Djupfryst

Igår skulle jag bege mig till skolan för att visa upp papper på att jag har registrerat mig. Dom verkar ha tappat bort mig i systemet vilket är lite irriterande. Sen skulle jag ner på stan för att köpa lite skolböcker. Dock så var bilen mer än djupfryst så det gick inte att öppna dörrarna! Självklart hade jag inte gett mig själv tillräckligt med tid för att kunna ta bussen innan expeditionen stängde. Så istället blev det att gå in i värmen och göra ingenting.

Idag ska jag dock ta bussen till skolan och sen ner på stan. Kollade imorse när jag var ute med hunden om det mot all förmodan gick att öppna bildörrarna. Men med -20 så var det ganska lönlöst, så idag blir det buss. Imorgon skulle det visst också vara kallt, så det blir mest troligt att ta bussen till mamma för att uppvakta Lars. Funkar ju det också, men det tar sån tid att åka buss till mamma.

Ikväll blir det nog en ganska så lugn kväll, vi ska äta god mat och se på film. Köpte 3 stycken frysta fläskfileér på Ica förra veckan, så idag blir det fläskfilé och klyftpotatis till middag, mums! Nu blir det att göra sig iordning för att ta bussen.

Äventyr i snön

Igår var det en minst sagt händelserik dag. Dagen började relativt lugnt med en etik lektion klockan 8.30. Var hemma strax efter 10 och vädret var inte allt för dåligt. Vid 14-tiden var det dags att fara till skolan igen och vädret var betydligt mycket sämre den här gången.

Efter att ha varit två och en halv timme på skolan var vädret om möjligt ännu värre när jag körde hem. Med snö och blåst var det inte det lättaste att ta sig hem och all snö och blåst resulterade i att jag körde fast på parkeringen hemma! Efter lite hjälp och en hel del skottande av snö lyckades jag i alla fall ta mig in på parkeringen. Sen in och ta av sig alla blöta kläder och laga mat. För enkelhetens skull blev det pitabröds pizzor, gott och enkelt!

Vädret tycktes bli ännu sämre och vi funderade på att låta bli att fara till veterinären för att vaccinera hunden. Men då vi redan avmaskat hunden och man helst ska vaccinera en vecka efter avmaskning så bestämde vi oss för att trotsa vädret. Detta var i sig kanske inte det smartaste vi har gjort, men vi gjorde det i alla fall.

Till en början tog vi oss inte ens ut från parkeringen här hemma. Snön var runt 30 centimer djup och med bakhjulsdrift och kassa vinterdäck fastnade vi om och om igen. Vi försökte putta bilen och det resluterade i att jag föll pladask på magen i snön. Gjorde illa axlarna och knät men vi fortsatte ändå, till sist fick vi hjälp av en tjej som också puttade och då lyckades vi ta oss ut från parkeringen och ut på vägen!

Väl ute på vägen så såg vi inte speciellt mycket och vi fick köra sakta och försiktigt till veterinären. Väl framme i Röbäck så insåg vi snart att parkeringar och vägar inte hunnit bli plogade och vi beslutade oss för att vända och köra till parkeringen på Ica och sedan gå till veterinären. Detta var betydligt lättare sagt en gjort! Tanken var först att köra in på en parkering för att vända, men redan då körde vi fast! Det krävdes två killar + Claire som puttade för att få ut bilen på vägen igen. Väl ute på vägen så sa ena killen att det bästa vore nog att köra till vändplatsen bara en bit bort.

Sagt och gjort så körde jag dit medan Claire väntade vid parkeringen där vi kört fast. När jag nästan var framme vid vänplatsen så insåg jag att det aldrig skulle gå, men då var det för sent för att vända om. Försökte mig på att vända men med en halvmeter snö gick det dåligt. Jag körde fast och fick gå ut och sparka undan snö och sen backa, köra fram, gå ut sparka undan mer snö. Jag insåg ganska snabbt att jag inte skulle ta mig ut utan hjälp så jag bestämde mig för att ringa till lillebror för att få hjälp. Jag insåg då att jag dessutom tappat min telefon i snön någonstanns!

Så där stod jag utan telefon och med snö till knäna. Så jag fick traska i snön för att leta reda på Claire och låna hennes telefon och ringa till Mathias för att be han komma och hjälpa oss. Under tiden vi väntade försökte vi leta reda på min telefon men hade ingen större lycka! När Mathias väl kom hade vi lyckats vända bilen någorlunda och efter bara 10-15 minuter kom vi loss och lyckades ta oss bort från vändplatsen.

Jag var dock tvungen att sitta på skuffen för att försöka tynga ner bakvagnen på bilen då den är lätt som en fjäder! Åkte på skuffen en bit och sen stannade Mathias på vägen bredvid sin bil. Och tro det eller ej, men när jag hoppade av skuffen så landade jag i stort sett på min telefon! Helt oskadd och fortfarande vid liv var den! Tacksam för att ha tagit mig loss och hittat telefonen lyckades vi ta oss till parkeringen på Ica där det var någorlunda plogat.

