3 timmars sömn...

Igår var det hundkurs, och för första gången så gjorde vi väl faktiskt något vettigt. Bättre sent än aldrig? Vi tränade i alla fall på in och ut ur bilen och det gick riktigt bra och sen så gjorde vi IPO-rutor vilket gick riktigt bra. Men sen så blev det väl inte så mycket mer än så. Sen så har dom visst bestämt att nästa kurstillfälle är nu på lördag, den enda lördagen vi inte kan eftersom Claires pappa är här och vi har tänkt åka till stugan. Så vi missar ett tillfälle vilket känns rusktigt ovärt. Sen är det bara ett tillfälle kvar och det är på tisdag. Jag känner väl just nu att det inte direkt har varit en givande kurs, så det känns lite som att man har slängt pengarna i sjön!

Idag är jag ruskigt trött då jag av någon anledning inte kunde sova inatt så jag fick bara 3 timmars sömn. Så huvudet känns inte riktigt på topp, förhoppningsvis så vaknar jag väl upp om ett tag? Har lektion om en timma så ska gå och göra mig iordning om en liten stund. Sen när jag kommer hem så blir det att plugga lite finansiering och kalkylering. Borde försöka skriva min artikel till svenskan också, men jag har fortfarande inte kommit på vad jag ska skriva om, suck.

Ikväll är det Grey's Anatomy! Har längtat efter 6:e säsongen hela sommaren och nu börjar det äntligen. Det slutade sjukt spännande. Ska försöka få mig en tidig kväll också, nog för att de flesta kvällar brukar bli rätt tidiga här. Det är sällan vi är uppe längre än 23.

Vinnie is back!

Som rubriken lyder så är våran volvo fixad nu! Lars kom förbi i fredags förmiddag och vi skulle fara på skroten för att leta efter en ruta. När Lars väl kom hit så visade det sig att han trodde att det var framrutan som var trasig på bilen och när han såg att det bara var sidorutan så erbjöd han sig att fara på skroten själv och sen även montera rutan på bilen, bonus! Så istället för att åka med Lars på skroten så bjöd vi honom på kaffe och gjorde upp om att fara till Djäkneboda med bilen på lördag.

Efter Lars farit så försökte jag göra bort en del skolarbete. Lyckades i alla fall skriva färdigt en av mina artiklar och göra lite andra små saker. Sen så ringde mamma och sa att hon tänkte komma och hämta hunden?! Bonus att få en hundfri helg bara så där! Sen så tog hon även med sig volvon till Djäkneboda och lämnade sin bil till oss! Så vi fick vara lite hundlediga och fick bilen fixad, helt perfekt!

Vi tog det ändå lugnt på fredagen då vi var supertrötta så vi satt hemma och såg på The League och sen gick vi och la oss. Vi passade på att ha en sovmorgon på lördagen och vi åt frukost i sängen medan vi tittade på säson 1 av Grey's Anatomy. Vid 12-tiden så ringde mamma och undrade om vi kunde hämta hunden då hon kände av allergin ordentligt, så vi bestämde att vi skulle komma och hämta henne efter att vi varit och handlat.

Vi var en sväng på Rusta där vi bland annat köpte en julklapp! Men sen blev det även lite hundgodis och några lampbollar eller vad man nu ska kalla dom! Sen köpte vi faktiskt julklappspapper också, det gäller att vara ute i god tid! Efter Rusta blev det en tur på bolaget där vi köpte en flaska whiskey till Lars som tack för att han fixat våran bil. Sen in på coop där vi köpte fläskfilé och cola, köpte även blommor till mamma och sen åkte vi ut till Djäkneboda.

Det var en aning annorlunda att köra mammas bil! Efter att ha kört volvo i 6 månader för att sen sätta sig i en liten pluttig ford var som att köra gocart! Sen hjälper det knappast att mammas bil lever om mer än våran, men den går bra ändå! Rätt så kul var det att kunna spela musik på riktigt hög volym också!

