Värmeslag!

Det är sjukt varmt just nu och det verkar vara omöjligt att få in lite frisk luft i lägenheten trots att det blåser rätt ordentligt ute. Tur att man har en fläkt i sovrummet, gör det lättare att sova iaf.

Idag har jag haft tvättstuga, har precis gjort klart och kommit upp med det sista av tvätten. Hade typ 7 stycken handdukar att tvätta, så blir det när man har varit och solat och badat flera dagar i rad och handdukarna inte har hunnit torka. Men nu är dom iaf rena och ligger i garderoben och väntar på att användas igen.

Mathias har varit här idag och hållit mig sällskap, alltid trevligt med lite sällskap när man är ensam. Lekte lite med Cassie som tyckte att det var superkul att Mathias var här och var uppjagad från det att han klev in genom dörren tills han for! Blev bjuden till Mathias och Maria på middag också. Ska bli trevligt, club sandwich tror jag att vi ska käka, mums! Ska fara dit om en timma eller så. Ska hinna med att ge hunden middag och ta ut henne på en promenad också.

Ikväll blir det iaf att se på So You Think You Can Dance och efter det blir det nog sängen skulle jag tro. Är hur trött som helst idag då jag inte sov speciellt bra och vaknade tidigt. Så jag ska försöka få en tidig kväll och om jag har tur kanske även en liten sovmorgon imorrn.

It's a brand new day

Soligt värre är det idag också, dock verkar det blåsa lite mer än vad det gjorde igår. Inte för att det egentligen spelar någon roll då jag har bestämt mig för att hålla mig inne då jag brände mig på ryggen då vi var nere på Nydala igår. Så jag ska försöka hålla mig borta från solen ett par dagar så att det inte blir värre.

Idag for C till Storbritannien. Släppte av henne på flyget imorse 8.40. Just nu sitter hon på Arlanda och väntar på flyget till Manchester som inte är förrän 16.35. Finns ju roligare saker att göra än att sitta på Arlanda, det upptäckte vi ju på vägen hem vid jul. Som tur är så finns det ju en del saker att göra iallfall.

Jag har inga större planer för dagen. Ska eventuellt fara iväg på ÖB en sväng, har tänkt köpa mig en bordsfläkt så att det inte blir så varmt i sovrummet på nätterna. Sen såg jag i reklambladet jag fick med posten att dom har billiga pajformer så kanske att jag köper en eftersom jag har velat ha en hur länge som helst men varit lite snål! Sen brukar det alltid bli lite andra små saker också. Måste bland annat köpa shampoo och det brukar vara billigt på ÖB.

Nu ska jag iallfall gå och fixa något att äta och dricka och sen ska jag sätta mig ner och vänta på att C ska ringa.

Sol och bad!

Har varit en riktigt trevlig vecka, dock är det synd att den är över. Under veckan som har gått har det blivit en hel del solande och en hel del badande. Första doppet gjorde jag i torsdags i Nydalasjön, dock kändes det inte speciellt varmt så det blev ett snabb dopp!

I fredags var vi nere på Nydala igen och solade och badade. Vattnet var mycket varmare och vi plaskade på ganska så länge. Super härligt var det att få vara ute och sola och bada. På kvällen bjöds det på middag hos Lars i Djäkneboda eftersom mamma fyllde år. Av oss barn fick hon en spikmatta! Hur nu det kan tänkas vara skönt har jag ingen aning om, men det var vad hon önskade sig. Vi hade en trevlig kväll och vi fick tom sitta ute i solen och äta. Tog också massvis med bilder som ska laddas ner någon dag framöver. Vi stannade dock inte speciellt länge utan for hem och drack några drinkar och såg på Almost Famous, superbra film!

Igår tog vi en liten sovmorgon och lekte lite med vovven. Sen efter lunch så for vi ut till Norrmjöle och solade och badade. Det var överraskande varmt i vattnet, dock blev det lite kyligt att traska in till stranden efter badandet då det blåste rätt ordentligt och det är långgrunt! Efter ett par timmar i solen var vi nöjda och vi bestämde oss för att fara hem. Köpte lite kött på hemvägen så när vi kom hem blev det grillat, mums! Sen hade vi egentligen tänkt fara ner på Wheels och titta på bilarna. Men vi kände oss ganska så möra efter en dag på stranden så vi stannade hemma och kollade på "Sova med fienden" istället.

