Skolarbete

Så var veckan slut, ja iallafall när det gäller skolarbete. Är så skönt att inte ha skola på måndagar och fredagar.

Har haft webbdesign idag, inte för att vi gjorde så mycket mer än att skaffa en hemsida på passagen.se.
Skulle egentligen ha haft programhantering imorse men jag försov mig, oops. Har varit på Åhmans Guld och hämtat ut mitt armband också, tog bara två dagar att fixa det, så nu känner jag mig mindre naken.

Igår var vi på hockey igen, jag tyckte personligen att gårdagens match var bättre än den vi såg sist. Men det var inte alla som höll med! Men dom vann iallafall så det var kul. Kan dock inte påstå att jag är något större fan av hockey, men det är helt klart roligare än fotboll!

Har inte gjort speciellt mycket den här veckan, har skrivit klart en sammanfattning av en artikel till engelskan och det var då inte det lättaste! Men nu är den färdig och inskickad så det känns bra. Imorrn ska vi på Restaurang Mix och äta med Pappa, Eva-Britt och Amanda, ska bli trevligt. Sen så kommer mamma hem från Egypten på lördag så eventuellt att vi hälsar på henne på söndag. Men förutom det är ingenting in planerat.

Satt och tänkte för nån dag sedan att det är konstigt att man kan ha så många minnen med någon och ha varit så nära vänner men att man ändå inte saknar personen ifråga. Kan väl bara anta att man har växt ifrån varandra.

Bending over backwards

Helgen har varit helt okej, dock kunde fredagskvällen gått lite mer våran väg!
Skulle gå på Droskan och äta, kom dit och allt var fullbukat *suck* Sen var alla restauranger vi kollade efter det helt propp fulla! Efter att ha gått runt drygt en timme var vi något less och en aning hungriga, trodde att vi skulle behöva äta pizza! Men vi lyckades iallafall få ett bord på Balder där vi åt grillbuffé och lyssnade på livemusik. Inte helt fel!

Efter middagen och två öl promenerade vi till Lottas där vi fick ett bord utan större bekymmer, om det ändå hade varit så lätt när vi ville äta där! Drack öl och hade det trevligt och mitt i allt kom en medelålders man, lite överförfriskad, tittade på soffan och frågade om han kunde lägga sin jacka där. Visst sa vi och det var helt klart kvällens misstag, denne medelålders man satte sig då ned bredvid oss och började stöta på Claire.
Det var väldigt underhållande då hans engelska inte var speciellt bra och han gjorde bort sig en hel del. Han hade också svårt att acceptera att vi var ett par och han var övertygad om att jag skulle slå ner honom.
Han var en aningens dryg men droppen kom då han började skrika och svära på engelska så alla på Lottas vände sig om och stirrade på oss. Efter han skrikit klart redogjorde han stolt att han bara hade härmat Gordon Ramsey *suck*

Vi gjorde vårat bästa för att ignorera denna överförfriskade man och efter drygt 20 minuter gav han upp, dock stal han med sig halva Claires öl på vägen från bordet. Han tog bara hennes glas och hällde över häften i sitt eget! Var lagomt less och vi var bara tacksamma att bli av med honom! Drack ytterligare en öl och sen promenerade vi till Pipes och tog en öl där och sen blev det dags att ta bussen hem.

Lördagen spenderades sedan i soffan, var ut en sväng på förmiddagen till affären sen blev det inte så mycket mer. Claire låg nerbäddad med migrän och jag gjorde mitt bästa för att göra allt här hemma. På det stora hela var det en trevlig kväll. Beställde filmer från cdon.com så i veckan kommer förhoppnings vis Pride & Prejudice/ Shakespear in Love, PS. I love you, Guldkompassen och Tillbaka till framtiden 1-3!

Söndagen spenderades ungefär som lördagen, mycket trevligt. Får se vad som händer idag, är ledig från skolan vilket inte är helt fel. Får se om jag orkar började med min marknadsförings uppgift i företagsekonomin. Om inte så blir det nog att städa lite.

More than words

Igår var det en lång dag!