Sen traskade vi till veterinären där det i alla fall inte var någon kö. Cassie var ett litet monster och högg efter Inger-Johanne när hon skulle få sprutan. Så det blev munkorg och en till personal fick komma in och hålla hunden. Sen var det bara att traska tillbaka till bilen, den här gången gick det i alla fall bra att ta sig loss från parkeringen och vägarna hade hunnit bli plogade hyffsat.

Var något orolig över att köra fast på parkeringen hemma och mycket riktigt så körde vi fast vid infarten till parkeringen då det var en stor plogkant i vägen. Men vi tog oss loss utan problem och hade tur att vi hittade en parkering som inte var allt för översnöad och vi tog oss in på första försöket.

Väl inne var vi helt slut och började känna hur kroppen var lite öm. Så vi tog på oss torra kläder, gjorde varm choklad och satte oss i soffan för att se på tv resten av kvällen. Efter att ha sett So You Think You Can Dance hade vi båda två nästan somnat i soffan.

Idag är vädret mycket bättre och även om det fortfarande är väldigt mycket snö ute så går det faktiskt att röra sig ute. Dock var det en liten pärs att gå ut med hunden på morgonen då cykelbanorna inte hade hunnit bli plogade.

Om ett tag ska vi ut med bilen, ska fara på skolan och visa upp några papper då det har blivit nåt fel så skolan tror att jag inte är registrerad. Efter det blir det en sväng ner på stan för att köpa några skolböcker och kanske kika runt en stund. Kvällen blir garanterat lugn och kommer förmodligen att spenderas i soffan. Det känns som att gårdagens bravader räcket och blir över.

Snöstorm

Inget vidare väder är det idag, jag tycker egentligen om när det är snöstorm. Men det kan ju tilläggas att jag bara tycker om snöstormar när jag inte behöver gå ut! Vilket numera aldrig är fallet eftersom vi har en liten hund. Idag var det en tidig start med Etik lektion klockan 8.30. Vi gick igenom uppgifterna och dom känns bra, även om det känns lite drygt att behöva göra ett studiebesök. Läraren är helt okej, samma lärare som jag hade i psykologi, så jag känner igen upplägget av kursen.

Senare idag är det litterär gestaltning och information & layout B som gäller, ska bli intressant att se vad b-kursen i information och layout innehåller. Litterär gestaltning vet jag redan vad den innehåller och det ska bli roligt. Tycker om att skriva och sånt så det passar ju bra.

Om 45 minuter har vi tvätt-tid, så då blir det att springa ner i tvättstugan. Förra veckan hade vi sjukt mycket tvätt av någon anledning, men den här veckan är det lite mindre så förhoppningsvis så går det lite fortare. Jag hinner nog med att starta två maskiner och hänga upp dom innan det är dags att fara till skolan igen. Sen när jag kommer hem blir det att ta upp tvätten.

Ikväll ska vi även på drop-in mottagning för vaccinationer hos veterinärn i Röbäck. Lilla monstret ska vaccineras och sen blir det hem och laga mat och se på So You Think You Can Dance. Tyckte att alla var sjukt bra igår, utom Broadway rutinen, så det blir intressant att se vilka som åker ut.

Nu ska ja ta och läsa morgondagens läxa i datorkommunikation så det är bort gjort. För imorgon ska jag ner på stan och köpa skolböcker och sen ska jag också försöka hinna med och städa lägenheten innan helgen.

Blomkål i öronen

Nej, det är inte jag som har blomkål i öronen utan det är Cassie som har det. Hon verkar ha gått in i någon sorts fas där hon bara lyssnar med halva örat, vilket är väldigt frustrerande! Som när man är ute och går och man säger fot och hon går fot i ca 3 sekunder, sen smyger hon fram och går vid tårna istället för vid hälen. Sen när man säger åt henne så vägrar hon lyssna. Lite små drygt är det, men förhoppningsvis så går det väl över om ett tag?

Är lite seg idag och huvudet vägrar att vakna, kan bero på att jag inte sov speciellt bra i natt plus att ryggen värker och det hjälper aldrig. Jag hoppas på att det blir bättre om ett par timmar och att huvudet bestämmer sig för att vakna till liv. Idag är det egentligen inget pluggande jag måste göra, men har tänkt att läsa igenom första kapitlet i datorkommunikation som egentligen är morgon dagens arbete, men imorgon är jag på Komvux hela dagen + att det är tvättstuga och vaccination av hunden. Så det känns som att det inte kommer att finnas så mycket tid över imorgon.

Igår var vi en sväng på Returmarknaden för att se om vi kunde hitta några billiga skridskor. Men tyvärr hittade vi inga som passade vilket var typiskt. Alla skridskor var antingen 2 storlekar för små eller 2 storlekar för stora. Men vi får väl fortsätta leta och kanske hittar vi några innan vintern är slut.

Dags för plugg!

Idag började skolan på riktigt, eller ja egentligen bara en kurs, datorkommunikationen. Har redan hunnit göra bort dagens och morgondagens uppgifter. Det som är kvar att göra den här veckan är att läsa kapitel 1 i boken och sedan göra närvarouppgiften senast på fredag. Men det ska nog inte vara några problem. På onsdag börjar kurserna på Viva Komvux, ska bli spännande.

