dricka. Sen satte vi oss ner och åt, Teriyaki biff och ris, mums! Sen bjöd vi på efterrätt, chockladformar med glass.

Efter maten så satte vi oss i vardagsrummet och drack vin och hade det trevligt. Klockan 20.00 kom min faster Marianne hit. Har inte sett henne på år och dar så det var väldigt trevligt och vin och andra alkoholhaltiga drycker dracks. Supertrevligt var det att träffa alla och sitta och prata. Sällskapet stannade till 12, vi själva stannade uppe till drygt 1, men sen fick det vara nog och vi gick och la oss.

Vaknade 10.20 imorse och då sov hunden fortfarande vilket var skönt. Dock vaknade hon så klart när jag klev upp och gick på toa, så vi tog oss en promenad och hon skötte sig riktigt bra. Sen dess har vi bara legat i soffan och sett på tv. Vi känner oss en aning sega idag, men man mår väl som man förtjänar, men det var det ändå värt.

Har nyss varit ute på en promenad med hunden och nu börjar man sakta men säkert känna sig som en människa igen vilket är trevligt. Om ett tag blir det middag, dock blir det ingenting avancerat idag, tror att det blir köttbullar och spaghetti! Sen ikväll blir det att se någon film och bara ta det lugnt.

Imorgon är det informations möte på skolan om Studiecentrum, sen på tisdag har jag min första lektion för terminen. Känner mig mer eller mindre redo för skolan, dock har jag en känsla av att det kommer att bli en ganska så tung termin. Men det återstår väl att se!

Dog from hell!

Igår var det hundkurs, det var mer eller mindre en katastrof i mina ögon. Men å andra sidan så kan det knappast bli mycket värre!

Vi samlades i Obbola utan för Förmansvillan, massa andra hundar i alla åldrar och storlekar var det där. Först fick vi information om kursen och sen fick vi skriva ner vilka målsättningar vi hade med kursen och sen efter det var det dags att hämta hundarna och börja med den första övningen, att samlas i ring med hundarna på vänster sida om oss.

Cassie tyckte inte att detta var någon rolig ide utan hon studsade mest omkring och gjorde allt hon kunde för att hälsa på alla andra, både hundar och människor. Sen skulle vi sätta oss ner bredvid våra hundar och dom skulle sitta eller ligga avslappnat bredvid oss medan vi lugnt strök dom över bringan. Cassie tog detta som en invit och bet och tuggade på minda händer och armar, detta gjorde hon i ca 40 minuter vilket var mindre trevligt. Vi gick också slalom mellan de andra ekipagen, det var väl det enda som gick någorlunda, dock långt från bra! Så efter att blivit tuggad på i ca 40 minuter var jag väldigt tacksam att kursen var slut!

Nu har vi fått i läxa att försöka få henne lugn medan vi sitter ner med henne, samt träna ögon kontakt och inkallning. Vi får väl se hur bra detta kommer att gå. Inkallningen och ögonkontakten ska väl inte vara några större problem, vara lugn blir väl en aning svårare! Nästa kurstillfälle är i alla fall om två veckor, så vi har god tid på oss att träna.

Idag är det ganska mycket som står på schemat. Har hittills hunnit med att städa hela lägenheten, duscha och starta två tvättmaskiner. Om ca 20 minuter ska jag ner i tvättstugan igen och hänga upp tvätten och starta ytterligare två maskiner med tvätt. Sen är nog all tvätt klar för den här veckan!

Efter det blir det en promenad med hunden och sen när vi kommer tillbaka så ska vi träna lite. Motionera först och träna sen, får väl se om det hjälper något! Har en känsla av att jag ska göra något annat idag också, men just nu så kan jag inte riktigt komma på vad, så jag antar att det inte är speciellt viktigt!

Bergsklättring och middag ute

Helgen har varit helt suverän och det är synd att den är över nu.

