Valborg!

Så var det lång helg igen! Helt underbart skönt ska det bli och det verkar även som att vädret kommer att bli bra vilket är en bonus! Jag lyckades försova mig imorse så jag tog mig aldrig till skolan, men det spelar egentligen inte så stor roll. Klev upp strax efter åtta och tog ut Cassie. Hon var väldigt fundersam varför jag var vaken innan hon var!

Satte mig vid datorn och lekte runt en stund sen klockan 9 gav jag Cassie frukost och sen gick vi på en liten promenad i solskenet. Var varmt och skönt ute och det var riktigt härligt att promenera, Cassie skötte sig bra och fick gå lös hela vägen hem. Dock blev hon en aning olydig och plockade upp nåt skräp ca 150 meter från vårat hus. Och när hon såg att jag hade sett henne så sprang hon iväg och när jag försökte ropa på henne så stannade hon bara och tittade på mig och sprang sen vidare! Det lilla monstret! Det var dock väldigt svårt att inte skratta då hon såg rätt kul ut och att hon visste så väl att hon varit olydig.

Efter våran promenad satte jag mig framför datorn och fifflade lite med mitt skolarbete. Gick rätt så bra, hade dock gått betydligt mycket bättre om jag genast hade insett att jag var i fel mall och pillade! Men så kan det gå när man inte riktigt håller kolla på vad man gör!

Ska snart ge Cassie mat och sen blir det en kort liten promenad innan det blir att fara på affären för att köpa lite bröd till ikväll. Sen blir det hem och duscha och göra sig iordning för klockan 5 kommer Mathias och Maria hit för att grilla och inta några alkoholhaltiga drycker. Det ska bli mycket trevligt!


Städning och förberedelser!

Lyckades försova mig ordentligt idag, så jag tog mig aldrig till skolan. Skulle ha haft lektion 8.20 och sen 10.10, men jag vaknade 11.45! Starkt jobbat tyckte jag, Claire hade till och med försökt väcka mig men jag hade visst inte vaknat. Var helt sjukt trött och jag hade förmodligen kunnat sova ytterligare några timmar. Men jag pallrade mig upp 11.45 för att gå ner i tvättstugan klockan 12.

Startade två maskiner och sen gick jag upp igen. Fick lite dåligt samvete efter att ha sovit så länge, så jag tog tag i städningen. Damsög och skurade golven, så nu är det rent här hemma igen! Blir så himla grusigt och jävligt här hemma, skulle egentligen behöva städa varje dag, men det finns det varken ork eller tid till!

Efter jag städat skulle jag och Cassie ta en promenad, men den blev inställd då jag helt tappade suget då hon bestämde sig för att kissa i trapphuset. Samtidigt som jag öppnade dörren för att släppa ut henne *suck* Så det blev ingen promenad för hennes del! Jag gick in och såg på tv istället och Claire var snäll och gjorde lite lunch till mig!

Efter jag ätit och slutat vara sur på hunden så tog jag ut henne på en promenad. Gick upp till vattentornet där hon fick springa omkring och busa. Skitkul tyckte hon att det var och kunde inte få nog av att springa runt och jaga pinnar och kottar! Hon fick gå utan koppel halva vägen hem vilket hon tyckte var super och sprang runt som en tok!

Tog mig en välbehövlig dusch efter våran promenad, kändes som att jag hade ett lager grus i ansiktet av någon anledning! Efter min dusch for jag till mamma för att hämta upp hennes grill som hon har skänkt till oss, supersnällt! Fick en låda med grillsaker också, det var några påsar med kol, tändvätska och några andra småsaker. Sen for jag på Ica på Teg för att köpa lite fläskfilé, 2st för 90kr, köpte potatissallad och bearnaissås också. Sen blev det en tur till Obs för att köpa mer grillkol (mammas påsar var öppnade och typ 1 år gamla så köpte en egen för säkerhetsskull!), köpte även marinader, vitlök, rödvin och sweet chili, blev lite cola och två flaskor med nåt sprite liknande!

     

Sen en sväng in på bolaget. Köpte en box vit vin, Castillo de Gredos + en flaska rosa Aussie som vi ska ha imorrn. Sen hem och packa ur allt. Hann sitta ner i några minuter sen fick hunden sin middag och det blev en till promenad. Väl hemma igen var det dags att laga middag till oss. Gjorde spaghetti och köttfärssås, klantade mig som fan och lyckades hälla ner typ hela svartpepparburken! Så det blev något kryddstarkt!

   

Snart är det Grey's Anatomy och sen kanske det blir att titta på Coldfeet. Imorrn blir det skola på förmiddagen och sen på eftermiddagen kommer Mathias och Maria hit för att grilla med oss och dricka lite gott. Ska bli riktigt trevligt, hoppas att det blir soligt och varmt!