Helgen har varit mycket trevlig, i fredags blev det en tur på ÖB där vi bland annat köpte glödlampor, jag köpte mig ett par skor för 74,50 kr sen blev det också en ny filt. Kvällen avslutade vi med att se en film på Voddler, Clubland blev det och den var rätt så bra.

Lördagen började vi med att göra varmchoklad och packa en ryggsäck och sen gick vi ut och grillade korv och drack varmchoklad nere vid Nydalasjön. Hur mysigt som helst var det och hunden hade det roligt. På tal om hunden så blev hon 1 år i lördags, så hon fick en ny leksak och lite godis att äta. Lördagen fortsatte med lite tv-tittande och sen middag. Kvällen drack vi lite alkoholhaltiga drycker och spelade spel. Vi hade även Amanda som sov här lördag till söndag.

Söndag blev en mycket lugn dag och vi såg mest på tv. Hann med att sova lite på eftermiddagen också, vilket jag tror behövdes då vi båda led av en baksmälla. Kvällen avslutade vi med att se Breakfast Club och sen blev det sängen.

Allt som allt var det en riktigt trevlig helg och det kändes lite motigt att behöva göra skolarbete idag, men nu när det är bortgjort och man har vaknat till liv så känns det inte lika motigt längre. Nu är det dags att göra lite lunch och sen får vi se vad som händer med resten av dagen.

Helg igen

Så var det helg igen, mycket skönt! Den här helgen blir dock något lugnare än förra helgen, tror att vi behöver vila upp oss lite. Amanda ska sova här lördag till söndag då mamma åker till stugan och hon inte ville följa med. Men jag gissar på att vi inte kommer att se henne speciellt mycket då hon mest är ute och flänger!

På måndag börjar datorkommunikations kursen på NTI-skolan. Hämtade ut min bok igår och just nu känns kursen omöjlig att genomföra. Men allt eftersom så löser det sig säkert. På onsdag börjar kurserna på Viva Komvux, ser fram emot att läsa litterär gestaltning, ska bli roligt. Etik kursen ska bli intressant den också. Känns så skönt att det här är sista terminen även om det samtidigt är lite skrämmande, vad ska jag göra sen?

Nästa vecka är det fullrulle här med andra ord, skola som börjar och på onsdag ska hunden vaccineras. Skönt att det finns drop in för vaccinationer, slipper man boka tid och tjaffs på. Vi har dessutom bokat tid på Arken Zoo för kloklippning på lilla vovven. Det blir dock inte förrän den 4:e februari, men det är inte långt borta.

Imorgon fyller Cassie 1 år, så vi ska köpa en liten present idag. Mest troligt blir det väl någon leksak eller ett tuggben, det brukar alltid gå hem. Just nu ligger den lilla sötnosen i köket och sover, förmodligen trött efter promenaden imorse. Vi försöker nu få henne att gå fot större delen av promenaderna och det är jobbigt för det lilla huvudet. Men hon är så duktig så och matte är väldigt stolt.

Tvätta och städa

Idag är tvätt och städ-dag här hemma. Har redan hunnit med att dammtorka och dammsuga och städa badrummet, håller dessutom på med tvätten. Lika bra att göra bort alla tråkiga saker direkt man kliver upp. Fast det blev ju så klart en promenad med vovven innan jag städade.

Vi håller som mest på att träna hunden att gå fot och det går ganska så bra. Med lite godis så brukar det lösa sig! Men några längre bitar brukar det inte bli, oftast mellan två lyktstolpar. Men man ska ju inte kräva för mycket precis i början. Hon är i alla fall duktig och förhoppnings vis så kan hon gå fot lite längre bitar snart.

På tal om hunden så är det snart dags att vaccinera henne. Hon fyller 1 år den 23 januari och när dom är 1 år så ska dom vaccineras. Så jag försöker just nu få tag på veterinärn på Röbäck för att höra om dom fortfarande har vaccinations drop in på onsdagar. I så fall ska vi ut och köpa avmaskningsmedel idag och sen blir hon vaccinerad nästa vecka.

Idag måste vi även ut och köpa glödlampor då två glödlampor har gått sönder här hemma och vi inte har några extra. Vi brukar se till att vi alltid har glödlampor inne, men nu har förrådet tagit slut så vi måste fylla på. Ska även se om vi hittar en varmare filt att ha i soffan då den vi har nu inte är speciellt varm. Jag måste dessutom försöka hitta mig ett par nya jeans. Jag hade beställt ett par från Bon Prix, men dom dök aldrig upp så jag mailade kundservice och då visade det sig att dom aldrig fått min order? Och när jag försökte beställa om så fanns inte det jag ville ha.

Ska fara förbi mamma en sväng senare idag och hämta några papper som hon har skrivit ut också. Det är en anmälningsblankett för Claire att börja på SFI. Så idag är det med andra ord en hel del som ska göras.

Utvilad

Idag känner jag mit utvilad, måste bero på att jag inte behövde kliva upp klockan 8 för att gå ut med hunden. Låg istället kvar i sängen till halv elva och latade mig. Ibland måste man unna sig sånt också!

