Seg bloggvecka

Har varit lite trögt med bloggandet denna vecka, förmodligen därför att det inte har hänt något speciellt intressant och för att veckan har varit ganska så långtråkig. Har egentligen inte gjort något vettigt alls utan har mest bara glott på tv och suttit vid datorn. Idag har jag dock varit på skolan en sväng och dessutom skrivit en novell till litterär gestaltningen. Om en timma eller så ska jag ut på en promenad med hunden, tror att det kanske blir en långpromenad idag, får se hur hunden uppför sig när vi väl går ut.

Helgen ser ut att bli ganska så lugn, har inga större planer och enligt vädret så ska det visst snöa igen. Men om vädret är bra har vi funderat på att fara ut till kont. Inte för att jag vet om det går bra att gå där just nu, men det får vi väl se om vi tar oss dit.

Trött och hängig

Känner mig inte speciellt pigg idag, har väl egentligen inte känt mig speciellt pigg under hela helgen. Hatar verkligen att vara förkyld och att känna mig trött hela tiden. Känns som att jag skulle kunna lägga mig och sova när som helst. Dock kanske inte det smartaste att göra när man har en massa skolarbeten som ska göras.

Helgen blev väldigt lugn och vi var mest inne och såg på tv. På lördagen trotsade vi dock kylan och begav oss till Strömpilen en sväng. Gick runt och tittade i lite affärer och det blev även ett inköp av fundation på Kicks. Sen in på Ica Maxi för att köpa hundmat och lite annat nödvändigt. Kvällen spenderades så klart framför tv:n där vi såg Melodifestivalen och sen Sweet Home Alabama, har sett den filmen flera gånger förrut men det var inte förrän i lördags som jag insåg att Patrick Dempsey är med!

Söndagen blev om möjligt ännu lugnare. Spenderade ett par timmar i sängen mitt på dagen halv sovande, Cassie gjorde mig sällskap medan Claire bakade en citronpaj. Vi avslutade kvällen med Tabathas Saloon Takeover, Brothers & Sisters och sedan Cold Case.

Idag har jag hunnit med att vara på skolan en sväng, träffat läraren i Information & Layout för att få lite uppgifter och sen har jag gjort bort två dagars arbete i datorkommunikation, så nu blir det faktiskt att ta ledigt resten av dagen. Har ingen energi till att göra något vettigt. Ska istället försöka samla lite energi innan det är dags att gå ut med hunden på en promenad.

Studiebesök

Idag har jag varit på studiebesök på sjukhuskyrkan med etik klassen. Kan inte påstå att det var speciellt intressant eller att jag lärde mig något nytt, men är det obligatoriskt så är det! Eftersom det var studiebesök idag så hann jag inte med att fara på lektionen för litterär gestaltning, studiebesöket var 8.25 till 10.00 och litterär gestaltning är mellan 9.15 och 10.00.

Jag har precis varit ute på en kort promenad med hunden, gick bara till brevlådan för att posta ett brev till Folksam. Mycket underligt förresten, för drygt två veckor sedan tecknade jag en djurförskring hos Folksam därför att Agrias försäkring blev för dyr. Allt frid och fröjd och jag fick hem papperna förra veckan och skickade då också in ett medgivande om autogiro. Det fyllde man i på en liten blankett som hade förtryckt adress och betalt porto. Igår fick jag tillbaka den lappen samt att föradresserat kuvert med betalt porto? Uppenbarligen har det ju blivit fel någon stanns och det har kommit till fel enhet. Men varför skicka tillbaka lappen till mig med ett föradresserat kuvert? Dom kunde väl lika gärna ha stoppat i lappen själv och postat det? Så nu tar det några dagar extra innan det kommer fram till rätt ställe, men förhoppningsvis så hinner det fram i tid i alla fall. Vill inte behöva betala hela årsbeloppet på en gång.

