Underbara sol!

Äntligen så har solen tittat fram igen! Så underbart skönt, hoppas att den är här för att stanna ett tag nu!

Igår så blev man så klart överlycklig när man klev upp och såg att det var soligt! Så på med badkläderna och sen packade vi väskan för att gå ner på Nydala. Mötte upp med Camilla som också följde med. Det var sjukt mycket folk och eftersom att gräset var blött efter flera veckors regnande fick vi alla knöla ihop oss på stranden. Men det var härligt och grymt varmt. Vi hade inte med oss någon mat så vi bestämde oss för att köpa en hamburgare fån kiosken. Det skulle vi ju inte ha gjort! För först så fick vi stå i kö i kanske 25-30 minuter och sen fick vi vänta lika länge på att få maten! Dock var det värt att få två iskalla drickor. Det blev även ett dopp i sjön men det var väldigt kallt kan jag lova!

Efter ett par timmar nere på Nydala var vi tvugna att traska hem då vi inte kan lämna lill vovven hur länge som helst! Hon fick gå ut på baksidan där vi lekte lite med hennes boll. Hon fick även hälsa på grannens katt! Grannes katt tycker visst om hundar, så den tyckte att det var super att få hälsa på våran hund.

Sen till middag så passade vi på att grilla då vädret var fint. Det blir grillad ytterfläskfile med potatissallad, grönsallad, bröd och en kall öl! Hur gott som helst. Vi passade även på att köpa lite glass från glassbilen då den stannade utan för huset. Har inte köpt glass från glassbilen sen jag var liten så lite nostalgi känsla har man ändå nu när det ligger glassbåtar i frysen!

Idag var det svårt att kliva upp ur sängen av någon anledning. Jag var på väg upp, men sen så vände jag på mig och då lyckades jag visst somna om! Lyckades iaf ta mig upp vid 11.30, städade badrummet och dammsög hela lägenheten. Sen blev det en lunch promenad i värmen med Cassie. När jag kom tillbaka så åt vi frukost / lunch. Claire hade fixat med tvätten medan jag var ute med hunden vilket var skönt. När tvättmaskinerna var klara och vi hängt upp tvätten så gick vi ner på Nydala för att sola och bada.

Dock blåste det väldigt kallt där nere så det blev inget badande för våran del. Dock solade vi och hade det trevligt i drygt två timmar innan vi var tvugna att gå hem och ta hand om tvätten. Sen njöt vi av en glass på balkongen och efter det så blev det en dusch. Har även pratat med pappa och bestämt tid och dag då han och Eva-Britt ska komma hit, lördag blev det. Då ska vi äta och dricka gott har vi tänkt, hoppas att vädret är på våran sida så vi kan grilla!

Vi hade funderingar på att grilla ikväll också, men istället blir det pasta med tonfiskröra som är gratinerat i ugnen, mums! Sen blir det nog att sen en eller annan film också. Med andra ord så blir det en riktigt lugn kväll.


Hundvakt sökes!

Vissa dagar önskar jag att vi inte hade hund! Så mycket enklare det skulle ha varit att bara packa väskan och åka iväg någonstanns! Men nu går inte det och naturligtvis skulle jag inte byta ut henne mot något för hon är helt underbar våran lilla hund. Men vi skulle hemskt gärna vilja åka på solsemester i en vecka och vi har ingen som kan ta hand om hunden, så visst skulle det vara enklare ibland om vi inte hade hund.

Börjar bli något less på dessa pissiga väder! Sommaren verkar ha flygit sin kos och kvar blev endast moln och regn. Det enda man kan trösta sig med är att det fortfarande är någorlunda varmt. Men vem vet hur länge det varar?

Veckan har haft en ganska så trög start men det är väl som det brukar antar jag. Min förkylning verkar vara på bättringsvägen vilket känns positivt. Har ändå varit en väldigt mysko förkylning med nya symptom varje dag, dock har dom bara stannat en dag också! Så ena dagen har det varit hosta och andra dagen halsont. Mycket skumt måste jag ju säga att det har varit! Nu verkar det dock ha stannat på lite hosta och att jag känner mig allmänt hängig.