Fredagen var hyffsat lugn, var ner på stan en sväng och shoppade lite. Blev nya underkläder och ett armband, Claire köpte en födelsedags present åt sin brorsa. Vi passade även på att käka lunch på Subway, mums! Vi var klara nere på stan ganska så snabbt och vi kände på en gång att vi inte ville fara hem och bara dega i soffan. Så for vi hem och gjorde lite fika och sen tog vi med oss hunden til Bölesholmarna. Vi promenerade runt där ett tag och sen satte vi oss ner och fikade. Vi var ute längre än vi trott så därför blev det middag på en gång när vi kom hem. Men det var mysigt. Sen skulle vi se på Blues Brothers, men den startade inte när den skulle pga av friidrotten, suck, så vi gav upp och gick och la oss.

Lördagen började lyxigt med frukost i sängen, kommer knappt ihåg när vi åt frukost i sängen senast. Supermysigt var det verkligen! Efter en lång och skönt frukost klev vi upp och gjorde oss iordning, packade ryggsäckarna med mat och lite andra småsaker och sen packade vi in allt inklusive hunden i bilen och gav oss iväg till Tavelsjö för att klättra upp för Tavelsjöberget.

Vädret var helt perfekt och vi bestämde oss för att ta den svåraste vägen upp, jobbigt var det men det var det värt. Utsikten blev bara bättre och bättre ju högre upp vi kom!


Klicka på bilderna så blir dom större

Väl uppe på toppen så gjorde vi upp eld där vi grillade korv, mums. Vi hade även med oss lite annat smått och gott så vi satt uppe på toppen ett bra tag och bara njöt. Vädret var bra och utsikten var bra den också och vi kände oss väldigt nöjda!

Klicka på bilderna så blir dom större

På vägen ner bestämde vi oss för att ta en annan väg, då vägen upp var brant. Vägen vi tog ner var dock grymt tråkig och vi var lagomt less när vi äntligen kom ner! Vi var hemma strax innan 18.00 så vi gav hunden mat och sen blev det en välbehövlig dusch. Sen gjorde vi oss iordning för att gå på Eastern Palace för att äta middag.

Det var supertrevligt att gå ut och käka, det var evigheter sedan vi gjorde det och efter en dag ute var vi hungriga och vi utnyttjade buffén till max! Efter en mycket god middag och ett par öl promenerade vi upp till TC där vi tog ytterligare ett par öl.


Som vanligt när vi är ute på krogen och dricker öl så kommer det alltid främmande människor och slår sig ner vid vårat bord. Denna gången var det mycket underhållande! Det var två tjejer och tre killar från Skellefteå som kom och satte sig vid vårat bord. Den ena tjejen var en aning överförfriskad och pratade glatt om ditt och datt och hon tyckte att det var helt otroligt att Claire flyttat hit.

Det var en aning svårt att hålla sig för skratt då denna tjej babblade på och hon kallade oss Simon och Tomas, fast tjejer! Och som vanligt när vi förklarat för folk att vi är ett par, så får dom något slags behov av att säga att vi är så söta tillsammans och att det är så roligt och att dom är så glada för oss. Antagligen uppstår detta behov endast för att dom måste visa att dom tycker att det är helt okej och att dom möter lesbiska varje dag. Det är hur som helst en aning underhållande!

Den överförfriskade Skellefteå bon fortsatte att underhålla oss på TC i en timma eller så. Hon gav även Claire ett armband, köpt på typ H&M eller nåt. Väldigt silvrigt och blankt och verkligen Claires stil! Tjejen tyckte att Claire förtjänade detta armband, varför vet vi dock inte! Och hon pratade på om hur det var för stort för henne och att hon tappade det hela tiden, hon hade dock köpt det samma dag, så varför hon köpte ett som inte passade kan man ju undra! Hennes pojkvän såg också måttligt road ut då hon öppet flirtade med Claire.

Sen som en blixt från klar himmel så reste dom sig bara upp och gick iväg. Kvar satt vi och kunde knappt hålla oss för skratt! Vi stannade kvar ett tag till och drack en till öl. Sen tog vi bussen hem klockan 23.00. Cassie var väldigt glad att se oss, hon är för söt. Efter att ha varit ute på en promenad med hunden, kröp vi ner i sängen och somnade ungefär samtidigt som huvudet landade på kudden!