Idag har vi varit nere på Nydala igen, sjukt varmt idag och nästan ingen vind! Vi var nere på stranden tidigt och tog första doppet innan elva. Strax efter elva kom Mathias och Maria också dit så vi fick sällskap ett par timmar. Det blev många långa dopp i det varma vattnet för att svalka av oss. Och trots att jag har smörjt in mig med solskydd hela dagen har jag lyckats bränna mig på ryggen! Så nu sitter jag är med en känsla av att någon eldar på min rygg, inte så trevligt.

C håller just på att packa, imorgon bitti åker hon till sin familj i Wales och stannar i två veckor. Själv ska man vara hemma med hunden. Just nu känns det inte så roligt alls, men det ska nog gå bra. Har jag tur kanske vädret är bra, även om jag nu har bestämt mig för att stanna inne ett par dagar så att min rygg får vila sig!

Nu vill hunden iaf ha middag och en liten promenad och sen är det dags för oss att ta oss till affären för att köpa någon middag!

Midsommar

Midsommar var supertrevligt, dock var det synd att vädret inte var bättre på fredagen, men man kan ju inte få allt! Vi for iaf ut till Lars i Djäkneboda strax efter 4, Claire körde vilket var trevligt som omväxling! Väl framme i Djäkneboda packade vi ur bilen, såg ut som vi hade tänkt stanna i tre veckor och inte en natt! Men så går det när man har en hund som man måste ha med sig diverse saker till. När vi packat upp och hunden hälsat på alla så gjorde vi oss en drink. Vi hade med oss hur mycket som helst! En flaska Absolut, en flaska Country Lane, San Fransisco mix, Margarita mix, Lime mix, Sprite, Tranbärsjuice, Apelsinjuice och Redbull!

Till middag blev det kyckling spett för våran del. Teriyaki kyckling och sweet chili kyckling med potatisgratäng och gott bröd, mums! Sen blev det mer dricka och supergod efterrätt. Marängtårta med jordgubbar + att jag hade bakat chokladmuffins och tagit med mig!



Kvällen fortsatte med mer dricka, våra Margaritas var helt klart dom bästa drinkarna på hela kvällen och jag tror att nästa gång vi köpte drink mixar så blir det nog bara margarita mix! Vi hann även med att spela två omgångar kubb men sen fick vi nog av att myggen försökte äta upp oss så vi gick in! Spelade Gin Rummy och Skipbo istället, riktigt trevligt hade vi det. Strax efter två var vi alla lagomt trötta och bestämde oss för att gå lägga oss och sova!



Dagen efter vaknade jag klockan åtta och var till min stora förvåning inte bakis! Så jag tassade upp, släppte ut hunden och satt ute på bron ett tag. Sen gick jag in igen och läste min bok i drygt två timmar. Klev upp igen och gav hunden frukost och sen ut en sväng till. Hade hoppats att folk skulle börja röra på sig vid 10-tiden så jag kunde gå och äta frukost. Men jag fick minsann vänta nästan ända till 12 innan folk klev upp och jag kunde gå in i köket!

Vädret var en aning mysko och det regnade och var soligt om vart annat. Så vi var både ute och inne, ute passade vi på att njuta av solen och inne spelade vi kort och tog det lugnt. Vid fem var det dags för oss att fara hem så vi packade in oss själva och alla våra tillbehör i bilen och for hem. Claire körde även denna gång vilket jag tyckte var superskönt då jag var rätt så trött! Kvällen spenderades i soffan kollandes på tv och sen blev det en tidig kväll!

Jag bjuder på några bilder från vårat midsommarfirande





























































































































































Bättre lycka idag?

Igår gick det inte alls att uppdatera bloggen så jag ska ta och göra ett nytt försök idag.

Igår blev det en rätt så trevlig dag, klev upp vid tio tiden och satte mig på balkongen och solade i drygt två timmar, sen gick solen och gömde sig bakom den jättestora björken som står mitt utanför våran balkong! Så när solen försvann gick jag in igen, gav vovven mat och sen gick vi på en promenad.