Igår var det också en ledsam dag, C's mammas hund fick efter många trogna år somna in. Underbar liten hund med ett verkligt hjärta av guld. Hon kämpade in i det sista men efter en tids sjukdom blev det dags för henne att somna in.





Igår testade jag även att göra White Chocolate Chip Muffins, dom blev supergoda och det blir nog att baka dom fler gånger! Gjorde även några vanliga vaniljmuffins men dom blev inte riktigt lika goda. Nästa gång jag bakar muffins så tror jag nog att det blir blåbärs muffins, skulle vara gott!

Igår kväll såg vi också Memento, rätt så bra film även om den var udda. Kändes som en annorlunda version av Sin City. Men jag tyckte att den var bra iaf, fast jag hade nog helst sett den utan alla reklamavbrott, dom gjorde det inte direkt lättare att hålla koll på vad som hände och när det hände!

Idag har det blivit en lugn dag, skulle behöva städa lägenheten men jag har inte riktigt någon ork till det så det får faktiskt vänta ytterligare en dag! Ska försöka ta tag i saken imorgon istället. Lite senare idag blir det en tur till affären där vi ska panta flaskor och köpa grillkorv som får stå för middagen idag. Ikväll blir det So You Think You Can Dance och efter det blir det nog sängen!

Förkylning eller Svininfluensa?

Jag har gått och blivit förkyld, känns typiskt att vara förkyld på sommaren. Men å andra sidan så är ju inte vädret det bästa, så jag missar väl egentligen inte speciellt mycket! Min förkylning har varit på G rätt så länge nu och nu är den här *suck* Tror att det var mamma som såg till att den bröt ut ordentligt (hon är också förkyld). Paranoid som man är så kan man ju inte låta bli att tänka på Svininfluensan och med tanke på att symptomen är samma som för vanlig influensa så blir man ju lite extra orolig. Men man ska väl inte oroa sig allt för mycket, de flesta verkar ju ändå bli helt återställda. Man får väl helt enkelt låta bli att vara så tjurig och gå till doktorn om det blir värre!

Jag ska i alla fall ta det lugnt några dagar och försöka kurera mig. Enlight yr.no så ska det visst regna fredag till söndag och sen vara bra väder måndag till onsdag. Så jag har ju några dagar på mig att bli bättre! Ikväll ska vi se på Independece Day, C hade visst inte sett den?! Hur hon nu har kunnat missa det vet jag inte riktigt!



Måste ut en sväng på Maxi och köpa hundmat också. Vovven har börjat bli så stor nu, eller ja jag tycker fortfarande att hon är liten, men jag har fått förlika mig med tanken på att hon kommer att vara en liten hund! Idag är hon 6 månader våran lilla prinsessa och hon har precis börjat äta två gånger om dagen vilket vi tycker är skönt! Jag är dock inte lika säker på att Cassie tycker det! Men nu är det i alla fall dags för en lunch promenad, hoppas att det inte börjar regna medan vi är ute.

Tröttare än tröttast

Är väldigt trött idag, har ingen aning om varför men det känns som att jag skulle kunna sova bort hela dagen. Men jag försöker låta bli att göra det!

Igår kväll så var vi på bio och såg Harry Potter och Halvblodsprinsen. Jag tyckte att den var väldigt bra, även om det nu inte är den bästa Harry Potter filmen. Special effekterna är grymma och filmen var bitvis riktigt rolig och man kunde inte låta bli att skratta. Dock så är det stora delar av boken som inte är med i filmen, vilket alltid är synd. Jag tyckte att 6:e boken var superbra så en aning besviken blev man ändå när man såg filmen. Men jag måste säga att dom viktiga bitarna var med och dom var sjukt bra gjorda, så det var mycket positivt!



Idag har jag inte gjort så mycket, som vanligt så regnar det *suck*. Tycker väl i ärlighetens namn att det har regnat mer än tillräckligt. Men inte så mycket att göra åt! Klev upp vid 11 och tog en promenad med Cassie, hon är söt och go som vanligt! Kom hem och städade undan i köket lite och sen bakade jag en hallon och blåbärs paj, har dock inte smakat den än så har ingen aning om den blev god eller inte!