Söndagen blev en mycket lugn dag, vi började med frukost i sängen medan vi såg på Harry Potter och fången från Azkaban. Sen tog jag mig en promenad med vovven och sen parkerade jag mig i soffan där jag stannade resten av dagen, bortsett från ytterligare två promenader med hunden. Det var skönt att ta det lugnt en dag och kroppen behövde verkligen få vila.

Nu idag så återstår det att se vad som händer. Jag borde städa men jag hittar inte riktigt orken till det, så mest troligt blir det nog bara att promenera med hunden. Imorgon börjar våran hundkurs, det ska bli roligt!

Fika med kungen

Igår var vi och fikade med kungen! Eller ja det var vi väl kanske inte riktigt, men nästan iaf! Vi var ute hos Lars i Djäkneboda och fikade och eftersom kungen har varit ute i Ratan så körde dom förbi Lars hus. Inte för att vi fick en skymt av honom eller någon annan. Men vinkade till polishelikoptern gjorde vi iaf.

Trevligt med fika och vi kunde till och med sitta ute, dock var det en aning kallt när solen gömde sig bakom molnen, men den var inte borta någon längre stund. Cassie tyckte att det var superkul att få vara hos Lars igen och sprang runt och lekte, hon är så söt. Hon var dock grining när vi skulle fara hem och surade i bilen. Tror inte riktigt att hon ville fara hem!

Vi passade på att grilla igår eftersom vädret var fint, ytterfläskfilé med potatissallad, mums! Några öl blev det också, man måste ju passa på medan man är ledig! Igår var jag även på skolan och registrerade mig, men har inga lektioner förrän i september då jag läser allt på Studiecentrum, så jag har en vecka till som jag är ledig!

Igår kväll såg vi på So You Think You Can Dance, sjukt bra program måste jag säga. Tycker att det är så roligt att se på när dom dansar. Dock så vart vi chockade när vi fick veta att det var Janette som åkte ut. Hel sjuk röstning måste jag ju säga när hon helt klart var den bästa tjejen! Tyckte även att det var konstigt att Brandon var i botten, han är grymt duktig! Jag tippar ändå på att Evan åker ut nästa vecka.

Idag är vädret kasst och det är skönt att sitta inne. Just nu sitter vi och väntar på att mamma och Lars ska komma hit och fika. Ska bjuda på hembakade blåbärs och hallon muffins! Mamma skickade precis ett sms så dom är här om ca 20 minuter. Så strax ska jag gå ut och sätta på kaffet och ta ut hunden så hon får kissa. Annars kommer hon att kissa inne när dom kommer för att hon blir så glad!

Förövrigt så måste jag bara tillägga att "det" var jävligt lågt bara så att du vet.

Försök till bättring

Ska försöka att bli lite bättre på att uppdatera bloggen, men jag lovar ingenting, det verkar alltid finnas något som är roligare eller viktigare att göra. Men idag har jag iaf lite tid att skriva då det är en relativt lugn dag. Har tvättstuga just nu, har precis varit nere och hängt upp tvätten så nu får den hänga i torkskåpet i tvåtimmar och sen ska det förhoppningsvis vara torrt och jag är klar med tvätten för den här gången!

Hunden beter sig en aning mysko idag, jag misstänker att hon växer! Förrst och främst så var hon förjävlig när Claire var ute med henne imorse, ibland kan hon vara riktigt hemsk! Ja hunden, inte Claire! Men nu ligger hon i sin säng, hon har varit in it ett par gången men sen traskat in i köket igen och lagt sig. Om en timma eller så ska vi ut på en promenad. Tror att vi ska gå ner till Mariehemsängarna och sen hem igen via Mariehemscentrum, ska nog stanna en sväng på Ica också. Nästa vecka börjar vi vardagslydnads kurs I Obbola, det ska bli roligt!

Imorrn är det registrering för skolan, men jag har inga lektioner för tidigast 1 september vilket känns rätt så skönt. Dock är höstterminen alltid jobbigare än vårterminen då den är kortare så man har mindre tid på sig att plugga. Men det ska nog gå bra ändå! Alla mina kurses är distanskurser den här terminen, så jag ska försöka vara flitig hemma. Vet dock inte hur många lektioner jag kommer att ha än, men förhoppningsvis inte allt för många.