För övrigt så blir det en lugn dag idag, känner mig sjuk och hängig och jag sov dessutom riktigt dåligt så jag är trött och har ont i huvudet. Har egentligen ingenting mer att göra i skolan den här veckan men ska ta och läsa lite i datorkommunikations boken, har tänkt göra bort måndagens arbete, det är trots allt bara 5 sidor att läsa.

Sen tror jag att jag ska krypa upp i soffan med en filt och se på tv resten av dagen. Det vill säga tills det är dags att gå ut med hunden i eftermiddag. Men det blir nog ingen lång promenad, inte nog med att jag är förkyld men det är dessutom svinkallt ute så jag har ingen lust att vara ute någon längre stund.

Förkylning på G

Ja här hemma verkar det vara en förkylning på G. Lite smådrygt är det allt, jag hatar dessutom att känna mig sjuk utan att riktigt vara sjuk. Näe, jag är hellre sjuk ett tag istället för att gå omkring och vara små sjuk en längre tid.

Halva veckan har gått och det känns lite små segt om jag ska vara ärlig. Tror att det måste bero på att jag inte har speciellt mycket att göra i skolan just nu så det känns lite långtråkigt ibland. Fast å andra sidan är det väl kanske bra att det är lugnt i skolan just nu om jag nu håller på att bli sjuk.

I måndags var vi och hälsade på hos mamma en sväng. Hon och Lars åker till Egypten på fredag och jag är väldigt avundsjuk! Jag vill också fara iväg till något varmt land och bo på all-inclusive hotell i två veckor! Gud så skönt det skulle vara. Men något sådant lär väl inte hända i första taget, har man ont om pengar så är det svårt att åka iväg. Dessutom är det inte det lättaste att hitta någon som vill vara hundvakt!

Underbar helg

Helgen har varit helt underbar och att vädret dessutom har varit underbart har bara gjort saken bättre!

I fredags åt vi lunch på Great Eastern, mycket god mat och vi var väldigt mätta och belåtna. Sedan blev det en liten shopping tur och sen avslutade vi kvällen med att lyssna på musik och dricka några öl. Trots att jag bara drack 4 öl så kändes det som att jag hade druckit 8 vilket var mindre uppskattat!

Lördagen började med en långpromenad med hunden i det soliga vädret. Hade hoppats att den friska luften skulle få baksmällan att försvinna, men dessvärre fungerade det inte. Resten av dagen spenderades därför i liggande läge i soffan. Hade trots baksmällan en riktigt trevlig dag som avslutades med Melodifestivalen och sedan en Ung Jane Austen.

Söndagen började även den med en promenad i det soliga vädret. Det är så underbart skönt att vara ute när solen skiner och det inte är allt för kallt. Efter en härlig promenad i solen blev det en välbehövlig dusch och sen frukost/lunch i soffan. Då det inte fanns något vettigt att se på tv så såg på på The Cable Guy istället, kanske inte den bästa filmen men den dög för en söndag eftermiddag. Lyckades somna i soffan i drygt 30 minuter, rätt så skönt med en lite powernap.

Sen ringde Lars och sa att han skulle komma förbi och fixa våran bil! Det var i alla fall bränslepumpen som gått sönder på bilen, skönt att det i alla fall var det vi trodde att det var. Det tog Lars ca 10 minuter att byta ut den och sen hoppades vi att bilen skulle starta. Det verkade dock först som att den inte riktigt ville, men med lite startgas och lite kablar så fick vi liv i den. Vi skulle sen ut och köra för att ladda batteriet och vi kom inte längre än ut från parkeringen innan oljelampan började lysa!

Så vi fick ringa Lars igen som sa åt oss att köra till OKQ8 på parkvägen så skulle han komma och titta. Det var tack och lov inget större fel utan det behövdes bara peta på någon slang någon stanns och problemet var löst! Därefter körde vi till Ica på Mariehem och köpte lite saker till middagen och sedan hem för att börja med maten.