Programhantering klockan 8.20, sen hem och käka lite och vila. Sen klockan 14.00 möte om Engelska C, tog väl drygt en timme. Sen iväg på posten och sen till Hemköp för att handla lite. På väg till posten ringde pappa och undrade om vi skulle följa med på hockeyn? Hade helt glömt bort det! Så det blev att skynda sig hem, duscha och slänga i sig nåt att äta. Sen ta bussen till ishallen strax efter 5. Stannade hos mamma på vägen till ishallen och sa hej, eller snarare hejdå då hon och Lars åket till Egypten i två veckor ikväll!

Sen promenerade vi vidare till ishallen, fick vänta ca 10 minuter innan pappa släppte in oss. Matchen började 19.00, kan väl inte påstå att jag var speciellt imponerad men jag har å andra sidan aldrigt varit speciellt intresserad av hockey, betydligt mer intressant med hästar! Matchen var dessutom inte den bästa och löven förlorade med 2-3. Hängde kvar efter matchen drygt en halvtimme så vi kunde åka med pappa hem. Var hemma strax före 10, väldigt trött och väldigt kall! Tog ett bra tag att få upp värmen och var egentligen inte riktigt varm förrän vi gick isäng vid 23.30.

Idag har det varit betydligt lugnare. Sovmorgon till 10.30, möte om Webbdesign klockan 12.30. Skum lärare, men det ska nog gå bra iallafall. Bytte från studiecentrum till dagkursen då han sa att ifjol var det 5 stycken som läste på studiecentrum och ingen klarade kursen! Så det blev dagtid istället, två lektioner i veckan så inte så farligt.
Var klar vid 14.00 och stannade på Mariehemskiosken på hemvägen för att hämta ut mitt paket från Ellos, sen en kall promenad hem!

Har sedan dess hunnit prova alla kläder och beslutat att skicka tillbaka allt, suck! Har tagit hand om sista delen av tvätten också. Tur att vi lyckades få en tvätttid idag då jag var klantig och trodde att vi hade tid igår mellan 12-17 men det visade sig visst att vi hade tid i måndags mellan 12-17! Aja, tur att det löste sig.

Imorgon blir det möte om Företagsekonomin klockan 8.30. Sen är jag ledig resten av dagen. Sen imorrn ikväll ska vi gå ut på droskan och äta och dricka några öl, ska bli mycket trevligt. Sen återstår det att se vad som händer resten av kvällen. Får se om vi tar oss till mamma för att hämta några skridskor och sen lämna dom till pappa så han kan slipa dom och sen kan vi förhoppningsvis åka skridskor någon dag.

För övrigt har jag haft Katy Perrys sång Hot 'N Cold i huvudet i tre dagar och den verkar inte visa några tecken på att flytta!

Trist med slask

Så var helgen över, och så även mitt jullov. Skolan börjar imorrn och sen blir det full rulle, Företagsekonomi B, Engelska C, Webbdesign och Programhantering är vad vårterminen bjuder på. Känner mig peppad och det ska bli intressant att se vad Engelska C innehåller. Det enda som är något drygt är nästan bara har morgon lektionen och alla som känner mig vet att jag inte är någon morgon människa! Men det ska väl gå an iallafall.

Helgen har varit mycket trevligt. På fredagen blev det middag på Eurasia följt av öl på Pipes och Lottas och sedan en taxi hem vid 12 någon gång. Väldigt skönt att få gå ut och göra något trevligt och bara vara oss. Annars verkar det alltid som att det är folk runt omkring oss.

Lördagen var mycket lugnt, sov länge och sen blev det en massa tv-tittande och en del bakning. Bakade sockerkaka och kladdkaka och till middag blev det lax och klyftpotatis! Såg sedan på Patch Adams och Being Julia sen blev det en relativt tidig kväll!

Gårdagen blev även den mycket lugn, lång och skönt sovmorgon sedan en promenad till affären. På vägen hem ringde mamma och undrade om hon kunde komma förbi och hämta resväskan, då hon och Lars åker till Egypten i två veckor på torsdag! Är bara en aningens avundsjuk! 5-stjärnigt hotell i två veckor, vem skulle inte vara avundsjuk?
Bjöd på kaffe och fika när dom kom förbi, sen for dom runt 16-tiden.

Lagade middag efter det, Cajun-Kyckling Tortillas, hur gott som helst! Sedan blev det en lugn kväll som spenderades framför tv:n.