Ikväll kommer Mathias hit och ska äta middag med oss, det blir trevligt. Det var ett tag sedan vi såg han och det är alltid kul att umgås lite med lillebror! Ska bjuda på lasagne hade vi tänkt, mums! Sen får vi väl se vad som händer resten av kvällen. Vi ska i alla fall helt klart se på So You Think You Can Dance, det börjar ju bli spännande nu!

Ännu en helg i stugan

Jag är fruktansvärt kass på att uppdatera bloggen, jag vet! I helgen har vi varit i stugan igen, den här gången var vi där själva, eller ja vi hade ju med oss hunden också.

Vi for upp på torsdag kväll, vi hade först tänkt åka på fredag morgon, men vi orkade inte riktigt vänta så vi åkte på torsdag kväll istället. Kom fram vid 20.30 och efter vi packat upp så slog vi oss ner i soffan och kollade på film och mös. Cassie tyckte att det var super kul att springa lös och kunna göra vad hon ville.

Efter en god natts sömn så tog vaknade vi upp relativ utvilade på fredag morgon och redo att möta dagen. Vädret var hyffsat, dock var det ingen större värme. Men envis som man är så tänkte jag bada ändå! Så jag tog med mig shampoo flaskan och traskade ner i älven. Tvättade håret och tog en kort simtur, men någon värme var det inte i vattnet och jag blev rätt så kall. Claire ville inte riktigt bada med mig, så hon tog sig en varm dusch istället. Det skulle jag nog också ha gjort egentligen, men det är lätt att vara efterklok!

Efter ett väldigt kallt bad så åt vi frukost och sen tog vi hunden på en promenad. Promenerade upp mot Övre Flygrakan och följde en väg där inne i skogen. Riktigt mysig promenad och solen låg på och det blev varmt och skönt! Vi hittade även resterna av ett hus, det var bara skorstenen kvar och det såg ut som att det hade brunnit. Nyfiken som man är så måste jag ta och fråga mormor om hon vet något om saken!

Efter en skön promenad tittade vi på tv en stund och läste lite. Sen var det helt plötsligt väldigt sent och dags för middag. Grillad fläskfilé och potatissallad, mums! Naturligtvis så var vädret inte på våran sida! Precis när Claire gjort iordning grillen och sprutat tändvätska på kolen så börjar det spöregna! Som tur är så finns det iaf tak på altanen, så vi flyttade grillen och gick in i väntan på att regnet skulle upphöra. Och efter ca 15 minuter så slutade det regna och solen tittade fram så att vi kunde grilla.





Efter middagen så blev det några öl och diverse andra goda saker, såg även på film och bara tog det lugnt. Riktigt skönt var det. Dock orkade vi inte stanna uppe speciellt länge så det blev en rätt så tidig kväll.

Lördagen fick en rätt så tidig start med Cassie som skällde och ville ut. Rätt så skönt när man är i stugan att bara behöva öppna dörren och släppa ut det lilla monstret! Kröp ner i sängen en stund men sen blev jag lite rastlös och hunden gnällde och ville komma in. Så det var bara att klä på sig och knata upp. Vi åt frukost och planerade vad vi skulle göra för dagen. Vi bestämde ganska snabbt att vi skulle fara till Mårdseleforsen och ta med oss lite fika.

Så jag ställde mig och kokade varm choklad och gjorde iordning fika som vi kunde ta med oss. Strax efter 12 så for vi iväg. Först så försökte vi hitta en annan parkering, typ på andra sidan forsen. Men vi kunde inte riktigt lista ut hur man tog sig dit. Så efter en stunds letande fick vi vända och köra tillbaka. Jag var en aning orolig att vi inte skulle få med oss Cassie över hängbroarna, men det gick bara bra! Hon tyckte att det var lite läksigt men med lite övertalning så gick det super bra!





Vi hade tänkt stanna vid grillstugan efter den andra hängbron, men där var det upptaget. Så vi fortsatte att promenera runt forsen i hopp om att någon av de andra två grillstugorna skulle vara lediga. Men vi hade otur och allihopa var upptagna. Så vi fick gå tillbaka till grillplatsen efter den första hängbron. Där var det som tur var ledigt och vi gjorde upp eld och grillade grillkorv och drack varm choklad. Super mysigt var det och hunden skötte sig mycket bra!









