Ännu mer snö

Typiskt att det snöat ännu mer idag, hade varit betydligt mycket trevligare om det varit töväder istället. Är lite less på snön nu och tycker att det är dags för våren att kika in. Lite sol och värme skulle inte sitta helt fel!

Helgen har varit helt okej. Fredagen blev lugn, efter lite trassel på förmiddagen. Sen igår kom Mathias, Maria och Marias lillasyster Malin förbi en snabbis på förmiddagen. Hälsade på Cassie + att Maria fick sin födelsedags present, ett present kort på H&M. Sen efter det blev det en liten lunch för oss och sen bakade jag en smulpaj!

Strax efter 2 kom mamma, Lars och mormor förbi. Så vi bjöd på kaffe och nybakad smulpaj! Cassie blev bortskämd med lite hundgodis mamma köpt, så nu har vi ännu mer. Tror bestämt att vi har mer hundgodis än hundmat, inte för att hon äter mer godis än mat. Dom stannade ett par timmar vilket var trevligt, sen när dom farit fick vi oss en liten lugn stund i soffan. Resten av dagen blev någorlunda lugn, iallafall för mig. Claire den stackaren åkte på magsjuka istället! Hon verkar något bättre idag men ligger fortfarande och mår illa. Har jag tur så kanske jag klarar mig!

Idag har Cassie varit ett riktigt monster! Det är så svårt att behålla lugnet och inte bli irriterad på henne när hon inte gör som vi vill. Det är ju trots allt inte hennes fel. Ibland känns det bara så motigt när ingenting verkar fungera. Jag har iallafall läst en riktigt bra artikel nu och har fått lite tips så vi får se om det kanske funkar. Just nu så ligger hon iallafall och sover.

Har lyckats plugga lite idag också. Har gått rätt så bra och det mesta börjar nog sjunka in, frågan är väl bara om jag kommer att komma ihåg något på onsdag! Har iallafall två dagar till att plugga på så det kanske kommer att gå vägen. Får se om Cassie håller sig lugn så att jag kan plugga.

Hmm, jag måste också ner i källaren för att boka en ny tvätt tid. Har glömt bort det nu flera dagar i sträck, får hoppas att vi faktiskt får någon tvätt tid den här veckan! Annars blir det till att tvätta i badkaret! På tal om badkar ska vi se någon dag i veckan om Cassie har lust att bada. Ja bada och bada, plaska i lite vatten i badkaret så att hon är van att vara där. Lika bra att vänja henne nu när hon är tillräckligt liten för att lyftas upp! Kommer förhoppningsvis att underlätta att hon är van när hon behöver badas ordentligt när hon blir äldre. Nu tror jag att det är dags att ge henne middag sen en kort promenad, laga middag till oss och sen blir det att titta på Gossip Girl och Wipe Out!

Ska försöka ta lite bilder av Cassie imorrn, hon har blivit så stor!


Otrevlig överraskning!

Fick en otrevlig överraskning med posten idag, en räkning på 960 kronor för att min bil saknar trafikförsäkring? Hur det nu kan komma sig att bilen saknar en sådan trots att vi tecknade en samma dag som vi köpte bilen! Men nu är det i alla fall fixat och vi slipper betala avgiften! Passade på att betala resten av räkningarna när jag liks var igång, betalade även Cassies försäkrings premie så nu är allt klart för den här månaden.

Just nu ligger charmtrollet och sover efter sin lunch. Ska strax ta ut henne på en kort promenad så hon får göra sina behov. Sen kommer eventuellt Mathias förbi en stund och sen efter det ska vi på Djurmagazinet och hämta Cassies namnbricka. Ska också försöka ta oss iväg och köpa en present till Maria och kanske köpa några öl till ikväll.

Måste försöka plugga lite mer också, har pluggat en stund nu på förmiddagen och det har gått relativt bra. Ska försöka få lite mer gjort senare idag. Det gäller att vara väl förbredd på onsdag, har en känsla av att provet inte kommer att vara speciellt lätt. Sen när jag gjort bort provet måste jag ta och göra marknadsförings uppgiften som vi fick i början av terminen men som inte ska redovisas förrän veckan 17. Har även ett antal engelska uppgifter jag måste göra, skriva en uppsats samt skriva 3 tal, men det ska nog inte vara några större problem! Men nu är det bäst att jag kilar ut med Cassie!