Väl framme hos Lars bjöds vi på nybakad banankaka, mums! Satt och surrade ett tag och klockan tickade på och plötsligt så var det rätt sent så vi bestämde oss för att fara hem. Väl hemma så lagade vi mat, fläskfilé mums! Medan vi åt så försökte vi planera vad vi ska göra för mat när Claires pappa kommer och hälsar på. Inte för att dom ska bo hos oss, men vi hade väl tänkt bjuda över dom på middag en dag! Jag tror att vi kom fram till vad vi ska göra, men det är ett par dagar kvar så vi kanske hinner ändra oss?

På söndag blev det ytterligare en liten shopping runda, vi åkta på Rusta igen där vi den här gången köpte en ny matskål till Cassie. Den vi köpte tidigare börjar bli lite liten så det blev en storlek större, skålen kostade bara 15 kronor så det var bra! Sen köpte vi även två små röda badrumsmattor för 10 kr st! Och jag köpte mig ett par mysiga tofflor att ha hemma nu när det börjar bli kallt! Sen så köpte vi även en ny radio att ha i bilen eftersom våran blev stulen, suck! Den här är något bättre än den gamla men inte speciellt mycket dyrare så det kändes som ett bra köp.

Sen åkte vi vidare till ÖB där vi köpte batterier och en ficklampa köpte även billigt tvättmedel för bara 10 kronor. Sen så körde vi en sväng runt stan för att visa Claire hur hon ska köra när hon ska hämta sin pappa på hotellet och hur hon ska ta sig till gammlia från oss. När det väl var gjort så for vi hem och såg på Grey's.

Sen tog jag mig en promenad med hunden till gammlia där Claire hämtade upp oss. Jag skulle egentligen gå hela vägen ner på stan. Men när vi kom till Berghem så var hunden sjuk och spydde, så det kändes inte som någon bra idé att fortsätta ner på stan. Hunden verkar dock må bra idag även om hon är lite tröttare än vanligt, men vi ska hålla ett öga på henne.

Idag har det hittills blivit pluggande för hela slanten. Har hunnit med att skriva klart mitt sportreferat till svenskan, påbörjat mitt arbete i historia, lämnat in några uppgifter till Information och Layout och nu ska jag egentligen försöka skriva mitt tal till svenskan, men det känns trögt och jag kommer inte riktigt någon vart! Jag har i alla fall bestämt mig för vad talet ska handla om vilket bör anses som en bra början! Men jag borde lägga på ett kol då jag ska hålla talet på fredag! Så för min egen skull är det bäst att jag slutar blogga!

Nu händer det nåt

Nu har vi äntligen fått reda på när Lars har tid att hjälpa oss med bilen och det blir redan imorgon bitti. Så det känns super! Dessutom så har dom tid på Ersboda imorgon att sätta in glaset. Så om inget oväntat händer så har vi förhoppningsvis bilen innan helgen. Vilket betyder att vi inte behöver oroa oss för att inte ha någon bil när Claires pappa kommer och hälsar på nästa helg!

Idag blev den en tidig start för mig, i och med att vi inte har någon bil så fick jag ta bussen till skolan klockan åtta imorse. Fick sen vänta drygt 40 minuter på att lektionen skulle börja. När den väl började så visade det sig att det var bara jag där, det verkar vara ett tema för mina lektioner den här terminen! Men man ska väl inte klaga, redovisningen gick i alla fall bra och jag fick VG på mina två inlämningsuppgifter. Nu ska jag försöka få ett MVG på nästa uppgift.

Var hemma redan klockan 10 vilket var skönt. Men dessvärre så hade hunden varit sjuk på morgonen så jag fick springa ner i tvättstugan och tvätta hennes säng. Sen satte jag mig med huvudet i Finansiering och Kalkylerings boken i nästan 2 timmar. Har nu bara 3 kapitel kvar att läsa innan provet v.43, har även några uppgifter att lösa men det ska nog gå bra!