Efter en fika paus promenerade vi den sista biten tillbaka till bilen och sen for vi hem. Diskade och packade undan och sen tog vi på oss badkläderna och packade in oss i bilen igen och körde iväg till sjön i Åmsele för att bada. Det är väldigt lång grunt i sjön så det var därför inte allt för kallt i vattnet och vi tog oss faktiskt ett dopp utan att frysa ihjäl. Hunden ville dock inte bada utan hon satt på bordet och tittade på oss istället!

Efter vi badat packade vi in oss i bilen igen och for tillbaka till stugan. Vi såg på tv och myste i soffan och sen till middag åt vi hemma gjorde hamburgara och till efterrätt blev det chokladkaka som jag bakat dagen innan, mums! På kvällen såg vi på Bordertown, mycket bra film faktiskt! Efter den så tittade vi på tv en stund, men sen blev ögonlocken så tunga att vi var tvugna att gå isäng!

Söndagen blev inte lika lyckad som de övriga dagarna då vädret inte var på våran sida. Det regnade fruktansvärt mycket och det var omöjligt att vara ute. Istället satt vi inne och såg på film, såg en konstig svensk film som heter Doxa, ingenting jag rekomenderar, men den fick duga! Vi hade hoppats att det skulle sluta regna, men det såg lönlöst ut. Så vi packade ihop och for hem istället!

Var hemma vid 16.30 och var ganska så trötta. Kollade mailen tvärt och sen blev det middag, varma mackor med tonfiskröra, mums! Sen tv en stund och efter det blev det en dusch för att tvätta bort helgens bravader och det var gudomligt skönt med en varm dusch! Efter det så såg vi på film, Northern Lights, rätt så bra faktiskt. Och sen blev det sängen!

Idag blir det en lugn dag, ska strax ut på promenad med vovven och sen har jag tänkt sätta mig ner och läsa en stund. Får se vad som händer ikväll.


Stugan!

Har varit väldigt dålig på att uppdatera, men jag har inte riktigt haft tid eller ork att uppdatera bloggen men tänkte väl att jag skulle göra ett försök nu!

Förra veckan så var vi en sväng på Nolia. Var där på torsdagen, som naturligtvis var en av de varmaste dagarna. Men vi hade trevligt ändå. Vi köpte några dvd filmer och sen blev det bara onyttigheter för resten, det blev ost, chips och munkar! Jag fick även ett halsband och två par örhängen av Claire. Vi var där i drygt 4 timmar och sen fick vi nog och for hem!

Sen i fredags så for vi till stugan. Eller ja först så for vi ut till mamma och Lars i Djäkneboda för att lämna hunden för helgen! Gjorde det vid 11 tiden och sen efter det bar det av till stugan för en helg utan hund. På vägen dit var vi något oroliga att vädret skulle vara kasst då det regnade i Vindeln. Men när vi kom fram till stugan så sken solen och det var varmt och skönt!

Vi välkomnades av mormor och en Southern Comfort drink, inte helt fel om jag får säga det själv! Sen blev det ett dopp i älven. Det kändes en aning kallt precis när man klev ner, men när man väl var nere i vattnet så var det underbart skönt. Efter badet så blev det lite fika. Fick mormors goda sirapskakor och lite annat smått och gott. Det blev även lite likör till fikat.

Blev ytterligare några dopp i älven på fredagen, det är så underbart härligt att ha älven så nära stugan. Det är så skönt att man bara kan gå ner och doppa sig när man vill. På fredagen bjöd mormor på Skink Janssons och till det drack vi vin.



Vi satt ute på altan på fredag kväll ända tills klockan var 22. Det var varmt och skönt och vi drack Apple Sourz med fruktsoda och spelade Top Trumps. Mormor tyckte att det var ett väldigt roligt spel och vi hade det mycket trevligt. Vid 22 tiden gick vi in och såg på nyheterna och sen såg på vi Rebus. När det var slut var klockan nästan tolv och vi var väldigt trötta. Så vi promenerade ut till lill stugan och kröp ner i sängen och somnade ganska så fort!