 


Regn och rusk!

Verkligen inget roligt väder idag, hade helst velat stanna i sängen hela dagen. Men sådan lyx är det slut med! Upp 7.30 för att gå ut med hunden en sväng, sen gick jag tillbaka till sängen då jag verkligen inte var redo att kliva upp! Upp igen efter några timmar för att ge hunden frukost och sen gå ut igen, gick på en kort promenad i rusket. Varken jag heller hunden tyckte att det var speciellt trevligt!

Sen hann jag med en sväng på Ica för att köpa mer saft och Claire sprang in på Mariehemskiosken för att hämta ut ett paket som hon har fått. Sen hem, kolla mailen lite snabbt och sen blev det dags att fara till skolan. Hade webbdesign, jobbade på projektarbetet. Tror nog inte att det ska bli några större svårigheter att få det klart i tid, men å andra sidan så brukar det ofta jävlas när man har med datorer att göra!

Hem igen efter lektionen, åt lunch tillsammans med Claire (något sen lunch men vad gör det!). Hade köpt färskt bröd på Ica som vi käkade, mums! Sen blev det en promenad med Cassie upp till vattentornet där hon fick springa och busa en stund. Jättekul tyckte hon att det var, jag var mindre peppad då det var snålkallt där uppe! Men så länge hunden är glad så är allt bra.

Väl hemma igen satte jag mig ner vid datorn för att fixa Dreamweaver så att jag kan arbeta på projektarbetet hemma också. Det tog sin lilla tid, men nu är det iallafall fixat, helt klart en stor bonus! Har även stoppat om Claire i sängen då hon är sjuk, hon har en hemsk hosta och fortfarande huvudvärk kvar efter sin migrän igår. Även hunden ligger ner stoppad så det är bara jag som är uppe! Har roat mig med att se hur fort jag kan skriva! Testa här! Jag kan skriva 45 ord per minut utan ett enda felstavat ord i svenska medan jag kan skriva 66 ord per minut med endast 2 felstavade ord i engelska! Slå det om ni kan!


I get knocked down, but I get up again

Helgen har på det stora hela varit helt underbar! Vädret har varit strålande och vi har hunnit med att göra en massa roliga saker!

I fredags storhandlade vi, vilket var väl behövligt! Sen åt vi godmiddag, Teriyaki biff och ris, mums! Drack lite vin och hade det riktigt trevligt. Blev dock en tidig kväll då vi båda var helt slut!

På lördagen var det tänkt att vi skulle vara till Ö-vik och hälsa på Eva-Britt och pappa. Men det blev ändrade planer på lördag förmiddagen då pappa ringde och sa att Eva-Britt hade migrän. Så då fick vi ställa in och istället hitta på något annat! Så vi bestämde oss för att ta en liten shopping tur. Vi var på Kupan där vi köpte några nya böcker, samt ett set av helt nya oanvända rivjärn med tillhörande burkar! Helt klart en bonus och dom kostade bara 20 kr!

Sen var vi på Myrorna en sväng för att köpa ett deciliter mått att använda till Cassies mat, då det vi har nu är helt värdelöst! Köpte även några läckra glas som föll oss i smaken! Sen blev det en tur på Rusta där vi köpte en sop, en skurhink, tvål, shampoo och en tröja till Claire!

När vi var klara med shoppingen så kände vi för att hitta på något mer. Så jag slog en signal till mamma som var ute hos Lars i Djäkneboda och hörde efter om dom inte ville ha lite sällskap! Så vi köpte med oss lite fikabröd och sen for vi ut till Djäkneboda där hunden fick springa fritt och leva rövare medans resten av oss satt ute i solen och fikade go fika! Helt underbart skönt var det. Önskar att man kunde få göra så där varje dag! Under fikat fick vi också besök av en liten humla som hade vaknat! Han tyckte dock att det var lite kallt ute så han kröp in under kaffepannan för att få lite värme!



Cassie fick också gå och hälsa på grannarnas Golden Retriver. Det gick väl kanske inte så bra som vi hade hoppats att det skulle. Men hon gick fram och nosade iaf, vilket alltid är nåt. Det är ju helt klart ett framsteg från att skrika och springa iväg! Så vi var nöjda och det var snällt av grannen att komma och möta oss.

Efter några timmar i solen var det dags att fara hem och laga lite middag. Lagade pizza när vi kom hem, mums! Drack en öl eller två och hade en riktigt trevlig kväll!