Har varit och handlat också, köpt bröd och mjölk och lite andra saker som vi behövde. Har också varit och hämtat ut ett paket med kläder som vi har beställt. Vi fick kläder förra veckan men storlekarna var antingen för stora eller för små så vi skickade efter rätt storlekar och nu har allt kommit och nu passar allt mycket bättre!

Nu ska jag sätta mig i soffan och läsa lite och sen blir det en promenad med hunden igen. Hoppas att det inte börjar regna igen! Ikväll blir det i alla fall go middag, Enchiladas! Och sen blir det att se på So You Think You Can Dance



En liten paus!

En liten paus från bloggen har det blivit den senaste veckan, har varit upptagen och inte sett röken av en dator. Vilket har varit sjukt skönt! Veckan som gått har i alla fall varit helt underbar och vi har hunnit med att göra en massa saker!

I tisdags blev det en tur till Nydala med Camilla där det även blev ett snabb dopp, men det var verkligen inte varmt i vattnet. Så vi stannade inte speciellt länge. Senare samma dag så passade jag på att färga håret, det är nu en aning ljusare med lite mer slingor och det ser faktiskt helt okej ut. Nu fattas det bara en klippning! Hann även med att fara till Akuten under tisdagen då mamma ringde och frågade om jag kunde komma och byta av henne så att hon fick vara hem och sova ( Amanda var där med andnings svårigheter) Men naturligtvis så kom läkaren precis när vi kom dit, så vi fick fara hem igen!

Onsdag så hade vi tvättstuga så det blev en relativt lugn dag.

Torsdag var lite mer hektisk då vi först var ner på stan och hämtade ut biljetter till Harry Potter som vi ska gå och se ikväll. Sen en sväng på Bolaget på Maxi och sen även in på Maxi för att handla allt som behövdes till kalaset på fredagen! Sen hem för att baka. Gjorde sirapskakor och muffins! Sen på kvällen blev det ett kvällsdopp nere på Nydala med hunden. Hon tyckte dock att det var mindre roligt och vi fick diverse blåmärken och rivmärken efter vårat dopp!

På fredagen fyllde Claire år och vi hade en supertrevlig dag. Dagen började så klart med frukost i sängen och lite presenter. Hon fick ett silverarmband av mig, passar super bra! Sen promenerade vi ner till Nydala där vi solade och badade, dock var det inte speciellt varmt i vattnet kan jag ju lova! Men vi hade det jättebra. Vid tvåtiden var vi dock tvugna att gå hem för att göra oss i ordning för kvällen. Duschade, promenerade med hunden och gjorde iordning tårtan så allt var klart innan gästerna kom!



Kvällen blev jättetrevlig och presenten, en bärbar dator, var väldigt uppskattad! Har tyvärr ingen bild på datorn, kom av mig när hon öppnade paketet så tog inga bilder! Dock tog jag några andra bilder från kalaset.


Hemma gjord Prinsesstårta!










Efter alla gästerna hade varit på fredagkväll så drack vi några öl och bara slappade. Hela dagen var kanon och vi var båda mycket nöjda med resultatet!


Lördagen började lite hastigt då brorsan ringde vid tiotiden och undrade om han kunde låna bilen för att fara och hämta sin säng hos Maria i Gräsmyr då dom gjort slut. Så jag erbjöd mig att hjälpa till med allt, så det blev till att hastigt och lustigt ge sig ut på en bilfärd. Först tankning, sen ut på Västerslätt för att hämta brorsan på jobbet, sen på Statoil för att hyra ett släp, sen hem till morsan på Teg för att packa in Marias saker i släpet och sen ut till Gräsmyr för att dumpa hennes saker och packa brorsans. Sen när vi var klara med det blev det även en sväng ut till Klockarbäcken där Mathias hämtade igen sin bilstereo och hämtade en nyckel av Maria.