Vi vaknade vid 11 på lördagen och gjorde oss iordning och klev upp. Vi åt frukost ute på altanen och sen blev det så klart ett dopp i älven innan vi packade en väska med fika och begav oss till Mårdseleforsen för att gå Forsen Runt. Det var sjukt varmt, termometern stod på 33.9 i skuggan klockan 11 på förmiddagen. Tack och lov så blåste det i alla fall lite när vi gick runt forsen, men det var ytterst lite och vi var väldigt varma och svettiga när vi var klara! Ungefär halvvägs runt forsen så stannade vi och fikade. Vi hade en underbar utsikt och det vara bara så härligt att vara där. Vi höll ett friskt tempo när vi promenerade och vi var därför hemma redan vid 13.10











































Efter våran promenad runt Mårdsele forsen blev det självklart ett dopp i älven. Det var mycket varmt och skönt i vattnet så det blev ett lång bad. Det var nästan så att man inte riktigt ville gå upp! Efter att vi badat så satte vi oss i varsin stol på altanen och läste. Helt underbart skönt att sitta ute i solen och läsa och bara ha det bra. Tänk om man fick ha det så varje dag!

Till middag så blev det grillade fläskkotletter med pomefrites, helt underbart gott var det! Till maten hade vi även sallad och en riktigt god mango sås. Vi blev alla fruktansvärt mätta och efter middagen kunde vi knappt röra på oss. Men ännu ett dopp i älven orkade vi faktiskt med och den gången tog jag även med mig kameran ner i vattnet!





















































































Efter vi badat sista gången för dagen så satte vi oss på altanen och spelade kort. Även den här kvällen satt vi ute tills klockan var 22. Dock så gick vi ut till lill stugan redan vid 22.20 för att vi var så trötta. Såg en film på Claires dvd, Stepbrothers, och sen la vi oss och sov.



Vi vaknade ganska så tidigt på söndagen, redan vid 10-tiden. Så vi klev upp, åt frukost och sen badade vi. Sen resten av dagen så satt vi ute på altanen och läste våra böcker och när det blev för varmt så gick vi ner och badade. En helt underbar söndag, det kunde verkligen inte ha varit bättre!

Vid 16-tiden var vi tvugna att fara hem så vi kunde ta hand om hunden. Mamma och Lars hade lämnat vovven hemma hos oss eftersom dom varit in till stan och hälsat på Marianne och Roger och firat farmor som fyllde 74. Hunden hade visst skött sig mycket bra, vilket var väldigt skönt för oss alla. Dock hade den lilla odågan lyckats ha sönder sitt halsband. Så vi fann en naken hund när vi kom hem.

Söndag kvällen blev väldigt lugn och vi såg på tv och bara tog det lugnt. Såg en film på 5:an som hette Midnight Bayou, den var rätt så bra. När den var färdig så gick vi och la oss. Vi låg och läste en stund men det tog inte lång tid innan vi båda somnade.

Imorse fick vi alla en sovmorgon till klockan var strax efter 11. Jag tog ut hunden på en kort promenad och sen gjorde vi oss iordning och for på Lobos Hundartiklar för att köpa ett nytt halsband till lilla vovven. Kom hem med ett brunt billigt läderhalsband och en påse hundgodis!

Har tagit det lugnt resten av dagen, har kollat mailen och pysslat på lite. På eftermiddagen tog jag och Cassie en långpromenad och sen blev det en dusch för min del. Nu är det snart dags att ge odågan middag och gå ut på en till promenad. Sen ska vi ta oss iväg och se om vi kan hitta något annat foder till hon och även köpa lite saker till oss, som bland annat mjölk och bröd. Ikväll blir det nog att ta det lugnt och se på tv

Mycket trevlig helg!

Helgen har varit väldigt trevlig, i fredags så minns jag knappt vad vi gjorde om jag ska vara ärlig. Dagarna bara flyter ihop och det är svårt att veta vilken dag det är. Men om jag inte minns helt fel så satt vi hemma och såg på Pirates of the Caribbean - At World End. Tycker att den är rätt så rolig, men den är lång ifrån lika bra som första filmen. Dock är det ganska kul att see Keith Richards som Jack Sparrows pappa.