Igår blev det en till liten shoppingtur då vi inte riktigt kom ihåg allt som vi skulle köpa på lördagen! Så det blev en tur på Rusta igen där vi köpte lite skurmedel och lite andra städ saker. Köpte också varsin parfym för 40 kr, inte helt fel. Förmodligen inte dom bästa, men vi gillade dom iaf! Sen blev det en tur till ÖB där vi köpte lite mer rengöringsmedel (sånt vi inte kunde hitta på Rusta!), köpte handcreme och så klart lite cola! Efter ÖB blev det en tur toll Djurmagazinet där vi köpte lite mer hundgodis. Sen hem för att sitta på balkongen i solen och äta en isglass!

Igår kväll var vi även iväg till mamma för att byta till sommardäck på bilen. Vi insåg dock att vi egentligen bara hade fått med två sommardäck och att dom andra två var vinterdäck. Så vi Claire och Mathias sprättade dubb medan jag, helt själv, bytte alla fyra däck! Ja lite hjälp fick jag väl med dom bultarna som satt så hårt att jag inte kunde rubba dom! Men annars så gjorde jag allt helt själv. Så jag var ganska så stolt över mig själv! Tog drygt en timme att göra alltihopa, hade hoppats att det skulle gå snabbare, men jag fick det gjort iaf!

När vi kom hem såg vi på Two weeks notice och sen blev det sängen! Hade väl knappt hunnit lägga ner huvudet på kudden innan jag somnade! Fick sovmorgon imorse så jag klev inte upp förrän halv tio, riktigt skönt att ligga i sängen och dra sig en stund. Skickade Claire i säng då jag klivit upp då hon har migrän idag och inte var så pigg. Så nu ligger hon i sängen och vilar! Jag har hunnit med en promenad med hunden som nu är trött och ligger bredvid mig och sover. Själv ska man nog ta och göra lite frukost, kolla till Claire och kanske titta på tv en stund innan jag tar i tu med skolarbetet!


Let it rock

Fredag idag, riktigt härligt med helg. Någon påpekade att jag visst har haft helg i två dagar redan, men det tycker inte jag. Det känns inte som helg om det bara är jag som är ledig! Så nu är det faktiskt helg på riktigt, har dock inga planer men det är inte så noga.

Har en hel del saker som ska göras idag, dock ingenting som är speciellt jobbigt. Jag ska:

  • Skriva en matlista för 2-3 veckor
  • Inköpslista
  • Göra lunch
  • Ge lunch till hunden samt gå ut på en liten promenad
  • Fara och handla
  • Tanka bilen
  • Fara på Myrorna och Bikupan
Så lite saker ska det hinnas med idag. Men än så länge är klockan bara 13.00 så det ska nog inte vara några större bekymmer att hinna med allt. Dagarna är så långa när man kliver upp tidigt, man hinner med sjukt mycket saker om man bara vill! Har visserligen inte gjort speciellt mycket idag, bara varit ute med hunden och duschat. Har också använt den en lotion som luktar sjukt gott! Fick den i julklapp av Claires faster.



Nu är det dags att gå och göra lite lunch innan vi svälter ihjäl och bestämmer oss för att äta Cassie! Hon är förövrigt väldigt grinig just nu så hon har fått ta en liten timeout i köket så att det blir lite lugnare! Kom just också på att vi har tvättstuga! Ska tvätta lite mattor och tvätttiden började klockan 12, så nu blir det att springa ner i tvättstugan!



Rent hus

Ja nu är det äntligen rent här hemma. Har varit less på att det varit stökigt och skitigt så igår storstädade jag. Så nu är det rent och fint. Ja eller det var väl rent, hunden har ju så klart kissat inne ett antal gånger så det är nog inte så rent längre.

Igår var det även tvättstuga så nu har vi rena kläder också. Så igår kändes allting väldigt rent vilket var riktigt härligt. Har inte haft tid eller ork att städa på senaste tiden. Har bara blivit att man har plockat undan det värsta och låtit småsaker vara. Men igår blev det gjort iallafall, så nu får man väl se hur länge det håller sig. Ska försöka städa igen nästa vecka så att det inte blir så jobbigt. Men man får väl se hur mycket ork man har.

Claire har visst hittat någon hundkurs som hon tycker att vi ska gå. Låter bra, synd bara att det var lite dyrt. Men vi ska nog anmäla oss ändå. Hoppas bara att det faktiskt finns platser kvar, det vet man ju aldrig!


Frånvaro

Jag tycker att det borde vara obligatoriskt för lärarna att meddela om dom tänker vara frånvarande! Jag skulle egentligen ha haft engelska idag klockan 16.00. Detta har då varit bestämt i drygt 4 veckors tid. Så jag åker till skolan är där 10 minuter innan lektionen ska börja så jag sätter mig ner och väntar. När klockan är 16.20 så knackar jag på i personalrummet för att höra om läraren ens är där. Nej, men då visar det sig att hon har visst fått förlängd sjukskrivning i två veckor. Och detta kunde hon inte ha meddelat via mail, eller bett hennes vikarie att meddela oss via mail? Tydligen inte, så jag for dit helt i onödan. Men, men inte så mycket att göra åt just nu.