När allt detta var klart var det hyffsat sent och vi var något stressade då Pappa och farmor skulle komma och fika klockan 14.00! Så Mathias fick släppa av oss hemma så vi hann göra allt i ordning innan pappa kom. När pappa väl kom så visade det sig att han inte fick tag på farmor! Så det blev bara pappa som kom! Vi hade det trevligt och efter en stund så kom Mathias och gjorde oss sällskap också!

Mathias erbjöd sig så snällt att vara hundvakt då vi hade planer på att gå ut och dricka öl! Så vi fick en kväll utan hund vilket var guld värt! Han tog med sig hunden hem vid 17.00 någon gång och vi fick chansen att äta i lugn och ro för att sen göra oss i ordning för en kväll ute. Camilla och Andreas kom hem till oss för att dricka ett par öl innan vi begav oss ut på krogen. Vi spelade Texas Hold 'Em och hade det mycket trevligt! Ska visa några kort senare, jag har dock bara korten som är tagna hemma hos oss, dom som är från Krogen är på Claire's kamera.

Vi for ut redan vid halv 10, då Mathias var snäll och skjutsade oss. För mig och Claire blev det premiär på TC. Vi hade det super trevligt och det blev en hel del öl! Jag och Camilla drack även lite tequila, så det var an blöt kväll som avslutades med hamburgare på Max innan vi tog en taxi hem!















På söndagen mådde jag till min stora förvåning bra, även om jag var väldigt trött! Dock var Claire en aning bakis så vi hade en riktigt lugn dag framför tv:n! Såg Walk The Line som jag tyckte var sjukt bra och sen blev det faktiskt en tidig kväll!

Jag fick mig en sovmorgon till klockan 11 idag, det var superskönt! Sen direkt när jag klivit upp så skickade jag sms till brorsan för att se om han var vaken och hade tid att hjälpa mig med bilen. Samtidigt så fick jag ett sms av Camilla som undrade om jag ville vara och sola?! Jag skickade ett sms tillbaka och sa lite undrande att det inte var någon sol? Strax där efter får jag svar tillbaka och hon säger "Haha, näe jag insåg just det, haha " Hon är som rolig ibland!

Jag tog i alla fall med mig Cassie och for ut till Lars i Djäkneboda där Mathias hjälpte mig att sätta fast avgasröret på bilen som har hängt lite löst! Men nu är det fixat och Vinnie är hel för stunden. Kom hem och åt lite lunch och sen en stund vid datorn. Och just som jag var halvvägs igenom detta blogg inlägg så plingar det på dörren. Det plingar aldrig på dörren här! Så lagomt nyfiken gick jag och kollade vem det var och det var farmor! Snacka om total överraskning!

Hon hade promenerat hit från Ålidhem! Så vi bjöd på kaffe och tårta och hade en liten pratstund och sen skjutsade jag henne till farfar. Hon är för go min farmor!

Nu är jag i alla fall äntligen klar med detta väldigt långa inlägg, tveksamt om någon har orkat läsa! Nu ska jag hoppa in i duschen, sen en promenad med hunden och sen klockan 18.00 ska vi gå på bio med Mamma, Lars, Mathias, Amanda och Amandas kompis och se Harry Potter och Halvblods Prinsen, woohoo!



Snart!

Snart är det måndag och då kommer C hem, jag längtar!

Idag har det varit en riktigt trevlig dag och vädret har varit bra dessutom, plus i kanten! Jag kunde som vanligt inte sova igår så jag är sjukt trött idag. Låg i alla fall kvar i sängen och halvsov till 12.30 efter att jag varit ute med hunden klockan 9. Hon var söt och go och gnällde ingenting, hon är en sån stjärna!

När jag väl tagit mig ur sängen så promenerade vi ner till Nydala där vi lekte lite med bollen och sen fick hon söka efter lite hundgodis. Hon tycker att det är superkul och man ser riktigt hur hon tänker och letar, hon är för go våran hund! Brorsan ringde medan jag var ute och undrade om jag ville käka middag med han och Maria, och det tackar man ju inte nej till! Han sa att dom skulle ta med maten till mig så blev det lättare med hunden. Han är rätt omtänksam min bror ibland!