Skydd för fötter och tår!

Idag har vi inhandlat skydd för våra tår och fötter! Detta var dock betydligt mycket svårare än det låter, vi planerade att köpa några falska crocs, som för ett par veckor sedan fanns över allt! Men idag var det betydligt mycket svårare att hitta några. Efter några turer till ett antal affärer fann vi iallfall några på Stadium Ersboda. Så nu är våra fötter trygga från Cassies tänder! Jag fick mig ett par svarta och Claire fick sig ett par röda!




Har försökt plugga lite företagsekonomi idag, jag väl hyffsat bra om man säger så. Men jag måste plugga mer! Imorrn ska jag försöka plugga större delen av dagen. Har inga lektionen imorrn och inget annat planerat heller så det ska nog inte vara några större problem. Det vill säga så länge Cassie håller sig någorlunda lugn!

I helgen har vi ingenting planerat, vi funderar på att äta god middag imorrn och kanske dricka en öl. Skulle inte vara helt fel faktiskt. Sen kanske mamma skulle komma och hälsa på i helgen, om dom inte skulle åka till stugan det vill säga. Måste också ta mig ner på stan någon dag eller iallafall till strömpilen för att köpa en födelsedags present till Mathias flickvän Maria. Vet fortfarande inte vad vi ska köpa, men något kommer vi säkert på! Förutom det blir det nog inte så mycket mer. Måste försöka ta och städa i helgen också, så svårt att göra det när Cassie springer runt fötterna på en. Men tillsammans ska vi nog lyckas distrahera henne tillräckligt länge för att kunna städa!

På tal om att städa så måste vi ner i källaren och boka en ny tvätt-tid då onsdag klockan 12 inte fungerar nästa vecka. Jag har nämligen läkartid 9.40 och sen klockan 14.00 har jag prov och vi vill inte lämna Cassie ensam i lägenheten medan vi tar hand om tvätten och att ta med henne ner är inte ens värt att tänka på just nu när hon bara vill tugga på allt hon ser!


Våffeldagen!

Idag är det våffeldagen så ikväll ska vi äta våfflor med hjortronsylt och grädde! Mums!

Igår kväll var Mathias och Amanda här och lekte lite med Cassie. Mathias fixade också mitt antivirusprogram så nu slipper jag oroa mig om att det slutar fungera! Var kul att dom kom förbi en stund, skönt var det också att kunna sitta ner i soffan utan att behöva ta hand om en hyper aktiv liten hund. Så det var mycket uppskattat att dom kom förbi!

Idag har Cassie varit i sitt esse! Hon vaknade klockan 5 imorse och sen höll hon igång non stop till klockan 12.30! Sen dess har hon sovit av och till. Återstår att se hur hon är ikväll, förhoppningsvis håller hon sig ganska lugn, iallafall medan vi ser på Grey's Anatomy!

Hur som haver, nu måste jag ta tag i företags ekonomin och plugga lite, har prov på onsdag nästa vecka och jag har ingen direkt koll på någonting!





Puppies for dummies?

En bok värd att skaffa kanske?

Den här dagen har varit hyffsad. Cassie var en stjärna igår natt och behövde inte gå ut och gå på toa! Utan hon sov duktig hela natten fram till klockan 8 då hon vaknade och ville ha mat och gå ut. Så matte lydde snällt! Sen la hon sig och sov igen till 10.30 då matte bestämde sig för att kliva upp. Efter det tyckte Cassie att det var dags att leka lite, så hon var lite över aktiv ända tills jag var tvungen att gå till skolan.

Eftermiddagen har varit lugn, Cassie har sovit en del och vi har också hunnit med att leka lite. Snart är det dags för middag för både oss och Cassie. För oss blir det köttbullar och spahetti, mums!