Igår var vi till Norrmjöle med hunden i det vackra vädret. Vi hade med oss varmchoklad och det var riktigt mysigt ute i solen.




















































































Insatiable love

Sista dagen på lovet nu innan det är dags att gå tillbaka till skolan *suck* Men nu är det inte länge kvar tills det är sommarlov, återstår bara att se hur mycket sommarlov man egentligen får!

Helgen har känts riktigt lång och det känns som att jag har haft 3 veckors lov från skolan vilket inte är helt fel! Igår var vi på ÖB en sväng. Claire fick sig ett par nya mukisbyxor och jag fick mig en fleecejacka, köpte lite annat krimskrams också som vanligt. Men det blev trots allt inte så farligt dyrt!

Efter våran shopping runda på ÖB tog vi med oss hunden ner till Nydalasjön och njöt av det vackra vädret. Även hunden tyckte att det var härligt och roade sig med att äta lite pinnar. Jag var också väldigt klyftig och tog med mig digitalkameran för att ta några bilder...problemet var bara att jag glömde byta batterier! Så det blev inga bilder, men vi hade det trevligt iallafall.

Sen hem för att se på tv en stund och sen blev vi otroligt lata och orkade inte laga middag. Så vi for på Frasses och käkade istället. Ibland måste man väl få unna sig något gott? Sen blev det Gossip Girl, Holiday Showdown och Along came Polly. Skulle egentligen stanna uppe för att se på hästhoppningen som började klockan 23.00. Men jag kunde inte hålla ögonen öppna så 23.20 låg jag i sängen och sov sött!

Idag fick jag en lite sovmorgon, sen blev det en dusch. Har varit ner på skolan och skickat in min ansökan till nästa termin. Gick inte riktigt som jag hade tänkt mig då alla kurser inte fanns att läsa på Komvux. Så det blev Historia B, Samhällskunskap B, Finansiering och Kalkylering, Information och Layout A och Svenska C. Hade lite tur då man uppenbarligen bara behöver 350 poäng på höstterminen för att det ska räknas som heltidsstudier! Kanon tyckte jag då jag ändå har lite för många poäng och hade svårt att hitta någon kurs jag ville läsa. Så nu är det bara att vänta och hoppas på att jag kommer in!

Om en stund ska vi ta med oss Cassie och fara ner till Nydalasjön igen. Ska försöka komma ihåg att stoppa i nya batterier i kameran den här gången. Men jag brukar vara rätt bra på att glömma sånna saker så vi får väl se. Ikväll blir det att se på Cityakuten och Project Runway och sen blir det nog en tidig kväll så att man är någorlunda utvilad på tisdag då man måste gå till skolan igen.


If tomorrow never comes

Hade en helt underbar dag igår! Dagen började rätt försiktigt, vi klev båda upp tidigt och åt frukost tillsammans och tittade lite på tv vilket var mysigt. Sen blev det en kort promenad med hunden och efter det for vi på bolaget för att köpa lite alkohol till helgen. Blev en box Black Tower och sen blev det en flaska rödvin som jag inte kommer ihåg vad det hette.



Sen blev det en sväng på Djurmagazinet för att köpa lite hundgodis och mer Urine-Off som vi verkar använda hela tiden! Sen hem till det lilla monstret. Åt lite lunch, eller ja så mycket lunch blev det kanske inte, men vi åt iallafall! Vi såg också på Surf's Up, den var ganska så gullig men inte någon top film direkt!

 När vi sett klart på filmen tog vi med oss Cassie ut till en fotbollsplan vid I20 där hon fick springa runt och leka. Dock hann hon bli "attackerad" av en hund innan vi knappt tagit oss ur bilen. Vi hade precis klivit ur bilen och satt ner henne på marken då en av två lösa hundar som är på väg att hoppa in i en bil springer fram till Cassie och vill nosa och hälsa. Cassie skriker som en stucken gris och naffsade. Den andra hundägaren försökte kalla in sin hund men den lyssnade inte så hon fick gå och hämta den. Under tiden hade jag iallafall hunnit plocka upp Cassie så att jag kunde hålla i henne och allt gick bara bra. Blev dock något irriterad på den andra hundägaren då hon inte ens bad om ursäkt. Om hon inte har koll på hunden ska den banne mig inte vara lös heller.

Efter det lilla äventyret ute for vi hem för att duscha och göra oss iordning för kvällen. Då man är två stycken som ska duscha, blåsa håret och sminka sig så tar det sin lilla tid! Jag var precis färdig när brorsan klev in genom dörren klockan 18.00 för att vara hundvakt. Hann sitta ner och surra i en halvtimme innan vi var tvungen att ta bussen ner på stan för att gå på Droskan och äta. Anledningen till att vi gick ut och åt var för att vi har varit tillsammans i två år på måndag så vi kände för att fira.