Efter 40 minuter ute med hunden promenerade vi tillbaka. Passade på att maila C och sedan klev jag in i duschen. Precis när jag klev ut ur duschen så ringde Mathias och sa att dom var på Maxi och handlade och att när dom var klar så skulle dom komma förbi. Fick lite bråttom då jag hade väntat mig att dom skulle komma runt 5 och inte 2! Jag hann i alla fall i stort sett göra mig klar innan dom kom, hade bara kvar att blåsa håret.

Vi åt middag redan vid halv 4 då dom var super hungriga och jag hade inte hunnit äta något än. Tacos blev det till middag och jag tror att vi alla blev väldigt mätta och belåtna! Dom stannade en stund till efter middagen och sen så var det dags för dom att fara så då blev man ensam igen!

Nu resten av kvällen så blir det nog att ta det lugnt, kanske se en film. Imorrn blir det nog Vännäsdagarna och sen måste jag köpa presentpapper så att jag kan slå in C's present!


Mer regn!

Ska detta eviga regnande aldrig sluta?

Idag har jag i alla fall varit nere på stan och shoppat lite. Blev lite underkläder till mig själv, passade på när det var tag tre betala för två på Kappahl. Sen köpte jag även ett födelsedags kort till C och sen blev det en till liten sak också. Lyxade även till det och det blev en macka fron Subway till lunch.

Har även varit in på frisör salongen på Mariehem och frågat vad dom skulle ta för att klippa, färga och slinga mitt hår och det skulle visst kosta 1310. Lite dyrt tyckte jag att det var, men jag tror väl knappast att jag kommer att komma undan med något billigare. Så tillsvidare får det ligga på is.

Har varit förbi hos Mathias och Maria och hämtat Claires present också. Mamma har haft den gömd sedan jag köpte den! Så nu ska jag bara slå in den och skriva kortet och sen är allt klart för hennes födelsedag som är nästa fredag!

Av någon anledning så mår jag en aningen illa just nu, så jag ska ta och lägga mig i soffan en stund och se om det hjälper.

Hurra!

Äntligen lite bättre väder! Så skönt att det inte har regnat idag att man faktiskt har kunnat vara ute utan att bli dyngsur. Naturligtvis har jag dock haft tvättstuga mellan 12-17 så har inte kunnat vara ute så mycket. Men jag och Cassie har ändå varit på två lite längre promenader. Vid lunch promenerade vi upp till vattentornet och sen ner i skogen bakom vattentornet. Hon fick springa lös i skogen och tyckte att det var superhärligt. Dock tyckte inte jag att det var så himla härligt då det var sjukt mycket mygg! Så det blev en rask promenad.

Vid lunch hade jag tänkt försöka sova lite i soffan då jag inte somnade förrän närmade halv 4 i natt. Men av någon konstig anledning så kände jag mig inte speciellt trött när jag väl satt mig ner. Så istället så satte jag mig framför datorn och gav mig sjutton på att jag skulle fatta ett nytt spel som jag provar. Jag är sjukt envis och vägrar ge upp innan jag i alla fall har förstått hur man ska göra. Antar att det är på både gott och ont! Efter många om och men så har jag nu äntligen lyckats fatta hur man gör och kan även göra det hyffsat bra. Nu återstår bara att bli bra på det också!




Efter jag tagit hand om tvätten så var det dags för vovven att äta middag och sen tog vi oss en promenad. Promenerade ner till fotbollsfälten vid Nydala i hopp om att vi kunde leka lite där. Men det var en massa fotbollsträning och tjaffs där, så det gick inte speciellt bra! Vi lyckades dock hitta en liten grön plätt där vi kunde leka. Kastade lite boll och gjorde lite sök, hon är så söt våran lilla hund!

Lagade middag till mig själv när vi kom tillbaka, varmamackor med tonfisk stuvning blev det. Helt okej även om jag nu lyckades bränna mig på tungan! Nu blir det nog ett par timmar framför datorn igen och sen klockan 22 så är det So You Think You Can Dance som måste ses på! Imorrn ska jag försöka hinna med en hel del ärenden, dock inte hela världen om jag inte hinner, men vill helst göra bort det redan nu.