Dagen har förflutit på utan besvär, men jag har å andra sidan inte gjort någonting heller. Gjorde färdigt en orienteringskurs på NTI-skolan som man måste göra den här veckan. Det var inte speciellt svårt, men lika bra att göra bort det på en gång.

Har dessutom läst igenom kursinnehållet på datorkommunikation och det lär ju bli intressant. För det första så är hela kursen på engelska, vilket är en aning drygt! Men som tur är så är man ju hyffsad på engelska i alla fall. Kursen verkar förövrigt vara ganska så svår, men det ska bli intressant. Har beställt böcker idag, så dom borde dyka upp på fredag och på måndag så börjar kursen.

Mina övriga kurser på Viva Komvux börjar den 27 januari. Så jag har en hel vecka till av ledighet, börjar bli en aning less på att vara ledig nu, men nu är det inte allt för länge kvar innan jag får något vettigt att göra igen.

Var ute på en härlig promenad med lilla hunden, vi tränade på att gå fot och hon är så duktig så. Lite för mycket blev det dock när vi såg en katt som var ute och gick, lös dessutom. Cassie ville helst jaga den och äta upp den! Vi tog oss dock förbi utan några skador.

Ikväll blir det lövbiff i gräddsås till middag och senare ikväll blir det så klart att se på So You Think You Can Dance. Imorgon är det tvättstuga som står på schemat, kanske blir det städning av lägenheten också.

Helgen som varit

Helgen har varit super trevlig och vi har haft jätteroligt. På lördag morgon blev vi hämtade vid 10.30 tiden och sen bar det av norrut. Stannade i Piteå för att äta på Max, mycket folk var det där och vi fick vänta ganska länge innan vi fick beställa. Men när vi väl beställt så gick det fort. Efter det fortsatte vi till Luleå för att leta reda på hotell Avenyn och checka in.

Checkade in och gjorde oss iordning och sen begav vi oss till Boden för att gå på dopet. Hittade kyrkan utan problem och vi var där i lagom tid. Dopet var fint och Vincent var supersöt, nös och jollrade i kyrkan så att alla började skratta. Sen bjöds vi på fika hemma hos Sandra och Morgan, mycket trevligt var det även om det var lite trångt.

Efter dopet åkte vi tillbaka till hotellet en snabbis och sen gick vi på Bishop Arms för att äta och dricka några öl. Hade det trevligt och vi var tillbaka på hotellet vid halv tolv. Lagom tid att lägga sig och sova när man varit igång hela dagen och har en tidig start dagen där på.

Söndagen började vi redan klockan 8 med frukost. Tror att vi alla åt för kung och fosterland, men när man är på hotell så måste man ju passa på! Strax efter 10 checkade vi ut och begav oss åter igen norrut, denna gång mot Haparanda och Ikea. Var framme efter drygt 1 timma och 20 minuter. Tittade runt på Ikea och gjorde faktiskt några fynd. Vi köpte bland annat några dessert glas, ett litet fyrkantigt bord, en rislampa, två lådor att ha hundens saker i och lite annat smått och gott. Allt som allt blev det inte så farligt dyrt.

Sen kunde vi inte låta bli att gå in på Candy World och jag har då aldrig sett en större godis affär! Köpte allt för mycket godis, speciellt eftersom vi bara äter godis på helgerna nu mera. Men vi köpte i alla fall 1 kilo lösvikt och sen köpte vi också en stor vit toblerone. Mathias som älskar den vita tobleronen köpte två!

Efter att ha spenderat allt för mycket pengar på godis körde vi över till Finland där Lars tankade. Så inte nog med att vi hann gå på Ikea men vi hann också resa utomlands! Efter det började vi resan hem. Stannade i Skellefteå och åt pizza på Tre Kronor. Alltid gott med pizza och jag tycker det smakar bättre än hamburgare! Vi var hemma i stan strax före 21.00 lagomt trött och slut.

Packade upp alla våra saker och monterade ihop bordet och lådorna. Sen satte vi oss i soffan och såg på Basic Instinct, eller ja det var egentligen Basic Instinct två som vi såg. Missade att det var andra filmen och inte första som vi köpt. Jag lyckades dock somna 15 minuter innan filmen slutade, så jag har ingen aning om vad som hände.

Idag började min dag tidigt igen, började med att kliva upp klockan 8 för att gå ut med hunden och sen duscha och åka iväg till NTI-skolan för upprop. Tog inte mer än 40 minuter och på hemvägen stannade jag på ÖB för att köpa en kabel grej till våran nya lampa. Nu har vi satt upp den nya lampan inne på kontoret och den passar mycket bättre än den gamla.

Nu ska jag strax ta och äta lite lunch och sen blir det nog att parkera arslet i soffan resten av dagen. Känner mig lagomt trött och slut och vill helst bara lägga mig och sova.

Hey You!

Det är skönt att det är fredag idag. Inte för att det spelar någon större roll för mig då jag fortfarande är ledig, men det spelar roll eftersom att om det är helg så är Claire ledig och då får vi vara ledig tillsammans.