Allt som allt har det varit en mycket skön helg och måndagen har börjat bra! Jag är nyss hemkommen från en tur till Rusta och Jysk. Rusta var en nitlott då de inte hade kvar några av de resväskorna jag ville ha. Dock så blev det bättre på Jysk! Inhandlade sängkläder och en ny kontorsstol till Claire så hon slipper få ont i ryggen!

Den är nu monterad och används flitigt. Jag har inte riktigt kommit fram till vad jag ska göra med resten av dagen. Ska iallafall försöka leta reda på något varmt land vi kan åka till! Vi har hittills funderar på Marocko - Agadir eller Bulgarien - Burgaskusten Elenite & Sveti Vlas. Dock har vi inte riktigt bestämt oss för när vi ska resa vilket inte underlättar. Planen var att försöka resa runt påsk, dock är det inte lätt att hitta något varmt ställe att pka till utan att behöva betala en mindre förmögenhet! Marocko skulle kosta 14.000 på ett All Inclusive hotell i en vecka. All inclusive i Bulgarien i Maj skulle kosta 8000. Så just nu lutar jag iallafall åt Bulgarien, men har inte letat färdigt än. Så det återstår att se vad man kan hitta!

Äntligen lite snö!

Skönt att det snöar lite nu! Är lite lagomt less på is, på vintern ska det vara snö och helst massvis av snö.

I övrigt är det bra, klumpen i magen och oron att något är fel är dock fortfarande kvar. Men jag har bestämt mig för att klumpen och oron inte ska få styra livet, det är säkert ingenting att oroa sig för. Så från och med idag ska jag försöka låta bli att tänka på det. Funkar det så funkar det, gör det inte det får jag väl försöka komma på något annat.

Tvättstuga idag, inte säker på att det finns så mycket tråkigare saker att göra. Funderar på att städa bort julen också, men vet inte om jag kanske gör det imorrn istället. Känns lite tidigt att städa bort julen, men å andra sidan plockade vi ju fram den lite tidigare än de flesta.

Skolan börjar igen på tisdag, eventuellt på måndag om jag har några kvälls lektioner, vet inte riktigt hur det blir än. Registreringen är på torsdag så då får jag schema och allt sånt. Läser bara roliga ämnen den här terminen så förhoppningsvis blir denna termin lite roligare än den förra.

 Plus att någon gång under denna termin finns en utlandsresa att se fram emot. Just nu önskar jag dock att den var idag men helst igår. Ser dock fram emot att förhoppningsvis få fara till stugan någon helg snart. Längtar bort, vill ha lite distans och avskildhet efter jul och nyår, måste ladda batterierna.

Nyår i Djäkneboda

Nyårsafton började hyfsat lugnt. Sov länge och sen duscha och göra sig iordning för att köra ut till Lars i Djäkneboda för att fira nyår med familjen. Hade med oss alla våra julklappar så det blev en liten julafton när vi kom fram. Vi fick ett våffeljärn, handdukar och knivar! Väldigt nöjd med det! Tror att våra julklappar gick hem också, whiskeyn som mamma och Lars fick var då iallafall nästan tom i slutet av kvällen.

Middagen bestog av älg och klyftpotatis samt en oerhört god cholklad efterrätt, mums! Efter middagen sprättades de första ölen och vi pratade och hade trevligt. Spelade även ett spel som hette "Den ofrivillige spelaren" Ett oerhört komplicerat spel som man förmodligen bör vara nykter för att förstå! Men vi hade roligt iallafall, vi hade även med oss ett kortspel som spelades flitigt. Lite senare in på kvällen spelade vi Galen Panna, ett betydligt lättare spel att spela onykter, även om vissa av oss hade lite problem med minnet!

Tolvslaget skålade vi i champagne och sen sköt vi raketer! Mycket trevligt och mycket kallt! Efter ca 30 minuter ute i -12 gick vi in! Drack lite mer och spelade lite mer. Sen vid halv 3 tiden blev det sängen.

Vaknade runt 12 på nyårsdagen, förvånansvärt pigg! Inte ett dugg bakis, dock väldigt trött. Lyckades iallafall kliva upp och trycka i oss lite frukost innan Lars syrra kom förbi med tårta och wienerbröd! Åt tårta och hade det trevligt, sen blev det mest att sätta sig ner och ta det lugnt. Åt middag vid 6 tiden och sen efter det var det dags att köra hem.