Skyfall!

Någon måtta får det väl ändå vara tycker jag. Jag tycker att det har regnat tillräckligt nu!

Idag fick jag sovmorgon till klockan 10, superskönt! Sen blev det bara en kort liten promenad med vovven då det regnade och åskade. Hon verkade inte klaga över att det blev en kort promenad heller. Kom in och klev in i duschen för att få upp lite värme och sen parkerade jag arslet i soffan! Hade egentligen tänkt gå ner på stan och göra lite ärenden. Men med tanke på vädret så avstog jag.

Vid lunch hade jag hoppats att det skulle regna lite mindre, men icket. Så jag fick vackert klä på mig och gå ut i spöregnet med hunden. Upp till vattentornet och sen hem igen. Var dyngsur när vi kom och och det såg ut som att vi båda två hade duschat! Bytte om till torra kläder och sen blev det en stund vid datorn.

Nu har vi precis kommit in från kvällspromenaden, tack och lov så regnar det lite mindre, dock bara lite! Parkeringen här ute är förövrigt översvämmad, kul! Våran bil står i alla fall på en av de få torra parkeringarna.

Ikväll blir det So You Think You Can Dance, kanske till och med lyxar till det med lite Ben & Jerry! Imorgon är det tvättstuga, så mina ärenden nere på stan får vänta tills på torsdag. Förhoppningsvis är vädret bättre då!


Tråkigt värre!

Är en aning less på regn och mulet, nu tycker jag att det är dags för solen och värmen att komma tillbaka! Jag hade ju förhoppningar om att det skulle vara bättre väder idag då det var fint väder igår kväll, men icket! Idag har det bara varit regn och trist. Jag lyckades ändå tajma in så att jag och Cassie var ute en timma då det inte regnade, kändes ganska så lyckat!

Idag fick jag mig en liten sovmorgon, om man bortser från det faktum att jag hur som helst var tvungen att kliva upp klockan nio för att ge vovven frukost och gå ut en liten sväng! Men efter det så fick jag faktiskt ligga kvar i sängen och halvsova till tjugo över elva! Sjukt skönt och jag kände mig ordentligt utvilad när jag klev upp.

Tog en promenad med Cassie ner till fotbolls planerna vid Nydala, dom bredvid 4H-gården. Där fick hon springa lös och vi lekte lite med hennes boll också. Jagade en fågel försökte hon sig också på, bara en liten en, men hon var inte tillräckligt snabb så efter en kort runda gav hon upp! Dom större fåglarna, kråkor och fiskmåsar vågade hon sig inte på! Vi tränade även lite på sitt, ligg och stanna och hon var riktigt duktig. Hon var även rätt så duktig på hemvägen och drog inte super mycket!

När vi kom hem så passade jag på att maila C och sen blev det lunch för Cassie och för mig! Idag blev det bara rostat, orkade mig inte på att göra någon avancerad lunch och jag tror inte att det blir någon avancerad middag heller. Det blir antingen varmamackor i grillen eller köttbullar och spagetti, har inte riktigt bestämt mig än.

Imorrn ska jag ta mig en tur på Ica för att handla lite mat då det började bli ekande tomt i kylskåpet. Har även tänkt knata in hos frisören på Mariehems centrum och höra vad dom tar för att färga, slinga och klippa håret. Är sjukt less på mitt hår nu så jag har bestämt mig för att göra något annorlunda. Jag funderar på att bli blond kanske, men samtidigt så känns det lite väl drastiskt, så kanske en snygg brun nyans med ljusa slingor istället? Ingen avancerad klippning blir det då. Sjukt missnöjd senast jag provade något och jag har därför bestämt mig för att bara toppa och klippa upp det lite.

Nu är det väl bäst att man börjar med maten innan det blir allt för sent. C skulle visst ringa senare också, så jag vill helst ha hunnit äta hon gör det. Bara en vecka kvar nu tills hon kommer hem. Jag hoppas att den här veckan ska gå lite snabbare, jag har lite mer saker att göra så det finns förhoppningar om det i alla fall.