Vi har precis försökt att fixa lampan i hallen, glödlampan far hela tiden. Bytte den igår och nu idag så for den igen! Vet inte riktigt vad som är fel. Men tillsvidare får det helt enkelt vara mörkt i hallen.







Ett ögonblicks lugn

Just nu sover Cassie så jag passar på att kolla min mail och uppdatera bloggen. Hon är väldigt söt och go men det är så skönt när hon sover och man får en stund för sig själv, ladda batterierna lite.

Igår lekte hon hela dagen vilken i sin tur ledde till att hon sov hela kvällen och det resulterade i en hyperaktiv Cassie när vi ville gå och sova! Så hon höll oss vaken ett bra tag innan hon somnade och sen väckte hon mig klockan 5 och ville leka och gå ut. Så matte kastade på sig lite kläder och tog sen ut monstret, hon gjorde det hon skulle och sen hade jag hoppats på att få sova några timmar till. Men Cassie var mest intresserad av att leka och det tog drygt 50 minuter innan hon lugnade ner sig så pass att jag kunde sova. Sen var hon duktig och sov ett par timmar vilket gjorde matte väldigt glad!

När vi vid 9 tiden klev upp, gett henne mat och varit ute på en kort promenad tog vi bilen till Granngården för att inhandla några kompostgaller som vi ska ha som grind till köket! Cassie fick också en liten leksak att ha i bilen då hon var något destruktiv och försökte äta upp bilen! Sen blev det en kort sväng på Skokanonen och Rusta för att se om dom hade några skor som ser ut som crocks, men det hade dom inte! Så typiskt att när man väl vill ha något så kan man inte hitta dom! Har sett falska crocks överallt men nu när vi behöver ett par så verkar dom ha gått upp i rök!

Cassie fick lunch när vi kom hem och sen blev det en liten lekstund innan hon la sig ner för att sova. Matte passade då på att göra sig själv lite lunch och sätta sig vid datorn. Det lilla monstret har nu vaknat och behöver förmodligen gå ut så det är bäst att matte går och gör det hon ska!


Cassie, en krokodil!

Vi har hämtat våran lilla valp nu. Hon är helt underbart söt! Hon är super gullig större delen av tiden, dock tror vi att hon är korsning mellan en krokodil och en labrador! Hon har fattat tycke för våra fötter och gillar att bita dom! Inte speciellt skönt och vi har inte lyckats hitta något som får henne att sluta. Större delen av tiden går det att distrahera henne med en leksak. Hon gillar också att jaga byxben vilket är lite jobbigt! Men förhoppningsvis blir det bättre med tiden.

Hon är iallafall helt underbar och jag bjuder på några bilder av våran underbara valp




En dag närmare

Har haft en väldigt lång förmiddag. Är extremt trött just nu, men det beror mest på att jag inte sov speciellt bra i natt. Såg väckarklockan slå om till 6.30 och sen ringde alarmet 7.15, suck!

Men nu har jag gjort bort alla lektioner iallafall, hade Progamhantering 8.20 och sen Företagsekonomi 10.10 och därefter Engelska 12.30. Inte den bästa starten när man inte har sovit, men nu är det över. Engelskan gick hyffsat, blir nog ingen MVG den här gången, var för trött för att ens försöka göra nåt bra av det. Men godkänt blir det nog.

Har ingenting planerat för resten av dagen, vi har tvättstuga men det är allt. Vi skulle egentligen behöva fara och storhandla, men ingen av oss har någon större lust att göra det idag. Vet dock inte riktigt när vi ska hinna med det så jag är upptagen imorgon kväll. Ska på bio med lillasyrran och se Män som hatar kvinnor och innan bion så har jag lektion, så det finns inget utrymme för att storhandla. Får se om jag kanske får upp orken att fara senare idag, har ju trots allt bil nu!


Volvoägare!

Japp, nu är man volvoägare! Har köpt en Volvo 244, årsmodell -80. Hittade den på blocket idag, ringde till annonsören och den var fortfarande kvar så jag tog med mig lillebror också åkte vi och kollade på den. Provkörde och tittade på några andra saker och sen fick den komma hem med oss! Så nu har vi en alldeles egen bil, vilket är otroligt skönt! Känns bra att veta att vi kan ta oss iväg i sommar om vi har lust och det är så skönt att kunna fara och handla eller göra vad som helst när det passar oss bäst, inte när det passar någon annan att vi lånar bilen.