Lördagen började trevligt. Hunden sov till klockan 11 vilket var väldigt skönt. Har ingen aning om varför hon sov så länge men jag tänker då verkligen inte klaga! Efter en promenad med hunden så blev det en tur till Ica Maxi för att storhandla. Kanske inte det roligaste man kan göra på en lördag eftermiddag, men vi hade inget bättre för oss och vi behövde storhandla. Det var dock rätt skönt att för en gångs skull gå omkring och handla utan att det var miljoner människor ivägen!

Efter Maxi for vi hem och åt lunch medan vi såg på Harry Potter och De vises sten, vi köpte den förra veckan med Aftonbladet men när vi såg den så somnade vi båda halvvägs genom filmen. Så vi bestämde oss för att se den innan vi såg den andra filmen som vi köpte med Aftonbladet. Dock var det inte mycket tid över efter att vi sett på den första filmen. Så istället blev det en dusch och sen en promenad med hunden innan pappa, Eva-Britt och Amanda kom hit för att grilla med oss.

Vi hade vädret på våran sida vilket var väldigt trevligt. Claire stog för grillningen och jag försökte kontrollera vårat lilla monster så gott jag kunde. Dock blir hon så hemskt uppjagad när vi för besök att hon inte vet vart hon ska ta vägen. Men lagom tid tills det att maten var klar hade hon i alla fall lugnat ner sig så pass att vi kunde äta. Maten var super god och så var även vinet som pappa och Eva-Britt hade med sig.

Efter maten bjöd vi på maräng tårta. En med hallon och blåbär på och en med björnbär på. Supergoda blev dom och dom var väldigt enkla att göra. Efter middagen satte vi oss ner i vardagsrummet och pratade ett tag. Klockan tickade på och vid 22.30 for besöket hem. Vi stannade uppe ett tag till och drack lite mer vin och spelade kort. Dock var vi båda två ganska så trötta så det blev en relativt tidig kväll.

Söndagen började lugnt den också. Gick ut med hunden på en promenad vid 10 -tiden. Dock missade jag att det regnade när jag klädde på mig vilket var mindre lyckat, jag orkade dock inte gå in och byta om så jag fick bli blöt. Tog en tur upp till vattentornet och sen in i skogen där Cassie fick springa lös bäst hon ville medan jag plockade lite blåbär. Plockade väl ca 3-4 dl innan jag tyckte att det fick räcka och vi promenerade hem.

Var lagomt blöt när jag kom in genom dörren och så var även hunden! Claire låg fortfarande kvar i sängen när vi kom in, men efter lite övertalning om frukost och nybakada blåbärs muffins så klev hon upp. Frukosten intog vi i soffan medan vi såg på Harry Potter och Hemligheternas kammare. Jag lyckades dock somna efter ca 40 minuter och sen vaknade jag upp lagomt i tid för att se dom sista 20 minuterna av filmen!

Resten av dagen spenderades faktiskt framför tv:n. Såg nån film som gick på tv, sen en middags promenad med vovven och efter det så såg vi på ytterligare en film. Slaget tolv hette den, baserat på en Nora Roberts bok som vi läste tillsammans förra sommaren. Tyckte faktiskt att filmen var riktigt bra även om skådespelarna kanske inte riktigt stämde överens med vad vi tyckte att dom borde se ut.

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Har redan, tack och lov, varit ute på en lunch promenad med hunden. Promenerade till Mariehemscentrum och där satt vi ner en stund och tittade på folk som gick omkring och hon var riktigt duktig och höll sig väldigt lugn. Hon var även duktig på hemvägen då hon nästan inte drog någonting alls.

När jag kom hem så ringde jag och bokade en tid för kloklippning, någonstans i Obbola så det blir att kolla vägbeskrivning! Imorgon klockan 11 ska vi dit iaf. Ska faktiskt bli skönt att få det gjort. Jag tycker att det är grymt obehagligt och vet inte riktigt hur mycket man ska klippa. Så det är bra att någon som vet vad dom håller på med får fixa det. Jag hoppas bara att hon sköter sig!

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sen blir det nog att äta lite lunch och kanske läsa min bok en stund?

RSS 2.0