Till middag blev det Mini västerbottenspaj till förrätt, fläskfilé och klyftpotatis till varmrätt och till efterrätt blev det mangosorbet. Hur gott som helst! Fick dessutom ett väldigt gulligt allahjärtansdag kort, en supersöt nalle och en mugg av C. Kvällen avslutade vi med att se någon halvt hyffsat film på 3:an.

Allt som allt har det varit en superbra helg och jag känner mig riktigt utvilad och jag har därför lyckats göra bort en hel del skolarbete idag. Det enda som är kvar på göra listan för idag är att maila några lärare, ringa mamma för att höra om vi ska komma förbi ikväll eller inte och sen så klart gå ut med hunden och laga middag.

Tonight's gonna be a good night

Så var det äntligen helg, helgen är alltid efterlängtad! Blir lite av en lång helg den här helgen då jag gjort bort allt skolarbete för den här veckan så jag har varit ledig idag. Claire har bara jobbat ett par timmar på förmiddagen så nu har vi båda helg.

Idag har vi varit på Great Eastern och ätit lunch buffé, super gott. Vi gick ut och åt idag istället för att gå ut på alla hjärtansdag som är på söndag. Vi hade ingen lust att trängas med resten av Umeås befolkning på någon restaurang så vi passade på idag istället. Det var inte överdrivet mycket folk och maten var mycket bra och inte allt för dyr heller. Är fortfarande proppmätt trots att det var flera timmar sedan vi åt.

Efter maten promenerade vi ner på stan och kikade runt i lite affärer. Tittade in på H&M en sväng, hittade dock ingenting intressant så vi kom ut utan påsar. Sedan fortsatte vi till Kappahl där Claire köpte en BH, eller jag köpte den åt henne. Lika bra att passa på nu när dom har alla BH:ar för 99 kr. Själv köpte jag en igår när jag var ner på stan. Nu skulle jag egentligen behöva en ny svart BH, men tyckte att jag gjort av med tillräckligt med pengar för den här veckan! Sen fortsatte vi till Guldfynd och Bodyshop, köpte dock ingenting men alltid roligt att titta runt lite.

Sen blev det en sväng på bolaget där vi köpte öl och lite bubbel vin som ska intas i helgen. Sen bussen hem, drygt är det att åka buss. Speciellt när det verkar som att alla i hela Umeå åker samma buss! Men vi tog oss i alla fall hem och nu sitter vi båda vid varsin dator trots att vi inte behöver! Om en stund är det dags för en promenad med hunden och sen blir det nog att se på film ikväll.

Helgen bjuder inte på några större planer. Imorgon har vi tänkt ta en långpromenad med hunden om vädret tillåter. Sen ska jag nog hitta på något med Camilla, vet dock inte vad än. Sen på söndag har vi tänkt ta det lugnt och ha en liten romantisk middag här hemma, hyra film och bara mysa. Låter som ett bra avslut på helgen enligt mig!

Halva veckan

Halva veckan har nu gått och tro det eller ej så har jag faktiskt lyckats göra en hel den skolarbete. I vanliga fall brukar jag vara ganska så seg på den fronten, eller ja det vill säga tills att jag kommer igång. Men nu ligger jag faktiskt ganska långt före planeringen vilket känns skönt. Inte för att jag för den sakens skull nu ska gå och göra ingenting. Men det är alltid bra att ligga lite före i planerigen utifall att man blir sjuk eller av någon annan anledning inte har möjlighet att plugga. Det som står på schemat idag är etik, en ganska så stor uppgift så den lär inte bli klar idag, men jag har i alla fall tänkt att börja med den!

Igår gjorde jag bort mina första uppgifter i litterärgestaltning, ganska så svårt innan man kommit in i det. Men sen var det hur roligt som helst. Imorgon är det lektion och då ska vi läsa igenom varandras uppgifter, ska bli intressant att få lite kritik på det man skrivit.