Veckan har börjat otroligt bra, kan knappt fatta det själv! Men dom säger ju att turen brukar vända? Kanske är det dags att köpa en trisslott? Fast det är klart, man vill väl inte utmana ödet!

Har engelska klockan 16, och sen efter det blir det att fara hem och laga middag och sen bjuder kvällen på Desperate Housewives, Christine och Brothers & Sisters. Tisdagar är helt klart bästa tv dagen, kunde egentligen bara vara bättre och det var Grey's Anatomy också!


Vad gör man...

Vad gör man när man inte kan sova? Jag bestämde mig iallafall för att kliva upp efter drygt 2 timmar i sängen. Ryggen gör ont och sängen var mycket obekväm.

Idag har vi varit och köpt lite saker till valpen. Så roligt att få shoppa lite! Skulle kunna köpa hela affären, men jag fick tygla mig lite. Några saker fick vi dock med oss hem! Har beställt en säng och några andra små saker från Hööks, mycket billigare att köpa sängen där än i stan.

Vi hade hoppats på att hinna med lite mer saker idag än vad vi gjorde, dock tycker jag att vi gjorde det bra som hann med så pass mycket under de två timmarna vi hade bilen. Vi hann fara på ÖB, sen till Looboo Hundartiklar, till Djurmagazinet, sen till Obs, på apoteket och sen tillbaka till Looboo Hundartiklar. Vi hade tänkt fara förbi på Plantagen också, men vi hann inte alls med det så det får bli en annan dag!

Imorrn ska jag ner på stan och försöka hitta sånna här saker som man kan barnsäkra skåpluckorna med! Om någon vet vars man kan köpa sånna så hör gärna av er! Ska försöka hitta en present till Brorsans flickvän också, hon fyller visst år i slutet av månaden. Har dock lite idétorka om vad man ska köpa, men nåt hittar man väl alltid på!

Nu ska jag se om jag kanske kan sova, bjuder dock på några bilder från dagens inköp!





Ny familjemedlem

På fredag får vi tillökning i familjen! En liten blandras valp som ska hämtas i Piteå. Hon är en korsning mellan Labrador och Cockerspaniel och är helt underbart söt! Hon har fortfarande inget namn, men vi har tills på fredag fm att bestämma oss. Just nu står det mellan Cassie, Duffy och Kahlua. För mig spelar det egentligen ingen roll vad hon heter, jag är bara överlycklig att hon är våran!

Veckan som kommer blir det att valp-säkra lägenheten och inhandla allt som vi kan tänkas behöva. Vi har redan påbörjat en lista och ska försöka ta oss ut imorrn för att köpa några saker.

Helgen har varit mycket trevligt. I fredags lyckades jag klämma i mig att par öl, men sen blev jag så fruktansvärt trött att jag gick och la mig vid 23.30. Sov 11 underbara timmar, kommer inte ihåg senast jag sov så länge och nu med en valp i familjen så lär det bli väldigt sällsynt! Lördags eftermiddagen bjöd sedan på besök från Mamma, Lars och Amanda och lördagskvällen bjöd på Melodifestivalen. Fel låt vann, men det är som vanligt!

Ikväll blir det Gossip Girl, Wipe Out och någon film





Äntligen helg

Den här veckan har av någon outgrundlig anledning känts väldigt lång, men nu är det iallafall äntligen helg! Vi har inga planer för helgen förutom att se på finalen av melodifestivalen som borde bli en höjdare, speciellt eftersom att Carolin af Ugglas på något vänster lyckades ta sig till finalen? Jag ser mest bara fram emot att få ta det lugnt och kanske försöka ta igen lite sömn och naturligtvis hålla ett öga på blocket för att se om vi kan hitta en hund!

Fick reda på idag att nästa vecka inte blir lika dryg som jag trodde att den skulle bli. Vi har nämligen flyttat fram provet i företagsekonomi två veckor, så vi har det provet först den 1:a april. Så nästa vecka blir det bara Engelska prov och webbdesign prov och det ska nog inte vara några större problem.