Sen blev det en promenad med hunden ner till fotbollsfälten på Nydala. Vi tränade lite sitt, ligg och stanna en stund och det går bara bättre och bättre även om hon ibland får psykbryt! Sen lekte vi med bollen en stund och efter det så tränade vi lite trick. Det är superlätt att lära henne nya trick så vi ska försöka lära henne så mycket som möjligt. Just nu så kan hon "Sitt fint", "High five", "Tass" och "Rulla runt", vi har också lärt henne att spela "Hungry Hungry Hippo" då hon sitter vid ena sidan av bordet och vi den andra och sen skjuter vi godis över bordet och hon fångar dom i luften. Kanske inte det gulligaste tricket, men det är kul!

Nu ska jag snart hoppa in i duschen och sen tror jag att jag ska sätta mig och se på tv en stund. Ikväll blir det att se på Idol, har missat det tisdag och onsdag men ikväll har jag tänkt se det i alla fall. Sen blir det nog att se på Criminal Minds eller kanske en film.

Vad sjutton ska man göra?

Vi står i valet och kvalet vad vi ska hitta på med bilen. Vi kan inte riktigt bestämma oss för att om det är värt att fixa den eller inte. Att fixa rutan kommer att gå på minst 1500, och det är om vi köper en ny dörr på skroten och byter alltihopa. Men sen så måste delar av avgassystemet bytas ut och en ljuddämpare bytas innan besiktningen i februari.

Vi hittade idag en bil på blocket, en saab 9000 halvkombi för 4000 kr. Vi funderar nu på att köpa den och sen sälja volvon, om det nu är möjligt. Men frågan är bara hur mycket vi får för volvon i det skick den är nu. Kan inte riktigt bestämma mig för vad vi ska göra. Men ska hur som helst ringa till han med saaben ikväll och höra om den finns kvar och kanske provköra och lite sånt.

Sen får vi väl se vad som händer...

Inbrott!

Igår natt väcktes jag av att min mobil ringde klockan 00.45, fattade inte riktigt vem det kunde vara och hann inte upp innan dom la på. Men så ringde dom igen och då började man ju fundera på vad dom ville, jag tog mig i alla fall upp och lyckades svara på det anonyma samtalet. Det visade sig att det var polisen?! Shit tänkte jag då och fattade ingenting, trodde att det hänt en bilolycka eller något. Men nej, polisen på andra sidan luren frågade om jag var ägare till en grön volvo? Ja, svarade jag en aning orolig. Då talar polisen så snällt om för mig att det är någon som har brutit sig in i min bil och att dom har skickat en polisbil och undrade om jag hade möjlighet att gå ut och möta denna?

Sagt och gjort så klädde vi snabbt på oss och gick ut på parkeringen, där stod polisen och mannen som ringt polisen angående inbrottet. Fönstret på förarsidan var total krossat och bilen var en enda stor röra. Efter att ha kollat in i bilen och konstaterat att det enda som blev stulet var en batteridriven radio värd 50:- tog polisen mina uppgifter och beklagade att det hänt. Vi fick sen stå ute i drygt 45 minuter och städa upp glas och försöka täcka för fönstret. Vi var inte tillbaka i sängen förren närmare 2-tiden och var då lagomt förbannad och hade svårt att sova.

Känner mig lagomt förbannad på den/de idioter som tyckte att det var nödvändigt att krossa våran ruta. Samtidigt så är jag tacksam att vi inte hade något av värde i bilen. Men nu står vi med en trasig ruta och ingen försäkring, vi har bara trafikförsäkring på bilen då den är 30 år gammal och vi inte har haft någon stereo eller nåt. Nu önskar jag dock att vi haft en då det kommer att kosta en hel del att fixa rutan, men vi har inte direkt något val, det måste fixas.