Efter en mycket god middag på Droskan promenerade vi över till Pipes för att ta en öl innan vi tog bussen hem. Var skönt att kunna gå ut och ta en öl och det blev en mycket trevligt kväll. När vi kom hem, såg vi på Kill Bill - Vol 1...eller ja vi såg inte slutet eftersom vi inte kunde hålla oss vakna. Men som tur är har man sett den förut och vet hur den slutar!

Idag ska vi ta med oss hunden till Norrmjöle, får väl se hur det är där ute om man faktiskt kan gå där. Förhoppningsvis så går det bra iallafall. Har varit uppe några timmar nu och har redan hunnit med att torka kiss och plocka bajs inomhus. Har även hunnit med en morgonpromenad med hunden, ätit frukost med den underbaraste av alla och samt uppdaterat bloggen! Nu blir det iallafall att göra sig iordning för att fara ut på äventyr!





Produktiv vecka

Hittills har jag hunnit med att göra en massa skolarbete under lovet. Har hunnit skriva min uppsats till engelskan, har hunnit skriva tre korta tal till engelskan, gjort alla uppgifter till programhanteringen och även skrivit klart min fältuppgift till företagsekonomin. Så jag har hunnit med en hel del vilket känns riktigt bra. Lite irriterad på mig själv att jag har sparat allt arbete till sista sekunden, men nu är det gjort iallafall så jag kan njuta av att vara ledig ett par dagar innan skolan börjar igen.

Igår var vi till veterinären med Cassie. Hon fick sin vaccination så nu kan hon få träffa andra hundar utan att vi behöver oroa oss för att hon ska bli sjuk. Det gick superbra hos veterinären hon sa inte ett ljud och i väntrummet så somnade hon! Veterinären var mycket trevlig och bra, dock var det stundvis lite svårt att förstå henne då hon bryter på norska!

Idag fick jag sovmorgon, eller ja så mycket sovmorgon blev det ju inte när jag inte kunde sova. Men jag låg kvar i sängen till klockan 10 vilket var riktigt skönt. Har hunnit skicka in alla mina skoluppgifter till respektive lärare och ska snart pallra mig in i duschen. Men innan det så blir det att ge hunden lunch och ta ut henne på en promenad. Senare idag ska vi fara på Djurmagazinet för att se om vi kan köpa ett bilbälte till Cassie så att vi faktiskt kan ha henne i bilen utan att någon blir uppäten!

Ska också höra med brorsan om han kanske kan fara hundvakt någon dag i helgen så att vi kan få gå ut och fira våra två år tillsammans med att äta ute och kanske tom gå på bio! Det vore inte helt fel och det skulle vara riktigt härligt att få lite hundfri tid tillsammans! Om vädret tilllåter i helgen så blir det att ta med hunden till något mysigt ställe för en promenad och lite lek. Det är så härligt att vara ute när vädret är bra!


Så var det slut på påsken!

Påsken har varit mycket trevlig! Har träffat i stort sätt hela familjen, dock inte samtidigt! Men det är alltid kul att träffa familjen.

Lördagen i stugan var väldigt trevlig och det var helt underbart vackert väder. På söndagen hade vi besök av pappa och Eva-Britt vilket också var väldigt trevligt, hade bakat en äppelpaj, mums!

Sen igår när vädret var så härligt tog vi med oss hunden och for till grusgropen i Röbäck för en liten promenad och lite lek. Cassie tyckte att det var super roligt och sprang runt som en liten galning! Mötte även två stycken hästar som hon helst av allt ville leka med. Dock tyckte matte inte att det var en sådan bra idé! Passade på att ta lite kort på hunden, dock är hon snabbare än ljuset och det är inte alltid så lätt att lyckas få henne att fastna på kort. Några stycken blev det iallafall.






 







































På hemvägen var hunden mycket trött och hittade en bra kudde i baksätet!


Även idag är vädret underbart och vi har varit ute på en liten promenad. Var tom utan jacka utan att frysa, gud så skönt det var! Cassie tyckte att det var super kul och det fanns hur mycket som helst att kolla på och lukta på så hon var lite ofokuserad, men det gick ändå bra.

Har även hunnit med att skriva klart min uppsats till engelskan! Har skrivit en argumenterande uppsats om abort. Tog drygt 2,5 timme innan jag ens kom på vad jag skulle skriva om. Men nu är det färdigt så jag ska skicka in den lite senare idag! Det enda som jag har kvar att göra nu är att skriva TRE stycken tal till engelskan, ett kort tal på 1 minut, sedan ett beskrivande eller informations givande tal på 2 minuter och där efter ett argumenterande tal på 3 minuter. När det är gjort och redovisat så är jag klar med Engelska C. Har varit en riktigt rolig och slapp kurs!