Hmm, har nu helt tappat koncentrationen och motivationen för att fortsätta detta inlägg. Blev bombarderad av meddelanden och chatt på Facebook så jag kom av mig! Återkommer kanske senare med ett nytt inlägg


Trött...

Är ruskigt trött idag av någon anledning. Kände mig inte speciellt trött när jag klev upp imorse, men sen vid två tiden började jag känna mig lite trött och nu vill jag bara gå och sova!

Har pluggat företagseknomi idag, gick utmärkt tills jag blev trött och efter det var det helt lönlöst. Kunde inte komma ihåg någonting alls, så jag gav upp. Hade funderat på att stanna hemma från skolan idag, men bestämde mig för att det vore inte värt det när jag bara har en lektion. Så jag pallrade mig iväg till skolan och hade webbdesign, väldig ovärd lektion då vi inte gjorde någonting alls, men men jag fick ju närvaro iallafall.

Har inte gjort så mycket annat idag och skulle inte tro att det blir så mycket mer ikväll. Ska se på Criminal Minds och Gordon Ramsey's Kitchen Nightmares och sen blir det nog sängen skulle jag tro!


Tvätta, städa, diska

Onsdagar är alltid lika dryga. För det mesta har vi tvättstuga på onsdagar så jag brukar passa på att städa när man liks är igång. Lika bra att få det bort gjort och det brukar inte ta speciellt lång tid, men det är iallafall drygt hur man än vänder och vrider på det!

Hade prov i morse i programhantering, gick nog bra skulle jag tro. Tror inte att jag gjorde några större misstag så jag är nöjd. Ska försöka plugga lite företagsekonomi senare idag, vill vara väl förbredd för provet nästa vecka! Måste någon gång under dagen ta mig till affären också *suck* Jag önskar jag hade kommit ihåg att vi behövde handla när jag liks var ute i morse, men men!

Men innan dess ska jag försöka se om jag kan hitta en hund att köpa, helst utan att betala en mindre förmögenhet! Vi får väl se hur det går med den saken. Kul att leta iallafall! Om någon hör nåt eller vet av någon bra sida man kan leta på så hör av er!


Snälla?

Helgen har varit mycket trevlig, ett bra avslut på ledigheten.

I fredags var det en riktig tjejkväll, på förmiddagen var vi ner på stan och inhandlade diverse saker. Sen blev det ansiktsmasker, manikyr och två filmer. Vi såg PS. I Love You, underbar film men jag kan inte låte bli att gråta när jag ser den, sen såg vi också Thelma och Louise. En mycket trevlig kväll blev det.

I lördags passade vi på att gå på en promenad när vädret var så härligt. Tog bussen till Sjukhuset för att sedan promenera därifrån ner på stan. Vädret var underbart, dock var den en aning blötare ute än nödvändigt. Kom hem vid 4 tiden och satte oss och såg på tv. Vid 7 tiden gav vi oss på att laga middag, Champagne Kyckling, mycket gott faktiskt dock inte alls så avancerat som det låter! Vi såg på Melodifestivalen och jag är fortfarande chockad att Snälla, Snälla, Snälla gick vidare, någon måtta får det väl var?!

Igår var det en riktigt slappar dag, frukost i sängen och sen såg vi på tv resten av dagen. Såg I Robot, alltid lika bra och sen tittade vi lite på Coldfeet. Väldigt trevlig helg och jag känner mig utvilad och redo att gå till skolan igen.

Har en massa pluggande den här veckan, eller ja egentligen är det inte så mycket. Har prov i programhantering på onsdag, men det är inte direkt något jag kan plugga inför. Sen nästa vecka har jag prov i Företagsekonomi vilket är vad jag behöver plugga den här veckan. Men det ska nog inte vara några större problem att göra det. Har skrivning i Engelska C också, men kan inte plugga inför det heller så egentligen är det bara att plugga in Debit och Kredit i skallen och allt annat som medföljer!