I helgen ska vi dessutom på dop i Boden. Lille Vincent ska döpas så vi ska åka dit, sen ska vi även sova på hotell i Luleå och på söndag så ska vi åka på Ikea. Ska bli en riktigt rolig helg. Plus i kanten är dessutom att vi ska åka med Mathias, så vi/jag slipper köra! Jag tycker visserligen att det är roligt att köra bil, men ibland är det skönt att inte behöva.

Idag finns det inte större planer, jag borde ta mig ut på någon affär och köpa foundation, men det är lite tomt i börsen. Är dessutom sugen på att köpa hårfärg, men kan inte riktigt hitta någon färg som jag vill göra. Kan inte bestämma mig om jag ska göra lite ljusare eller om jag ska göra mörkare?

Ikväll blir det att äta gomiddag, tortillas och förmodligen se en film. Men det verkar bara vara skit så kankse att vi drar igång en film från Voddler? Annars så har vi Basic Instinct som vi köpte för ett tag sedan och fortfarande inte har sett. Claire har visserligen sett den förut, men jag har inte det.

Torsdag

Jag har verkligen ingen fantasi för rubriker tyvärr. Idag vaknade jag tidigt, kunde inte riktigt sova utan var ganska rastlös. Så jag klev upp vid 9.30 och gick på en promenad med hunden. När jag var ute såg det ut som att det skulle bli mulet och trist idag, men solen tittade fram vilket alltid är trevligt.

Efter att ha promenerat med hunden så gjorde jag ett ryck och städade badrummet och dammsög hela lägenheten, så nu är det rent och fint här. Inte för att det lär vara speciellt länge, tycker att så fort man dammsugit så blir det dammigt igen. Efter att ha städat blev det en dusch och sen åkte jag iväg till mamma på teg och hämtade några tomma cd-skivor. Åt lunch när jag kom hem och brände sen ut 3 skivor som vi ska ha i Mathias bil på lördag då vi åker till Boden. Kul att ha musik som man vet att man tycker om. När det är Mathias skivor så vet man aldrig vad det blir för musik.

Igår var jag och shoppade en sväng, var på Kappahl på Ersboda och hittade faktiskt två tröjor och en cardigan som jag köpte. Passade på medan jag hade halva priset på rean, inte helt fel. Allt som allt gick det på 400 kronor så det var inte så farligt. På tal om kläder så har mina gröna byxor som jag använder när jag är ute med hunden gått sönder, så jag tror att jag måste skaffa mig ett nytt par. Men det får bli ett senare projekt.

För nästan tre veckor sedan så gjorde jag en beställning från Bonprix som fortfarande inte har kommit och jag har inte heller fått något besked att dom verkligen har skickat kläderna. Så idag så mailade jag dom och frågade så nu hoppas jag bara att dom svarar.


Tvättstuga

Sov ruskigt dåligt i natt så känner mig lite små seg, men sånt får man väl leva med. Kom på när jag vaknade vid 10-tiden att det var registering på skolan idag. Så jag klev upp och gjorde mig iordning för att åka ner på Östra och registrera mig. For vid 11-tiden och trodde inte att det skulle ta så lång tid. Men när jag kom dit så var det över 100st före mig i kö. Jag hade ingen större lust att vänta i flera timmar då dom inte är speciellt snabba. Så jag åkte hem igen och ska åka ner lite senare och se om det är mindre folk. Det är öppet till 18.00 så det är ingen brådska direkt.

Kom hem lagomt i tid för att springa ner i tvättstugan och starta alla tre maskiner. Ibland är det ganska så praktiskt att ha två tvättstugor. Även om den ena maskinen nu inte centrifugerar och man bara kan tvätta 30 grader och 40 grader så är det ändå rätt så bra. Om drygt en halvtimme ska jag ner och hänga upp allt och slänga in saker i torktumlaren.

Sen kanske jag åker tillbaka till skolan och ser om det är mindre folk. Ska fara förbi en sväng hos mamma och hämta några cd-skivor i Mathias rum också. Ska bränna några skivor tills på lördag, sen ska jag också förbi CSN och lämna in studieförsäkran så att jag får några pengar.

Kanske blir det ytterligare en sväng på Kappahl senare idag? Hittade några saker jag var sugen på att köpa igår, men jag kunde inte riktigt bestämma mig så tror att jag ska ta en till titt idag.

Lite att göra?

Igår blev det en riktig slappar dag, gjorde verkligen ingenting vettigt. Men å andra sidan så är det ganska skönt att göra ingenting ibland. Men skallen blir en aning seg så idag ska jag försöka mig på att göra något lite vettigt i alla fall.

Igår blev det i alla fall en ritkigt härlig långpromenad med hunden i det härliga vädret. Var ute i lite drygt en timma och hade nog kunnat vara ute i en timma till men man ska väl inte överdriva. Hade planer på att ta en långpromenad med hunden imorse också, men av någon anledning så klämde skorna idag så det blev bara en 30 minuters promenad.

Klev upp något tidigare idag och det känns lite bättre. Nog för att jag tycker att det är skönt att sova men att kliva upp 10 istället för 11 gör att huvudet känns mer vaket...det vill säga när man väl vaknat till. Men att gå ut med hunden det första man gör är inte helt fel sätt att vakna, speciellt inte när vädret är bra.