Promenerade upp till vattentornet där vi satte oss ner och funderade på vart vi skulle gå efter det. Efter en stund bestämde jag mig för att promenera ner till pappa och se om han var hemma. Så vi promenerade iväg och hon skötte sig rätt så bra. Dock var pappa inte hemma så vi promenerade hem igen! Hon har blivit rätt så stor nu våran lilla valp, även om jag tycker att hon fortfarande är alldeles för liten och är en aning orolig att hon kommer att bli någon sorts pygmé hund! Dock är hon ju bara 5 månader så lite större hinner hon väl bli. Hon håller förövrigt på att tappa tänderna och förutom en tand som vi hittade igår så har vi inte sett några, så vi antar att hon har svalt dom!

Igår blev det även en sväng på bolaget, köpte lite annorlunda dricka än vad vi brukar. Någon sorts gräddlikör blev det och en flaska Absolut! Sen blev det en sväng in på Ica Maxi där vi stötte på min faster och hennes man. Jag upptäckte också att det var superpris på potatis så vi kom hem med nästan 5kg potatis! Köpte diverse drinkmixar och annat gott så nu känner vi oss hyffsat redo för midsommar, även om jag måste ut idag och inhandla vad vi ska äta och lite mer drinkmixar så vi kan variera lite.






Idag har jag en hel del att göra, fast det är ingenting som kommer att ta speciellt lång tid skulle jag tro. Ska iväg på affären och köpa diverse saker, en sväng på apoteket och köpa pronaxen så vi kan hantera den eventuella baksmällan och sen ska jag baka muffins som vi ska ta med oss på midsommar. Om energin finns så ska jag försöka städa badrummet också!

Vad sjutton?!

Skrev nyss ett superlångt inlägg och det bara försvann när jag tryckte publicera?! Grr, hatar när sånt där händer!



Regnet det bara öser ner...

Inget höjdar väder idag, jag funderar på om det kommer att sluta regna alls?

Det har varit några dagar som har varit ganska upptagna. I onsdags blev det tvättstuga och städning och sen på kvällen bakade jag muffins till Amandas avslutningsfika. Såg så klart sista avsnittet för säsongen av Grey's Anatomy och herregud säger jag bara!! Snacka om cliffhanger! Längtar redan till nästa säsong.

I torsdags blev det avslutningsfika hos mamma för att fira att Amanda har gått ut 9:an. Det var trevligt och jag fick träffa mormor och morfar som det var ett tag sedan jag såg, iallafall morfar! Resten av dagen blev det ganska så lugnt och vi såg på tv.

I fredags var det full rulle igen och dagen flög förbi. Var bjudna på middag hos mamma för att fira att Maria har tagit studenten och att Amanda gått ut 9:an. Kändes som att större delen av dagen gick åt till att göra sig redo, och med det menar jag trötta ut hunden så att hon inte skulle vara helt rabiat! Tog iallafall bussen till mamma och Cassie skötte sig super bra och tyckte att det var jätte kul att åka buss! Väl hemme hos mamma bjöds det på fläskfilé, potatisgratäng, potatissallad och en massa andra goda saker! Det blev en hel del glas vin och en massa glas med Amarula. Kom hem efter tolv någon gång, fick skjuts av Maria.

Igår trodde jag att jag skulle vara bakis men icket! Så det var en skön överraskning, dock led Claire av huvudvärk! Igår tittade vi på tv hela dagen och tog det lugnt, lyxade även till det med en pizza till middag, mums!

Idag hade vi tänkt gå ut och gå och ha en trevlig dag utomhus, men jag tror att vi får lägga dom planerna på hyllan då det inte är något trevligt väder att vara ute i. Får väl se vad vi hittar på istället.



Get it over with

Helgen har flugit fram samtidigt som det känns som att den har varit i en evighet. Vi har inte gjort så mycket mest tagit det lugnt och det har varit rätt så skönt. Har sett en hel del filmer, dock kan jag inte påstå att vi har sett några som var speciellt bra. Men så kan det vara ibland!

 Igår var vi förbi hos mamma en snabbis, lånade hennes cykelhållare till bilen så att vi kan fixa till våra cyklar! Stannade och pratade en liten stund och sen tog vi en liten roadtrip. Körde ut på Ön och tittade lite och sen körde vi till Obbola och Holmsund. Stannade på Kolerakyrkogården strax utanför Holmsund och tog vovven på en liten promenad. Sen lyxade vi till det och köpte hamburgare från Frasses på hemvägen!