It somehow sounded not the same

Lördag idag, inte för att det känns som att det är lördag. Jag har haft ett sjukt bäger efter snus idag, trots att det är 1,5 år sedan jag slutade och hade inget sug då! Aja, hellre nu än då antar jag.

Sov inte speciellt bra inatt vilket i sin tur har gett mig en huvudvärk som vägrar ge med sig. Vaknade dessutom upp till att hunden skitit inne, något som hon inte har gjort på väldigt länge och hon brukar alltid säga till, så jag antar att det var akut. Men det gjorde inte saken mer trevlig att städa upp! Hade hoppats på att få lite mer sömn efter vi varit ute, men icket. Istället låg jag i sängen i 1,5 timme och sen började hunden leva rövare så då var det bara att kliva upp.

Gick ut på en promenad, upp till vattentornet. Verkar ha begränsat mig den här veckan med att gå till vattentornet. Kanske dags för lite variation? Satte mig vad datorn när jag kom tillbaka och hade turen att bästaste C loggade in kort efter att jag slagit mig ner. Fick oss en liten chattstund vilket var trevligt, men sen var vi båda två tvugna att gå och göra andra saker. Jag för min del var tvungen att ge hunden lunch och gå ut på en promenad igen.

Efter promenaden bestämde jag mig för att gå ut ett tag, less på att vara inne. Så jag tog bilen och for först på Ohlssons Tyger för att köpa sytråd så att jag kan fixa Cassies säng. Men där var det sjukt mycket folk och jag ville inte stå i kö för endast sytråd! Så jag for iväg till Plantagen istället där jag köpte lite blommor och det blev även tre krukor. Efter det var jag tvungen att tanka lite och sen bar det av till Ica Mariehem där jag köpte med mig lite gott bröd, en liter mjölk ochsytråd! Sen hem för att göra en köttbullsmacka till lunch.

Sen dess har jag hunnit med att sitta vid datorn en stund, laga hundens säng och även ätit middag. Nu återstår att se vad som händer resten av kvällen. Men jag tror att det blir en lugn och ganska så tidig kväll för min del.





Voff Voff!

Fredag idag, känner mig omåttligt opeppad på att det är helg. Men å andra sidan så har det ju nästan gått en vecka, så då är det bara en vecka kvar.

Hunden väckte upp mig klockan 9, försökte somna om efter att vi varit ute en sväng. Men det enda jag lyckades med var att läsa min bok en timma. Klev upp klockan 10 och städade, dammsög och städade badrummet. Sen skulle jag även försöka vara duktig och laga madrassen till Cassies säng som hon har slitet sönder. Tänkte att jag skulle passa på medan jag har mammas symaskin. Upptäckte dock att jag inte hade någon tråd så det gick inte speciellt bra! Så imorgon ska jag ut och köpa lite tråd och lite annat så jag kan fixa allt som fixas.

Har inte gjort speciellt mycket mer idag. Hade turen att få prata med C på msn även idag, vilket alltid är trevligt. Har även hunnit med ett kort telefonsamtal samt ett lite längre, det är alltid trevligt.

Hunden har även fått något cp-ryck och skäller på allt och inget, sjukt jobbigt! Jag misstänker att det är den så kallade "spökåldern" jag hoppas att det går över fort!

Jag tog mig en tur på Ica efter maten där jag pantade flaskor, sen lyxade jag till det och köpte en Ben & Jerry glass, har Fishfood hemma men ville prova något nytt så det blev Caramel, helt godkänd men inte lika god some Fishfood. Resten av kvällen blir nog framför datorn eller framför tv:n.

Hundbad för första gången!

Har haft en riktigt lugn och skön dag. Jag hade hopp om att få mig en liten sovmorgon imorse, men Cassie hade visst andra tankar och väckte mig tidigare än vanligt, det vill säga strax efter åtta. Så jag knatade upp och tog ut henne och sen kröp jag ner i sängen igen. Lyckades somna om efter många om och men och fick sova till halv elva innan Cassie minsann tyckte att jag skulle gå upp!