Luleå

Igår for vi till Luleå på roadtrip! Lämnade Umeå strax innan 10 och var framme på Teknikens Hus i Luleå strax innan 1 och då hade vi stannat och fikat strax innan Skellefteå. Vandrade runt på Teknikens Hus i lite mer än en timme, rätt så underhållande och vi lyckades även få med oss några souvenirer hem! När vi var klara där bestämde vi oss för att åka till DollarStore som vi hade sett på vägen till Teknikens Hus, det var dock lättare sagt än gjort att hitta dit igen! Men efter lite letande och en hel del körande hittade vi dit iallafall!

Vandrade runt där inne ett tag, köpte bl.a. En blå glas skål, en pannkakspanna!, glas och nya solglasögon + lite andra små saker. Mycket bra saker hade som faktiskt. Efter vi handlat klart begav vi oss till Boden för att hälsa på Sandra. Lyckades utan större problem hitta hem till henne vilket var mycket trevligt!

Var hos henne drygt en timme, fick oss lite äppelpaj och cola som var mycket väl behövligt. Var skitkul att träffa henne igen, har inte träffat henne på ja 2 år om inte mer! Så det var väldigt kul!
Vid halv 6 tyckte vi att det var dags att börja röra sig mot Umeå igen. Vädret var ingen höjdare och vi drogs med dimma hela vägen från Boden till Umeå vilket gjorde att sikten var minimal. Stannade i Skellefteå och käkade, Max blev det så klart! Sen fortsatte vi hem, hade hoppats på att vädret skulle bli bättre, men det blev snarare sämre! Strax utanför Skellefteå började det snöa, så det var ingen höjdare. Fick dessutom en lastbil framför mig som jag inte hade någon större lust att köra om. Så vi låg bakom den hela vägen hem! Var hemma på parkeringen strax efter 10.

Allt som allt var det en mycket trevlig dag, bonus att vi kom på att radion i bilen fungerade! Idag har vi inga planer, vi har hittills varit på posten, banken och affären. Snart blir det lunch och en dusch och sen får vi se vad resten av dagen bjuder på!

Svårt att bestämma sig...

Nu har jag iallafall sportlov, kan väl inte påstå att vädret idag inbjuder till speciellt många aktiviteter! Dock kanske resten av veckan bjuder på något lite roligare.

Helgen har iallafall varit mycket trevlig. I fredags blev det några öl på Pipes, mycket trevligt var det faktiskt. Nån kille från Colombia började dock prata spanska med oss då han tyckte att vi såg ut som latin amerikanska tjejer?! Han var nog inte speciellt nykter! Vi tog oss hem vid halv 1 eller nåt sånt. Lyckades på något vänster med att laga mat när vi kom hem, mycket skickligt!

Lördagen var ingen höjdar dag om man säger så. Vi var båda två en aning bakis så dagen spenderades i sängen och i soffan. Mådde betydligt mycket bättre senare på kvällen så vi såg på Melodifestivalen och förundrades över hur fruktansvärt dåliga alla låtar var!

Söndagen blev det sovmorgon sen tog vi bussen ner på stan. Tittade på snöskulpturerna och sen blev det lunch på Frasses. Efter det inhandlade vi Top Trumphs och ett födelsedagskort till Farmar John på Åkerbloms.
Efter det tittade vi runt på Åhléns en stund och sen tog vi bussen hem.
På kvällen såg vi på Babel, något annorlunda film dock väldigt bra!

Idag har det inte hänt speciellt mycket, som sagt vädret är inte speciellt injudande! Har ringt runt och fixat och trixat lite så att vi kan låna pappas bil på onsdag och åka till Teknikens Hus i Luleå. Inte det mest spännande man kan göra, men i brist på andra ideér så får det faktiskt duga!

Vi har fortfarande inte bestämt oss för hur vi ska göra med stugan. Allt blir så krångligt och jag orkar inte tjaffsa nå mycket med det heller. Om det bara kunde vara simpelt iallafall en gång så skulle det underlätta! Jag tror att det är dags att vi köper oss en egen bil, börjar bli en aningen frustrerad just nu...

RSS 2.0