Så skriva tal är vad jag ska roa mig med resten av veckan. Ska även skriva en marknadsförings uppgift till företagsekonomin som jag inte ens har börjat! Men det ska väl gå bra det också, har ju trots allt resten av veckan på mig. Lite typiskt bara att man måste plugga när man har påsklov, men så går det när man som jag skjuter upp allt i sista stunden!

Imorrn är det dags för Cassie att fara till veterinären för att få sin vaccination. Ska på drop-in mottagningen hos Veterinär'n på Röbäck, förhoppningsvis är dom bra. Matte är lite nervös men det går förhoppningsvis över imorrn! Har även tvättstugan imorrn så det är en hel del som ska göras. Men när man är ledig så brukar man ju faktiskt hinna med en hel del, speciellt när man kliver upp klockan 7 på morgonen!




Påskafton i stugan!

Bjuder på bilder från gårdagen då vädret var helt underbart uppe i Åmsele!


Stora stugan


Grannarna åkte skoter och pimplade på isen


Vi satt ute i solen och njöt av värmen!



Cassie tyckte att det var superkul att få springa ute och leka


Lars tog ut mig på en skotertur




Sen var det Claires tur att åka skoter för första gången!







Mums, vatten!


Hon kan vara otroligt söt när hon vill!


Min kära mormor!




Långfredag!

Dagen har inte varit helt tokig. Vaknade av att Cassie skällde och gnydde klockan 05.45 *such*. Claire klev upp och tog ut henne och sen stängde vi in henne i köket igen och tro det eller ej men efter bara några minuters gnällande insåg hon att det var lönlöst och la sig och sov igen. Vilket i sin tur betydde att vi fick sova lite längre också!

Klev upp strax efter nio iallafall för att mata hunden och ta ut henne igen. Sen ville hon leka lite, så vad gör man inte. Vi kastade hennes stora mjuka tuggben och hon sprang glatt och hämtade det för att sedan göra om samma sak gång på gång. Hon är för söt! Sen blev det lunch för oss och Cassie bestämde sig efter många om och men för att sova lite till. Passade oss utmärkt då vi kunde se färdigt filmen Ella Enchanted, den var rätt så söt!

När filmen var slut tog jag med mig Cassie ut för en promenad. Hon fick sin första lite längre promenad idag och allt gick bra, hon skötte sig jättebra. Sen fick hon en kong och vi lämnade henne ensam hemma för att fara hem till mamma en sväng för att hälsa på Mathias och Maria och lämna några påskägg till dom. Var bara där ca 10-15 minuter och sen var vi tvungen att fara hem igen då vi inte kan lämna Cassie allt för länge. Den lilla sötnosen låg och sov när vi kom hem!

Sen dess har vi hunnit med att se på lite Coldfeet, jag bakade en äppelpaj, mums! Har även hunnit med att vara ute på en till promenad med Cassie, dock bara en kort en. Just nu så är Claire i köket och lagar mat. Vi ska äta lax och tors i en ostsås som gratineras i ugnen och till det ska vi äta klyftpotatis, mums!



Ikväll ska vi kika på Talang och sen blir det någon film. Vi ska också försöka hålla oss vakna för att se på Jeff Dunham, tycker han är helt underbart rolig! Efter det blir det nog sängen så att vi orkar kliva upp tidigt imorgon och fara till stugan. Förhoppningsvis är vädret bra så att vi faktiskt kan fara! Men nu blir det iallafall middag!





Påsk trängsel!

Att fara på Ica Maxi för att storhandla idag var ingen höjdare. Jag och resten av Umeå var där och det var mer än knök fullt överallt! Det här med självscaning tycker jag är super bra och använder det själv när jag är där och handlar för att slippa stå i kö. Men att jag och ungefär häften av människorna på Maxi också använder det så blir det väldigt rörigt när det är mycket folk. Folk blippar sina varor och sen ska dom ner i påsen som står i vagnen och det blir bara en enda stor röra av människor som är i vägen för alla andra. Jag lyckades iallafall på något vänster ta mig igenom hela Maxi utan några större incidenter. Intressant blev det dock när jag kom till lösviktsgodiset där det var mer folk än jag någonsin sett. Men jag lyckades iallfall plocka en stor påse med en massa godis, så lite senare idag blir det att fylla påskäggen!



Efter rundan på Maxi blev det på apoteket för att köpa avmaskningsmedel till Cassie och sen tittade jag in på bolaget en snabbis för att köpa en box med rödvin, Two Oceans blev det. Riktigt gott röd vin tycker jag och det ska bli trevligt att ta sig ett glas eller två i helgen. Efter bolaget for jag hem, lyckades bära alla matkassar från parkeringen helt själv. Tror dock att mina armar är minst 2 dm längre nu!