Ikväll blir det So You Think You Can Dance, tycker det är så roligt att se på alla duktiga dansare. Innan dess ska jag försöka ta mig till Kappahl hade jag tänkt. Har halva rea priset så ska se om jag hittar något roligt, har dock inga större förhoppningar.

Slut på kylan

Kylan verkar ha försvunnit och det är då ingenting jag klagar över. Det är skönt att kunna gå ut utan att behöva klä sig som en eskimå. Tycker det är perfekt när det är runt 2-3 minusgrader, då är det skönt att vara ute.

Helgen har varit mycket trevligt, i fredags hade vi som sagt ombesiktning av bilen och det gick hur bra som helst. Besiktningmannen tyckte nästan att det var onödigt att vi fick ombesiktning och det är jag väl benägen att hålla med om. Men det gick i alla fall bra så nu är pärlan besiktad och vi får köra ett år till.

Efter besiktningen blev det en sväng på ÖB där jag bland annat köpte nya kollegieblock till skolan sen blev det ett nytt reflexhalsband till hunden då vi lyckats tappa bort det gamla? Efter att ha varit på ÖB våldgästade vi mamma som bjöd på kaffe och pepparkakor. Kvällen avslutade vi i soffan medan vi såg på The Crow, tycker det är en riktigt bra film och det var kul att se den igen.

Lördagen började vi med en sväng på stan med Camilla. Tittade runt ett tag och Camilla köpte en present till Andreas som fyller år på tisdag. Sen mötte vi upp mamma på stan för att köpa en doppresent till Vincent. När det var färdigt så tittade vi runt på några fler affärer och efter drygt 2,5 timme på stan kände vi oss redo att fara hem.

Fötterna var något ömma när vi kom hem så vi satte oss i soffan och slog igång en film på Voddlet, Varsity Blues blev det. Kanske inte den bästa filmen men för en lördag eftermiddag så passade den bra. Kvällen avslutade vi med att dricka öl och shots och spela spel. Riktigt roligt hade vi det och lagomt på lyset var vi också.

Söndagen blev i vanlig stil en riktig slappar dag. Claire var bakis medan jag kände mig precis som vanligt. Det blev en del tv-tittande och sen så avslutades kvällen med att vi såg på Scream. Jag är inte speciellt lättskrämd och tyckte väl i vanlig ordning att filmen var mest rolig.

Idag står ingenting på schemat så vad som händer vet jag inte. Kanske att jag tar tag i garderoben som måste städas. Eller så blir det helt enkelt bara en långpromenad med hunden i det fina vädret?

Ombesiktning

Idag är det dags för ombesiktning av våran bil. Kändes surt att vi fick ombesiktning på så små saker, men vad gör man? Jag hoppas i alla fall att det ska gå bra idag, bromsljuset är fortfarande lite mongo så det gäller att hålla tummarna. Fästet för extraljusen är i alla fall borta så det blir godkänt på det i alla fall.

Fredag idag men för mig känns det som att det lika gärna kunde vara tisdag. Känner mig fruktansvärt dagavill och har svårt att komma in i någon riktigt rutin. Men snart börjar skolan så då blir det väl lite bättre hoppas jag. Sitter just nu och funderar på om jag ska gå och baka en citron paj som vi ska äta senare ikväll. Gör jag det inte nu så måste det göras senare. Kom dessutom på att jag måste ta fram lax ur frysen annars blir det ingen middag.

Dessutom borde jag gå och fixa håret och göra mig iordning så att jag är klar innan det är dags att fara iväg med bilen. Hoppas att den startar nu när det har varit så kallt. Men det har gått bra alla andra gånger så det är bara att hålla tummarna.

Så blev det

Jag lyckades ta mig i kragen och städa badrumsskåpet. Inte tog det speciellt lång tid heller, typ 10 minuter men nu ser det mycket bättre ut. Slängde bort en hel del smink som jag inte använt på år och dar och mascaror som är slut men som jag av någon konstigt anledning ändå inte slängt bort. Sånt skit står bara och samlar damm och tar upp plats så det åkte i papperkorgen.

Jag orkade dock aldrig ta tag i garderoben, hade ingen riktigt motivation idag. Kanske att jag tar tag i det imorgon innan vi ska besikta bilen 14.40. Istället för att städa garderoben spelade jag ett spel som hette Trapped. Ganska så kasst spel om jag ska vara ärlig, men det fördrev tiden i alla fall.

Nu har jag precis varit ute med hunden på en promenad, inte allt för kallt ute vilket var skönt. Stannade på Ica på vägen hem och köpte mer saft, köpte Fun Lights Peach Passion tycker att den är riktigt god. Köpte dessutom två multivitamin dryck då man fick köpa 2 för 25 kr. Kanske inte det mest nyttiga att dricka men det smakar gott och dricker man inte cola eller någon annan dricka så får man dricka saft och sånt.