Förutom att göra skolarbete är det inte mycket som står på schemat idag, en promenad med hunden i det vackra vädret och sen blir det nog inte speciellt mycket mer. Men man kan ju inte ha fullt upp alla dagar?

Är det grekiska eller datorkommunikation?

Så var det måndag igen, lite tråkigt är det eftersom att helgen har varit helt super! Vi har egentligen inte gjort något alls utan bara varit hemma och myst och det har varit hur skönt som helst! Det har verkligen varit en sådan helg som man aldrig vill ta slut. Men tyvärr så tar ju helgerna slut och veckan börjar om igen!

Idag känns det som att det har varit full rulle även om det inte riktigt har varit det. Började dagen i lagom fart med att kliva upp och kolla mailen och dylikt. Sen tog jag bussen till skolan för att ha information och layout b. Fick lite papper och information om nästa uppgift, ska bli roligt. Sen bestämde jag mig för att gå hem istället för att ta bussen. Det tog bara 35 minuter att gå hem, dock är det ganska så drygt att gå från Östra och hem då det mest bara är uppför!

Väl hemma så tog jag tag i datorkommunikationen, har gjort bort veckans läshänvisningar och uppgifter så nu behöver jag inte tänka mer på det. Det är dock en sjukt svår kurs och större delen av tiden känns det som att boken är skriven på grekiska och inte engelska. Men jag hoppas att man kommer in i fackspråket efter ett tag.

Har även gjort bort en uppgift i litterär gestaltning, egentligen inte speciellt svårt men det kräver ändå att man tänker efter rätt så noga och väljer sina ord väl. Men allt som allt tycker jag att det är riktigt roligt, dock har kursen bara börjat så om jag tycker det om ett par veckor åter står att se.

Jag har även försökt att skicka in repetitions uppgifterna i information och layout. Men av någon konstig andledning kan jag fortfarande inte skicka in dom då mappen verkar vara avaktiverad, även fastän läraren dubbelkollade när jag var där i morse? Ska vänta tills imorgon och se om det funkar då, annars så får jag maila läraren.

Tror att det är allt skolarbete som jag orkar göra idag. Ligger lite före så lika bra att passa på att ta det lugnt, har god tid på mig att hinna klart med allt ändå. Om ungefär en timma är det dags att ta ut hunden på en promenad, får se vart vi går idag. Hon har förövrigt fått sig ett bad idag så nu luktar hon inte skunk längre!

Ikväll är det allt för mycket bra på tv och vi kan inte riktigt bestämma oss för vad vi ska se. Ska vi se 2 ½ män och sen Medium som vanligt, se filmen på 9:an eller se 2 ½ män och sen se nya serien Community? Det är typiskt när det är massor med saker som man vill se och allt visas samtidigt!

Efterlängtade helg!

Äntligen är det fredag, efter en vecka som verkar ha pågått i en evighet är det nu helg. En mycket efterlängtad helg då veckan har varit minst lika lång som en månad. Trots att det nu är helg och allt jag vill göra är att sätta mig i soffan och se på film och göra ingenting så är det en hel del som står på schemat idag. Jag började morgonen med att städa lägenheten, kanske inte det roligaste att göra direkt man kliver upp, men då är det bort gjort i alla fall!

Efter att ha städat blev det en dusch och sen ner i tvättstugan för att starta dom första maskinerna. Nu är det snart dags att gå ner i tvättstugan och hänga upp tvätten. Sen i eftermiddag blir det att fara på Maxi och storhandla. Men först måste vi låna mammas bil då våran inte fungerar.