Dagen har således varit kass och jag har hur mycket som helst att göra men ingen motivation eller koncentration. Jag väntar just nu på att Lars ska ringa (har visserligen väntat sedan typ 10.30) och säga om och när han har tid att följa med oss på skroten. Claire håller just nu på att städa ur bilen, det är miljoners småbitar av glas över hela bilen. Stackarn har hållit på i över en timma för att få bort alltihopa, hon är en ängel.

Nu börjar hon närma sig slutet på städningen och jag ska gå och plocka undan lite och sen göra en kopp kaffe till min hårt arbetande älskling.

En kväll på Lottas

Igår hade vi en riktigt trevlig dag. På förmiddagen låg vi i soffan och såg på Hitta Nemo och sen tog vi hunden på en promenad efter hundspåret nere vid Nydalasjön. Det var riktigt trevligt om än en aning blött! Tror nog att jag trots allt föredrar att gå efter elljusspåret, men det kan man inte göra så mycket länge till!

Efter promenaden så hoppade jag i duschen medan Claire lagade middag, fläskkotletter i vitvinssås med hemmagjord potatismos, mums! Efter maten drack vi ett glas vin och Claire lockade håret på mig. Vid 19.30 tog vi bussen ner på stan och gick på Lotta's där mamma, Lars, mormor, Amanda, Mathias och Sara redan var. Vi drack ett par öl och hade det trevligt. Mamma och co gav upp rätt så tidigt då dom varit på någon skogskurs hela dagen. Vi satt kvar själva ett tag och hade det trevligt. Vid 00.30 gav vi upp och tog bussen hem, dock så stannade vi först på Subway för att köpa med oss en macka hem!

Väl hemma så åt vi mackorna sittandes i soffan, halvt sovandes medan vi såg på Striptease, inte för att jag tror att någon av oss kollade speciellt noga då vi var en aning trötta. Efter vi ätit upp våran nattmacka så gick vi och la oss!

Jag vaknade vid 9.30 av att hunden tyckte att det var dags för mig att kliva upp. Så en aning seg i kropp och huvud kröp jag ur sängen och tog hunden på en promenad. Var hemma igen efter ca 45 minuter, så parkerade arslet framför datorn där jag suttit sen dess. Har hunnit med att läsa diverse bloggar och läsa tidningen. Jag känner mig en aning seg idag och jag tror att snart blir det nog dags att sova lite i soffan, en timma eller så skulle inte vara helt fel!

Jag håller just nu på att ladda ner lite bilder från kameran. Ska kolla igenom dom och se om det blev några vettiga bilder från igår kväll! Senare idag kommer nog pappa och Eva-Britt hit, Amanda skulle visst följa med också. Jag vet inte om jag ska försöka mig på att baka lite muffins eller om jag ska vara lat och fara på Ica och köpa något färdig bakat! Får se hur huvudet känns om ett litet tag.

Bjuder på en bild eller två från gårdagen:

Inne på Lotta's

På hemvägen, efter ett antal öl!


Plugg och åter plugg!

Har inte haft mycket tid över den här veckan för att blogga, men nu har jag fått lite tid över så jag tänkte passa på!

I tisdags var vi på hundkurs och jag känner att jag blir bara mer och mer irriterade på människorna som håller kursen. Eller ja, egentligen bara en av dom! Vi tränade inkallning, sitt och stanna och ligg och stanna. Saker som vi har tränat på sedan Cassie var typ 8 veckor. Så jag vet att hon kan det riktigt bra och det visade sig ganska tydligt att hon kunde det och vi fick mycket beröm.

När vi gjorde inkallningsövningar så jobbade vi i par. Så någon annan tog hunden och gick iväg en bit, sen ropade man och då skulle personen som gått iväg vända sig om och springa tillbaka. Detta gick naturligtvis super, dock tyckte jag synd om den stackars personen som fick springa med Cassie då hon springer snabbt som blixten! Sen så sa tränaren att vi skulle göra inkallning genom att man sa åt hunden att sitta och stanna och sen skulle man gå iväg en bit och ropa på hunden. Men när jag skulle göra det med Cassie så kommer tränaren fram till mig och säger att min hund är för ung för att göra det och att det kommer att bli för svårt för henne att förstå vad stanna verkligen betyder. Då kände jag att jag blev riktigt irriterad då hon absolut inte har några problem med det! Men jag höll god min och gjorde som hon sa.