Resten av kvällen såg vi på Greys Anatomy! Fick båda säsong 2 och 3 i julklapp, vi är nu redan inne på de två sista skivorna av säsong 3. Så om någon vänlig själ vill ge oss säsong 4 så varsågod! ;)

Jul i Wales

Så är jul och nyår över! På det stora hela har 2008 varit ett mycket bra år, kan bara hoppas att 2009 kommer att bli lika bra.

Julen spenderades i Wales! Mycket trevligt och självklart annorlunda. Dagarna innan jul shoppade vi mest, jag köpte nya skor, en del smink och lite extra julklappar till familjen att ta med hem. Julafton var mycket lugn, öppnade några julklappar åt god mat och han även med att slå mammsen in pling. Julaftons natten spenderade vi i ett iskallt hus utan värme, men vad gör man inte för att få lite lugn och ro?

Juldagen började med en promenad tillbaka till det varma huset! Därefter gjorde vi oss i ordning och öppnade lite fler julklappar. Fick massor med fina saker! Bortskämd som få blev man! Efter det knatade vi några hus ner och hälsade på Sally och Garfield där även Abby och James och deras två barn samt en annan släkting befann sig. Drack ett glas champagne, tror nog aldrig att jag druckit alkohol så tidigt någongång! Efter det promenerade vi tillbaka till huset, tog det lugnt en liten stund.
Middagen intogs runt 14.30, åt kalkon, brysselkål, potatis, palsternackor och en massa annat gott. Efter det kunde man knappt röra sig! Satte oss ner i soffan, såg på drottningens tal som är en tradition. Resten av dagen spenderades faktiskt framför tv:n. Såg några filmer och sen blev det sängen.

Annandagen innehöll något mer, Claires brorsa John och hans dotter Jemma kom förbi på förmiddagen. Jag hade dock en fruktansvärd huvudvärk och var tvungen att gå och lägga mig ett tag. Kände mig mycket bättre lagomt till lunch, åt rester från juldagen och sen lekte vi mest med Jemma. Eller ja, jag tog kort och Claire lekte!
Runt 3 for alla utom vi iväg och hämtade Jojo, Johns fru, som hade jobbat på förmiddagen. När alla kom tillbaka öppnades resten av julklapparna, vilket var mycket trevligt och rätt så underhållande!
Efter det var det dags för middag som även den var mycket underhållande. Mitt under middagen drog vi smällkarameller och när vi ätit färdigt var det dags att försöka spela på de instrument som kom i smällkaramellerna! Det gick allt annat än bra men det var mycket underhållande!

Kvällen innehöll sedan mer spelande, dock inte på intrumenten! Utan ett spel om mat, det var rätt så kul även om jag nu inte kunde något av svaren! Drack vin och hade det mycket trevligt. Blev en relativt tidig kväll efter en relativt lång dag!

Dagen efter gjorde vi inte så mycket, packade! På något sätt lyckades vi få ner alla julklappar i våra resväskor och vi var ändå under 20kg. Hur det gick till vet jag inte riktigt, men det gick! Ingenting är omöjligt!

På söndag var det sedan dags att fara hem, klev upp klockan 07.15, 07.45 satt vi i bilen på väg till Manchester. 10.15 avgick flyget till Köpenhamn, hade tid att titta runt på alla taxfree affärer i Köpenhamn innan det var dags att ta flyget till Arlanda. Landade på Arlande runt 14.30, första vi gjorde var att leta reda på någonstanns vi kunde lämna bagaget efter som vi skulle spendera 8 timmar!! på Arlanda innan vi kunde ta bussen hem. Vi hittade relativt snabbt några skåp där vi lämnade resväskorna och sen gick vi iväg för att äta.

Det var långa dryga timmar att spendera på Arlanda men det gick! Så klockan 22.30 satte vi oss på den väldigt fulla bussen på väg hem till Umeå. Bussresan var förmodligen den värsta någonsin, kändes som en hel evighet innan vi var på bussstationen i Umeå. Blev hämtad av mamma och Lars, var hemma runt 8.00 gick direkt isäng och sov till 3!

Trots den långa långa resan hem hade vi det mycket trevligt och det var väldigt kul att fira Jul med lite andra traditioner

RSS 2.0