Igår var det en händelserik dag då vi först tog bussen till Arken Zoo för att klippa klorna på Cassie. Bussen var proppad med skolelever och det var allmänt mycket folk. Cassie tyckte att det var lite för mycket folk men hon skötte sig mycket bra. Sen var det dags att klippa klorna på henne och det var väl inte det lättaste. Först så fick dom inte på munkorgen så då fick jag gå in och hjälpa till och sen fick jag stanna där inne för att hålla henne lugn. Hon var super stressad och skakade som ett löv men hon skötte sig ändå fint och det gick bra att klippa alla klorna. Nu är dom så korta att man inte hör när hon kommer!

Efter en timma på Arken Zoo var det dags att ta bussen hem, så jobbigt att åka buss. Har helt glömt bort hur lång tid allting tar! Stannade på Ica på Mariehem för att handla lite småsaker och medan jag irrar runt i butiken ringer Mathias och säger att dom ska till hans jobb och montera hans extra ljus så dom hade tänkt bogsera våran bil dit så att den fick tina. Så vi fick skynda oss att laga mat och äta för att sedan bli bogserad till Västerslätt. Väl där fick bilen stå och tina i drygt 2 timmar, men trots det startade ändå inte bilen.

Nu verkar det som att det är något fel på bränslepumpen och förhoppningsvis kan Lars hjälpa oss med det.
Så vi fick bli bogserade tillbaka och vi var inte hemma förrän vid 22-tiden. Lagomt trötta då vi egentligen inte varit hemma något sedan 14.45. Satte oss ner i soffan och såg på två avsnitt av L Word och sen blev det sängen!

Sov inte speciellt bra så jag känner mig lite trött idag och har verkligen ingen motivation för att fara och storhandla. Men om vi ha något att äta så finns det inget val. Nu ska jag ta och ringa mamma och höra vilken tid vi kan ta bilen.

Still going

Känns som att den här veckan är olidligt lång! Måste bero på att jag ständigt är en dag före, så med andra ord så tror jag att det är fredag idag. Men nu är det i alla fall inte långt kvar till helgen vilket är skönt.

Igår kväll var mamma och Lars här för att se om dom kunde hjälpa oss med bilen. Men den startar fortfarande inte, så det enda vi kan göra nu är att ta den till något ställe där det är varmt så att den får tina upp. Mamma skulle höra om Mathias kunde ta den till sitt jobb, annars blir det att fara på OKQ8.

Idag var det en tidig start då jag hade lektion 9.15, tog bussen till Östra klockan 8.48 och var framma ungefär 5 minuter innan lektionen började. Bara jag och en annan där, det verkar vara ett tema för mina lektioner. Vi gick igenom första momenten i kursen snabbt och sen blev det mest bara prat om ingenting. Tog bussen hem 10.10 och var hemma strax föra 10.30. Skönt när man inte behöver åka buss så länge.

Idag kom min bok till svenskan, så nu kan jag faktiskt sätta igång med den kursen också. Det blir bra nu när jag har kommit igång med alla mina kurser, hatar att behöva vänta när jag vet att det är arbeten som måste göras. Ska försöka göra bort en svenska uppgift idag innan det är dags att ta hunden till Arken Zoo.

Eftersom bilen fortfarande inte startar så måste vi ta bussen till Teg. Drygt eftersom vi då måste åka mer än en timma innan vi behöver vara där. Av någon anledning så tar det så förbannat lång tid att åka buss till Teg. Men fördelen är väl kanske att hunden hinner bli lite trött av all uppståndelse så förhoppningsvis så går det att klippa klorna på henne.

Fortfarande less

Motivationen verkar ha försvunnit och så även tålamodet, inte för att det verkar finnas så mycket att göra åt den saken. Bilen vägrar fortfarande att starta trots att det är något varmare ute. Svårt att veta varför den inte startar när man inte kan ett skit om bilar heller. Om vi har tur kommer Lars och kollar på den i veckan.