Innan min shopping tur hann jag även med att tanka bilen och fara till sjukhuset för att lämna två stycken hårsnoddar till Mathias. Hans tjej har precis opererats för njursten och hade inga hårsnoddar och det fanns visst inte att få tag på på sjukhuset. Så jag fick göra en utryckning klockan 9 imorse!

Helgen blir nog ganska så lugn skulle jag tro. Har inga planer alls för imorgon, blir nog bara att slappa och underhålla Cassie så gott det går så att man kanske får en lugn stund! På lördag morgon åker vi till stugan om vädret är bra! Vi vill ha solsken och lite värme, det vore helt perfekt. Sen hinns det inte med så mycket mer på lördagen då vi blir i stugan hela dagen. Sen på söndag eller måndag kommer förhoppningsvis pappa och Eva-Britt hit vilket blir trevligt. Ska försöka mig på att baka en äppelpaj igen, fick ju ganska så bra sist jag gjorde det! Det är allt som vi har planerat för den här påsken, låter kanske inte speciellt intressant men det ska bli trevligt. Hoppas att alla andra får en riktigt trevlig påsk.
 
 







Right back where we started from ♪♫

Riktigt härlig dag är det idag, så skönt när solen skiner och det är hyffsat varmt ute. Jag hoppas på att vädret håller i sig resten av veckan och helgen så att vi kan fara upp till stugan på lördag. Mamma bjöd upp oss på lördagen, förutsatt att dom är där! Skulle vara kul att fara iväg över dagen + att Cassie säkerligen skulle tycka att det var helt underbart att få springa lös utan bilar, cyklister och gud vet vad! Så vi håller tummarna för att vädret är bra på lördag.



Hittills har det varit en helt okej dag, klev upp för att släppa ut hunden 6.30 imorse. Sen lekte vi en liten stund för att sedan sova i ca en timme, sen blev det frukost för oss båda och en till sväng ut. Efter det hade Cassie bestämt sig för att vara det lilla monster hon så gärna är och vägrade lämna mina fötter och byxben i fred och tålamodet var nästan slut. Då klev i alla fall Claire upp och tog hand om monstret en liten stund medan jag tankade på med nytt tålamod.

Hann med att ta ut hunden en sväng till innan jag tog bussen till skolan. Hade webbdesign, riktigt kul tycker jag att det är med webbdesign och allt är så himla enkelt när man använder Dreamweaver, man behöver ju inte göra någonting själv! Det är så det ska vara tycker jag. Efter lektionen promenerade jag iväg till banken för att sätta in hyran från Claire, som vanligt var det drygt 20 personer före mig i kön. Ganska många gav dock upp och det hela tog bara 20 minuter. Sen blev det en sväng på Hemköp för att köpa Bregott eftersom vi glömde det igår *klantarslen*, köpte även lite handkräm eftersom mina händer är fruktansvärt torra just nu.

Kom hem just lagom i tid för att ta ut hunden igen, dålig tajming tyckte jag men vad gör man. Efter sin lilla tur ut bestämde hon sig för att bli ett monster igen *suck* Men som tur var så var det iallfall tid för hennes middag, så jag gav henne maten i hennes kong som höll henne upptagen i ca 25 minuter, bonus! Nu ligger hon sött på golvet och sover, misstänker att det snart är dags för henne att vakna så då blir det en till sväng ut.

Claire har möblerat om inne i kontoret idag, vi har haft problem med att Cassie har tuggar på sladden till hennes bärbara dator, och en har redan gått sönder (inte pga Cassie, det var innan vi skaffade henne) och vi insåg hur dyrt det var att köpa en ny! Men nu är problemet iallafall fixat, Claires skrivbord står nu i hörnet där uttaget är så det är inga kablar som ligger och skräpar efter väggen utan dom är bakom skrivbordet där Cassie inte kommer åt dom!

Claire fixade också en annorlunda lösning ute i hallen där vi har uttaget till tp-kabeln. Uttaget är så förbannat korkat till att vi måste dra tp-kabeln tvärs övergolvet i hallen, sen genom hela vardagsrummet och in i kontoret! Och för någon dag sedan kom Cassie på att hon kunde dra ut tp-kabeln med tassarna och sen tugga på den! Inte speciellt roligt och inte speciellt billigt om den skulle gå sönder eftersom den är ungefär 1km lång! Så Claire kom på den smarta idén att spika fast en glasslåda över uttaget! Lite krångligt var det att få dit den, men nu sitter den där och vid behov kan vi ta loss den. Men viktigast av allt är att Cassie inte längre kan tugga på sladden! Jippie!