 Idag hade jag hoppats att jag skulle få sitta på balkongen och njuta av solen eftersom vädret är så bra. Men då har vi tre jätte stora träd utanför balkongen som nu när dom fått alla sina löv ger skugga på balkongen hela dagen! Så jag har inte kunnat sitta på balkongen och sola. Istället har jag och Cassie varit ute och promenerat i skogen. Ikväll blir det att se på Cityakuten och Project Runway, men innan dess ska jag på affären och köpa smör och ost och promenera med vovven igen. Till middag har jag tänkt att det ska bjudas på lasagne, mums!



Muffins ♥

Onsdag idag, trodde först att det var tisdag men det är det minsann inte!

I måndags blev det en relativt lugn dag, lekte lite med vovven och sen vid 18-tiden for vi iväg till Maxi och mötte upp mamma för att köpa en examens present till Maria. Sen gick vi in på Maxi för att handla lite glass, det blev piggelin och päronsplit!



Igår hade jag en fruktansvärd huvudvärk som verkligen inte ville ge med sig! Större delen av dagen tycktes vi spendera på Mariehems vårdcentral. Ringde nämligen till Claires läkare igår och sa att hostmedecinen hon fått inte har hjälpt och vi fick då en tid klockan 13.00. Läkaren var mycket trevlig och noggrann. Hon fick ta några tester, bland annat sänka och syresättning. Båda de proverna var dock bra och läkaren var lite fundersam till vad det kunde vara. Så han skrev ut några tabletter för sura uppstötningar? Och skickade hem oss och sa att vi skulle komma tillbaka på fredag klockan 9.00. Konstigt nog så verkar inte tabletterna han skrev ut hjälpa mot hostan?

Vid 18-tiden igår gav min huvudvärk äntligen med sig och jag kunde njuta av kvällens alla bra tv-program! Så mycket bra på tv på tisdagar, tycker dock att dom borde sprida ut det lite bättre!

Fick sovmorgon i morse, hur härligt som helst. Sov dock bara till klockan 10 för sen kunde jag inte sova längre. Klev upp och satte mig vid datorn en stund. Sen gick jag och vovven ut till fotbollsplanen runt hörnet och tränade lite lydnad. Tränade sitt, ligg, stanna och loss. Hon var superduktig, dock tror jag nog att hon skulle göra vad som helst för lite kyckling som var dagens belöning.

Lagade lunch till Claire när jag kom in, sen blev det vovvens tur att få lite lunch och gå på en promenad. När allt det var gjort kilade jag iväg till affären med alla tomburkar och tomflaskor, såg ut som en riktig alkis kan jag lova! Köpte lite grejor jag behövde för att baka muffins i min nya fina muffinsform! Så när jag kom hem bakade jag muffins och så här blev resultatet!


Vaniljmuffins utan glasyr


Chokladmuffins utan glasyr


Vaniljmuffins med glasyr


Chokladmuffins med glasyr




Super trevlig helg!

Helgen har varit helt underbart trevlig, är lite tråkigt att den är slut nu.

Igår var vi ner en snabbis på Nydala, men det blåste som sjutton så vi stannade inte speciellt länge. Istället tog vi med oss lite fika och promenerade upp till vattentornet och hade en liten picknick, det var riktigt mysigt! När vi kom hem igen så satte vi oss på balkonen och solade och åt en glass!

Klockan fem mötte vi mormor, mamma, Lars, Mathias och Amanda på Eastern Palace för morsdags-middag. Det var super trevligt och maten var supergod och jag tror att vi alla åt tills vi sprack! Men det är nästan ett krav när man äter buffé! Maten var bättre än vad den varit tidigare gånger då vi varit där så det var positivt. Sällskapet var också mycket trevligt och jag tror att vi alla hade stannat längre om det inte hade varit så sjukt varmt inne på restaurangen.





















































Efter en mycket trevlig middag stannde vi på Godishuset på hemvägen. Hyrde två filmer, Changeling och Wall-E och sen köpte vi så klart lite godis! Såg på Gossip Girl när vi kom hem och sen såg vi dom två filmerna vi hade hyrt. Changeling var hur bra som helst och Wall-E var bara hur gullig som helst! Så det blev en riktigt trevlig kväll med en massa bra filmer!




RSS 2.0