Jag sitter just nu och väntar på att min cappuccino ska svalna så att det blir drickbar. Brukar egentligen inte gilla att dricka kaffe drycker, inte för att jag inte tycker om smaken utan för att jag inte tycker om varma drycker. Men nu när man inte dricker cola längre så får man koffein abstinens så då dricker jag en cappuccino om dagen istället.

Så snart jag har druckit upp den ska jag gå in i köket och laga middag. Idag blir det Teriyaki kyckling med wokgrönsaker och nudlar. Sen blir det att försöka hitta något vettigt att se på tv, kanske blir det Spooks senare ikväll?

Undrar som flundran om gäddan är en fisk

Torsdag idag, veckan har gått sjukt snabbt. Förstår inte riktigt vars tiden tar vägen ibland? Igår hade vi en lugn och skön dag, såg på film mitt på dagen. Number 23 med Jim Carrey, riktigt bra var den faktiskt, efter att ha sett den började man som smått kolla efter nummer 23 kan jag ju säga. Kvällen avslutade vi med en dokumentär om en kvinna med jättestora ben och sen So You Think You Can Dance.

Idag har jag absolut ingen aning om vad som händer, jag tror att jag ska ta och städa badrumskåpet och försöka få lite ordning där. Kanske blir det också att städa garderoben, just nu finns det ingen ordning där heller. Annars så tar jag dagen som den kommer, kanske kommer jag på något roligt att göra.

Imorgon har vi i alla fall bokat tid för ombesiktning, hoppas att det går bra den här gången och att bromsljuset vill vara med! Förövrigt så vekar våran bil vilja falla ihop, höger blinkers har blivit mongo och blinkar ibland jättesnabbt och ibland inte? Sen så hostar och spottar bilen som om den var på väg att dö, men än så länge så startar den i alla fall!

Vi har förövrig avlagt nyårslöften, kanske lite sent att tala om det nu men bättre sent än aldrig? Nyårslöftena lyder i alla fall som följande:

  • Sluta dricka cola och annan dricka på vardagarna
  • Sluta äta chips, godis och annat slisk på vardagarna
  • Försöka få Cassie att bete sig som vi vill att hon ska bete sig
Kanske inte de mest intressanta nyårslöftene men än så länge verkar det funka bra. Ja det vill säga alla utom det sista löftet, men förhoppningsvis så kommer väl det också.

Whatever will be will be

Ännu en kall dag, fast man ska väl inte klaga allt för mycket. Det håller sig ju ändå under -20 sträcket så det är inte allt för kallt att fara ute. Blev en liten sovmorgon idag innan det blev en promenad med hunden. Klev upp strax efter halv elva, skönt att sova lite extra ibland.

Trots att det är kallt ute så är det ändå fint väder och det var riktigt härligt att vara ute och promenera i kylan. Känns uppfriskande att få komma ut. Trevligare hade det dock varit om hunden inte dragit så hemskt. När jag kom hem igen var Claire i full färd med att städa bort julen. Hon var i stort sätt färdig hade bara kvar att ta bort ljusen från granen och packa ner granen. Skönt att hon gjort bort det, tycker att det är skittråkigt att städa bort julen.

Medan hon tog bort det sista av julen hoppade jag in i duschen och klev ur lagomt i tid för att hinna klä på mig och sen springa ner i källaren och starta tvätten. Tycker att det är praktiskt att kunna tvätta på förmiddagen, eller ja eftermiddagen blir det väl snarare. Tycker inte om att tvätta på kvällen, då vill jag slippa springa upp och ner i tvättstugan.

Idag blir det nog en ganska så lugn dag, har som sagt tvättstuga i ett par timmar till och sen blir det väl en till promenad med jycken innan det är dags för middag. Ikväll blir det i alla fall So You Think You Can Dance, äntligen så är det då slut på provspelningarna.

Tisdag

Har ingen bra rubrik att komma med idag så det får bli en enkel rubrik. Dagen har hittills varit bra, fick sovmorgon eller ja sovmorgon och sovmorgon men jag slapp i alla fall gå ut med hunden i morse. Efter att ha kollat mailen och diverse andra saker på datorn så bestämde vi oss för att gå ut och äta lunch. Åt på Eastern Palace, mycket gott var det, precis som vanligt. Tycker det är ett bra ställe att äta lunch på då det är buffé och det kostar bara 89kr och då ingår det dricka och kaffe på maten, inte för att jag dricker kaffe men.

Efter att ha haft en trevlig lunch nere på stan släppte jag av Claire hemma så hon kunde jobba lite och jag for på Ica Maxi för att storhandla. Inte någon favorit sysselsättning direkt, snarare ett nödvändigt ont. Men det tog inte så farligt lång tid då det inte var allt för mycket folk. Kom hem med allt som stod på listan, vilket det inte är alltid jag gör! Nu har vi dessutom köpt vuxen mat till lilla vovven, hon blir ju faktiskt 1 år den 23 januari. Så nu ska vi vänja henne vid den maten, förhoppningsvis så inser hon att hon faktiskt måste tugga.

Ikväll blir det So You Think You Can Dance, ikväll får man reda på vilka som är topp 20. Fattar inte hur dom har lyckats dra ut på det så länge. Programmet började för en evighet sedan och dom har fortfarande inte börjat uppträda. Lite drygt tycker jag att det är att titta på uttagningarna, efter ett tag blir man som less. Men på onsdag ska visst själva tävlingen börja så det blir roligt.