På plus sidan så går i alla fall skolan bra och jag har kommit igång med det flesta arbeten. Kommer nu in på läroplattformen för etiken och har gjort bort första uppgiften. Väntar dock fortfarande på min svenska bok, hade hoppats att den skulle komma idag men icket. Så förmodligen kommer den väl imorgon, bara typiskt att jag har lektion 9.15, en aning tidigt för att posten ska ha hunnit komma! Datorkommunikationen flyter på bra och det inte allt för mycket att göra varje vecka vilket är skönt. Kursen är betydligt mycket mer intressant än jag först trodde att den skulle vara.

Idag känns det som att det är torsdag, vilket bara är ett önsketänkande från min sida. Längtar efter helgen och få möjlighet att koppla av ordentligt och slippa tänka på allt tjaffs. På tal om något annat fick jag mitt paket från Ellos igår, två par byxor innehöll paketet. Upptäckte nämligen förra veckan att två par av mina byxor som jag använder när jag är ute och går med hunden var trasiga. Så nu har jag två par nya byxor varav ett par är endast för att promenare hunden i. Slipper nöta på resten av byxorna då!

Igår var Mathias här och städade min dator, dammsög den och tog bort lite saker som inte behövs så nu är min dator mycket tystare! Även om den fortfarande lever om en hel del så är det stor skillnad, mycket skönt är det. Nu ska jag se om jag hittar något mer vettigt att göra än att sitta här.

Nu får det väl räcka

Jag brukar i vanliga fall inte klaga på att det är mycket snö, jag tycker om när det är mycket snö. Men nu tycker jag faktiskt att det får räcka med snö för ett tag. Är less på att det snöar varje dag + att det dessutom är mellan 15-20 grader kallt, usch!

Helgen har varit bra även om jag igår var på sjukt dåligt humör, men det skyller jag på skit bilen! I lördags tog vi i alla fall bussen till mamma för att uppvakta Lars. Åt tårta och bullar, sen spelade vi Band Hero med Mathias. Mamma och Lars tyckte visst inte att det lät så bra när vi spelade, men vi hade roligt i alla fall. Tog bussen hem vid 18-tiden och var inte hemma förrän strax före 20.00 då vi var på Ica och handlade på vägen hem. På kvällen såg vi Grabben i graven bredvid, tycker det är en av de bästa svenska filmerna. Sen såg vi också Whats love got to do with it, allt som allt en bra kväll.

Söndagen var dock mindre bra. Vi bestämde oss för att försöka tina upp våran bil, eller ja rättare sagt bildörrarna. Så vi tog med oss påsar med varmvatten som vi fick hålla mot bildörrarna. Vi fick upp dörrarna och bilen startade, så vi lämnde bilen att gå medan vi försökte tina resten av dörrarna och skrapa rutorna. Då tog helt plötsligt bilen och vägrade starta igen. Man kan ju inte bli annat än less, att det dessutom vägrar bli varmare ute gör inte saken bättre. Så vi får allt vackert vänta och hoppas att vädret vänder snart så vi kan ta oss en närmare titt på bilen.

Idag har jag försökt göra lite skolarbete, men det är inte det lättaste då jag i ena kursen inte kommer in på läroplattformen, den andra kursen har jag inte fått boken i än vilket gör det svårt. Så då återstår det bara datorkommunikation och information och layout. Så jag har gjort bort två dagars arbete i datorkommunikationen och nu ska jag ge mig på den sista repetitions uppgiften i information och layout.

Imorgon kommer jag förhoppningsvis in på läroplatformen, annars får jag maila läraren. Hoppas dessutom att få min bok på onsdag. Men man vet ju aldrig?

Idag fick vi en förnyelse på Cassies försäkring från Agria. I fjol betalade vi 1400 för Agria veterinärvård plus, och nu har dom visst ändrat sina försäkringar och den nya försäkringen kostar då helt plötsligt 2200, så då blev jag lite snål! Så nu har vi bytt från Agria till Folksam och nu betalar vi strax under 800 kronor per år istället. Mycket bättre pris och vi har ändå en hyffsat bra försäkring.

RSS 2.0