Men sen visade det sig att en annan hund, som är lika gammal som Cassie fick göra den övningen? Så hur kommer det sig att våran hund är för ung? Blir bara så irriterad! Vi har nu varit på tre kurstillfällen och vi har inte lärt oss nåt! Så det känns verkligen som att vi spenderat pengarna väl, suck!

I övrigt så flyter allt på, har mycket att göra i skolan. Vilket är drygt men samtidigt så är det rätt skönt att ha något att göra. Jag har hunnit göra bort en hel del uppgifter och nu har jag egentligen bara en uppgift kvar som ska skrivas färdigt och där är det bara analysen som är kvar. Men så fort ett arbete är avslutat så på börjas ett annat. Det är verkligen non stop!

Men nu har jag bestämt mig för att jag har pluggat rätt så mycket idag, så nu ska jag ta med mig hunden ner till ängarna vid Nydalasjön och leka lite. Sen när jag kommer tillbaka så ska jag göra några uppgifter till Finansieringen och Kalkyleringen och sen ska jag ta mig i kragen och städa här hemma!

Fotobok!

Nu har jag flera gånger sett detta erbjudande om en gratis fotobok om man bloggar och skriver minst 100 ord om fotoboken på sin blogg och nu tänkte jag att jag faktiskt skulle ta och göra något av saken. Det kan ju faktiskt vara kul att ha en fotobok med lite bilder. Nu har man ju oftast alla bilder på datorn, men det kan ju faktiskt vara kul att ha något som man kan bläddra i! Och det är en riktigt fin fotobok man får och det finns många olika stilar att välja på. Kika in på deras sida!



Vill du också ha en gratis fotobok? Gör så här:

- Gå in på http://www.fujidirekt.se/blogga/, fyll i intresseanmälan och vänta på att dom svara via mailen.
- När du fått svar så skriver du ett inlägg på din blogg om fotoboken.
- Maila tillbaka länken till inlägget och invänta en kod som gäller för en fotobok (inkl. porto)
- Ladda hem programmet
- Skapa en fotobok
- Beställ
- 14 dagar senare har du din färdiga fotobok i brevlådan!

Lätt som en plätt! Det här tycker jag absolut att ni ska göra! Det krävs inte mycket tid eller energi att skriva ett inlägg om det. Och det är ju faktiskt mycket roligare att ha en bok att bläddra i och kolla på kort än att man ska sitta vid datorn. Passar ju även bra som födelsedags present eller som julklapp till både familj och vänner!


 

Exempel på hur en fotobok kan se ut:






En väldigt lång vecka

Det har varit en ruskigt lång vecka och det har känts som att helgen aldrig skulle komma. Jag var helt övertygad i onsdags att det var fredag och blev grymt besviken då jag insåg fredag faktiskt inte var speciellt nära. Men nu är den äntligen här och det är skönt.

Det har dock varit en ganska så lång och seg fredag. Började med historia klockan 9 imorse, det var fruktansvärt segt att kliva ur sängen när väckarklockan ringde. Vaknade visserligen 10 minuter före alarmet, men jag är inte den som kliver upp tidigare än jag behöver! I vanliga fall känns tio minuter som tio sekunder, men idag var det en av dom dagarna när 10 minuter känns som 40! Det är alltid en bonus. Efter mycket möda och stort besvär lyckades jag i alla fall ta mig upp och knata mig iväg till skolan för att ha historia. Även idag var det bara jag där, de andra verkar ha hoppat av? Efter som det bara var jag där så tog det bara ca 20 minuter att göra min redovisning, gå igenom nästa veckas uppgift och samt låna en bok som ska läsas.