En riktigt trevlig helg!

Helgen har varit mycket trevlig och för första gången på länge känns det som att det faktiskt varit helg. Kan bero på att vi lyckades klämma in en sovmorgon på lördag till klockan 10 och sen en sovmorgon till klockan 11 på söndag, hur härligt som helst och till och med hunden sov!

I fredags var brorsan här och fixade bilen, tog ungefär 10 minuter! Tur att det inte var något komplicerat som behövde bytas och inte blev det dyrt heller! Sen blev det en tripp till ÖB där vi köpte lösviktsgodis att stoppa i påskäggen och sen beställde vi mat från Great Easter, friterade kyckling med sötsursås och ris och stekta nudlar med biff, mums! Hur gott som helst var det. Resten av kvällen blev bara lugn och skön.

Lördagen började som sagt med en sovmorgon till klockan 10, lekte lite med hunden och sen sov både jag och vovven en liten stund. Var sjukt trött trots att jag hade fått en sovmorgon så det blev ytterligare två timmars sömn, sen en snabb dusch och vid halv 4 tiden kom brorsan hit. Han hade lånat Marias Wii, så vi spelade Guitar Hero! Helt klart mycket svårare än vad det ser ut när man aldrig har spelat förut, men kul var det iallafall. Synd bara att man inte kunde låtarna bättre! Strax efter 5 fick Mathias vara hundvakt medan vi for på affären samt hämtade upp mamma, skönt att få lite tid för sig själv utan hunden!

Var borta i ca 40 minuter, lagade mat när vi kom hem, tortillas! Sen efter en mycket god middag bakade jag chocklad muffins och sen satte vi oss ner i soffan hela högen, mamma med ett glas vin och vi med ett glas öl, Mathias fick hålla sig till cola efter som han körde! Vi spelade alla Guitar Hero en stund, även mamma gav sig på ett försök! Sen såg vi på Marley & Me, väldigt besviken då vi alla trodde att det var en rolig film, vilket det iof var i början men sen blev den bara sorglig! Värt att nämna är kanske att vi inte fick se dom sista minuterna av filmen då Mathias inte hade kollat att slutet fanns med innan han brände ut den! Men, men trevligt var det iallafall.

Igår blev det en mycket lugn dag, sovmorgon och sen spenderade vi större delen av tiden i soffan där vi kollade på tv. Även hunden verkade något spak och sov större delen av dagen vilket var väldigt skönt. Dock så verkar hon ta igen det idag då hon är allt annat än trött! Idag ska vi försöka ta oss iväg på affären samt till posten för att skicka några påskägg till Jemma och Claires mamma. Borde också försöka ta mig till banken och till duschen!




Vad gör man?

Vad gör man när tålamodet tryter och man helt enkelt inte orkar mer? Det är vad jag skulle vilja veta, så om det är någon som vet vad man gör så får ni gärna dela med er! Jag börjar känna mig less på att inte ha kontroll men jag vet inte hur jag ska få kontrollen. Det finns massvis med tips att läsa, men ingenting biter *suck*  Jag antar att man bara får härda då det verkar som att dom växer ur det, men kan ändå inte sluta oroa mig för att det inte ska växa bort. Jag antar att det bästa man kan göra är väl helt enkelt att vänta och se och fortsätta korrigera.

Funderar också på hur det kommer sig att någon spenderar mer timmar med att prata med henne än med mig. Egentligen så är det väl kanske inte så, men det känns dock så. Och varför behövs ett telefonsamtal? Nej, jag är bara allmänt less och en aning känslig.






Tö väder!

Snön smälter, solen skiner och Cassie sover! Kunde knappast vara mycket bättre än så? Jag har stor lust att sätta mig på balkongen i solen och bara njuta, dock är det inte så varmt på balkongen just nu och jag har ingenting att sitta på. Så det får vänta, borde dessutom plugga!

Har hunnit med en del nu på morgonen, har pluggat, ordnat så att bror min kommer och fixar bilen (förhoppningsvis idag!) samt varit till läkaren som konstaterade att en operation för min axel ej är nödvändig.

Vad som är kvar att göra nu är

  • Inhandla någon grej till bilen
  • Plugga
  • Skriva prov i Företagsekonomi
  • Klippa klorna på Cassie
  • Inhandla några påsk-kort samt godis
Tror nog att det är allt som ska göras idag, men utan tvekan kommer det säkert att dyka upp något mer. Det brukar det alltid göra! Ikväll blir det att ta det lugnt, se på Grey's Anatomy så klart. Önskar att Grey's var flera dar i veckan istället för bara en! Blir nog att köpa en ny dvd box med Grey's snart. Nu är det bäst att jag tar tag i pluggandet istället för att fördriva tiden med att blogga!


RSS 2.0