Jag ska försökta ta mig ner på stan någon dag i veckan. Helst skulle jag vilja shoppa lite allt möjligt men det finns det inga pengar till. Istället ska jag köpa en doppresent till lilla Vincent. Får väl se vad man hittar för något, ska försöka göra bort det innan lördag då jag hatar att gå på stan på lördagar bland alla andra människor. Tycker bättre om när det är något lugnare.

Jag funderar på att byta min juldesign mot en lite mer vinteraktig design men jag finner inte riktigt orken. Kanske imorgon?

Måndag igen

Nu är väl de allra flesta tillbaka till verkligheten kan jag tro? Själv har jag fortfarande drygt två veckors lov, med några enstaka möten att springa på innan skolan verkligen startar. Egentligen ska man väl inte klaga på att man är ledig, men när ingen annan är ledig samtidigt så blir det ganska så långtråkigt!

Idag har jag inte gjort mycket, tog vovven på en promenad i det iskalla vädret och passade samtidigt på att posta ett brev. Höll på att frysa ihjäl innan jag ens tog mig hem eftersom när jag klädde på mig inte insåg hur kallt och blåsigt det var ute och skippade därför långkalsongerna! Detta resulterade i att när jag väl kom hem inte kunde känna mina lår. Dock verkar dock ha återhämtat sig nu lagomt innan det är dags att gå ut igen. Den här gången ska jag dock ta på mig långkalsonger.

Förutom att ha varit ute en sväng med vovven har jag faktiskt inte gjort någonting vettigt alls. Har spelat ett spel som heter Marooned och det är typ allt. Något vettigt har jag faktiskt inte lyckats göra, kanske att jag försöker styra upp något vettigt imorgon? Måste fara och storhandla, men det känns inte speciellt roligt. Måste dessutom boka en ny tid för besiktning av bilen. Så en del vettiga saker finns det ju trots allt att göra.

Ett nytt år med nya möjligheter

Nyår spenderade vi ute i Djäkneboda. Åkte dit vid halv fyra tiden på eftermiddagen, vädret var inte det bästa eller det roligaste att köra i. Men vi tog oss fram i ett stycke vilket var det viktigaste! Mamma tyckte visst att vi var där tidigt så hon var inte färdig och Lars var inte ens hemma. Så jag och Claire tog oss ett glas vin och satte oss i tv-rummet och spelade Sonic på mammas Sega.

Efter en timma dök Mathias upp med Band Hero, så då bytte vi till det från Segat. Tyvärr hade han glömt micken hemma men det var roligt ändå. Vid 19-tiden var middagen färdig, oxfile och potatis, mums! Sen till efterrätt blev det choklad fondant. Mycket gott blev det även om efterrätten inte intogs förren vid 22.30.

Efter det spelade vi lite spel, spelade både Pictionary och Galen Panna. Jag och Claire spöade skiten ur de andra i Pictionary så det blev en ganska så kort omgång. Tolvslaget missade vi nästan eftersom vi satt och spelade, men vi hann precis i sista sekunden och fick även se lite fyrverkerier, dock tyckte inte Cassie att de var speciellt roliga. Kvällen avslutades vid 2-tiden och då var vi alla ganska så trötta och lagomt överförfriskade.

Nyårsdagen verkade alla vara en aning bakis, jag var väl den som mådde bäst om man bortser från Mathias bara drack en cider. Dagen spenderades framför tv:n där vi intog ostkrokar och godis medan vi såg på film. Var även ute i snön och lekte med vovven lite. Stannade på middag som bestod av kyckling och ris, mums. Sen spelade vi ett parti Ogachacka innan vi for hem. Hunden lämnade vi dock kvar hos mamma.

Så igår fick vi oss en hundfri dag som vi passade på att njuta av. Började med frukost i sängen medan vi såg på Grey's Anatomy. Sen en dusch och efter det tog vi oss en tur till Plantagen där vi köpte 3 nya blomkrukor och två nya blommor. Var även en sväng på Rusta och köpte lite diverse saker. Sen hem för att byta om och lämna shoppingen. Sen for vi på Balder och åt middag, fläskytterfilé med potatisgratäng och bbq ailoi. Mycket gott, åt även efterrätt. Claire åt en creme brylé och jag åt en jordgubbspanacotta. Mycket gott var det.

Kvällen avslutade vi framför tv:n med Änglar och Demoner som vi hyrt på Godishuset, mycket bra film. Synd att vi inte fick chansen att se den på bio, men så går det när man är lite seg!

Även idag så började vi med frukost i sängen, sen åkte vi på ÖB en sväng. Köpte två dvd filmer, tandkräm och toapapper. Skulle baka en citronpaj när vi kom hem, men jag hade ingen grädde så istället blev det citronmuffins. Medan jag bakade så dammsög Claire och tog upp en matta från förrådet i källaren. Nu blir det snart middag, hemmagjort pizza och vi väntar även på att få hem den lilla hunden.

RSS 2.0