Satt vid datorn en stund och hade turen att få prata med C på msn lite. Idag ska hon iväg och träffa sin bror och sin brorsdotter, ut och äta skulle dom visst också! Efter en liten pratstund blev det dags att ge vovven lunch och sen blev det en promenad. Promenerade upp till vattentornet och sen efter det promenerade vi omkring i skogen, tog även lite bilder!

  
 


När vi kom hem gjorde jag lite lunch till mig själv och sen slog jag mig ner i soffan och tog det lugnt ett par timmar. Lyckades även somna i soffan i drygt en halvtimma vilket var riktigt härligt. Sen blev det en stund framför datorn och sen var det dags för Cassie att få sin middag. Sen tog vi oss en promenad ner till Nydala där hon även fick simma för första gången. Förut har vi bara varit och plaskat i vattnet, men idag följde matte med ut och hon simmade även lite. Dock fick hon lite panik och försökte klättra upp för mattes ben, så jag har nu riktigt härliga rivmärken! Men kul hade hon i alla fall och hon verkade inte bli avskräckt så fler simturer blir det nog i sommar.

Gjorde middag och mig själv när vi kom tillbaka, hade egentligen ingen lust alls att äta men gjorde ändå lite blöta som jag fick i mig. Nu sitter jag är och funderar på vad man ska hitta på ikväll. Kanske det tom blir så att man tar sig ett glas vin och ser en film?
   

Åska och solsken?!

Idag har det varit en trevlig men lång dag med ett väldigt udda väder! Klockan 7.30 kom Amanda hit för att spendera dagen. Jag hade precis klivit upp och stog ute med hunden när hon kom gående. Var sjukt trött då jag inte sovit speciellt bra eftersom det var världens åskväder igår natt och jag vaknade av regnet och mullret! Lyckades iaf ta mig upp strax efter sju vilket kändes ganska så bra.

Bjöd Amanda på frukost när hon kommit in och sen la jag mig i soffan och läste medan hon satt vid datorn. Jag kunde dock inte hålla ögonen öppna och lyckades somna och sov väl ungefär 30 minuter, skönt! När jag väl hade vaknat till liv blev det en promenad upp till vatten tornet med vovven och sen bakade jag och Amanda chokladmuffins, mums! Dom blev goda även om dom av någon anledning bara föll i sär så dom är inte speciellt lätta att äta kan jag ju tala om!

När vi bakat klart och gett hunden lunch så packade vi oss och gjorde oss iordning för att fara ner på Nydala och sola och bada. Sjukt varmt var det och vi var tilräckligt varma i kroppen för att ta oss ett dopp så fort vi satt ner våra saker på stranden. Vattnet var varmt och det var riktigt härligt att bada. Dock såg vi några misstänksamma moln på himlen och vi passade på att gå upp ur vattnet och njuta av solen istället.

När vi varit nere på Nydala i ca 40 minuter så kom Mathias också dit. Amanda hade ringt tidigare och frågat om han ville följa med och bada men han verkade inte kunna ta sig dit så vi trodde inte att han skulle komma. Men sen så stog han där ändå! Vi åt lite lunch, tonfisk sallad och sen passade vi på att ta oss ett snabbt dopp alla tre innan solen gick i moln. Precis när vi var på väg upp ur vattnet så försvann solen. Så vi bestämde oss för att packa ihop och fara hem och tur var väl det. För inte hann vi vara hemma många minuter innan det började åska och regna.



Efter en dryg halvtimma verkade dock solen komma tillbaka och även värmen. Men vädret har fortsatt att vara mysko med lite åska då och då och några regnskurar som vara i ca 5 minuter trots att solen skiner! Så det blev inget mer badande för oss. Istället åt vi varsin muffin och kollade på tv. Jag passade även på att gå en promenad med vovven medan det var uppehåll!

Vid 17.30 kom mamma och hämtade Amanda så nu sitter jag är ensam. Ska strax gå och fixa mig någon middag, tror nog att det blir varmkorv med bröd, orkar inte riktigt göra något annat. Ikväll blir det att titta på So You Think You Can Dance och sen blir det nog en tidig kväll då jag är väldigt trött!


RSS 2.0