Efter som jag slutade tidigare än planerat så fick jag en 35 minuters rast innan min svenska lektion, eller ja lektion och lektion, snabbt möte med läraren kan man väl snarare kalla det! Jag hann i alla fall med att kolla min mail och insåg att när jag igår skickade in mitt samhällkunskaps arbete inte bifogade arbetet! Klockan 10 fick jag träffa svenska läraren och efter 10 minuter var jag på väg hem!

Väl hemma så satte jag mig i köket och pluggade i 2,5 timme. Hann med att göra bort drygt halva historie uppgiften till nästa vecka och hann även med att göra en hel del finansiering och kalkylering. Efter det var mitt huvud helt slut kört och jag kunde verkligen inte plugga mer. Satte mig istället framför datorn för att åter igen skicka in mitt arbete i samhällskunskap. Efter att först ha skickar arbetet till mig själv istället för läraren?! Lyckades jag skicka det till rätt email adress och den här gången var arbetet faktistk bifogat!

Sen blev det lite lunch och lite mys med hunden. Vi tränar nu stenhårt på att få henne att slappna av och det går sakta med säkert framåt vilket känns positivt. Ibland skulle man väl önska att det kanske gick lite fortare. Men man får skynda långsamt.

När Claire slutat jobba, dvs strax före tre for vi iväg på ÖB där vi köpte oss var sitt par promenad skor för 169 kr st! Dom var riktigt sköna, det är kanske inte den bästa kvaliten, men så länge dom är sköna att gå i så spelar det inte så stor roll tycker jag. Köpte även cola och lite annat smått och gott. På hemvägen stannade vi på Ica för att köpa ingredienser till dagens middag. Kyckling Tikka med couscous och yoghurts dressing, mums!

När vi väl kom hem så började Claire med maten och jag tog med mig Cassie på en promenad ner till fotbolls ängarna på Nydala. Jag var dock väldigt trött och hade en aning ont i huvudet så hon lyckades irritera mig trots att hon inte var speciellt olydig! Men så är det när jag är trött, jag har inget tålamod och vill att hon ska uppföra sig perfekt, vilket hon mycket sällan gör! Vi lekte i alla fall med lite bollar ett tag och hon fick springa runt och busa i drygt en timma.

Nu sitter jag här och har precis tryck i mig en ipren och ett glas vatten och väntar på att maten ska bli klar. Ikväll ska vi se på Benny & Jools, tror att den hette så i alla fall! Imorrn ska vi ut till Djäkneboda en sväng om mamma är pigg och fräsch. Sen på söndag fyller Mona år så då blir det kalas. Förövrigt så satsar vi på en ganska så lugn helg!

En seg dag

Idag är det en riktigt seg dag, har ingen motivation till att göra nåt. Klev upp vid 10 och gick på en promenad med hunden, men den blev kortare än vad jag hade tänkt då jag fick ont i foten. Men nu har den fått vila lite och snart är det dags för en promenad till.

Så mycket annat har jag faktiskt inte gjort idag. Jag borde egentligen skriva ett tal till svenskan, men skriva tal är verkligen inte min grej och jag har ingen aning om vad jag ska skriva. Temat för talet är typ tankar för dagen, så det kan handla om i stort sätt vad som helst, men trots det kan jag inte komma på något bra. Aja, det ska inte vara klart förrän nästa vecka så lite tid har jag ju på mig. Men jag måste ändå vara färdig i god tid så jag hinner läsa in det ordentligt.

Jag borde väl egentligen plugga lite Finansiering och Kalkylering också, men som sagt så finns det ingen motivation till det. Jag har trots allt gjort bort alla inlämnings uppgifter i tid och det är bara talet till nästa vecka som inte är färdigt. Så jag tycker att jag kan kosta på mig att göra ingenting.

Imorrn så har jag Historia och sen Svenska och där emellan har jag tänkt försöka plugga lite. Tänkte stanna i skolan mellan lektionerna, annars blir det så svårt att hitta en parkering! Plus att man får ganska mycket gjort när man sitter i skolan och pluggar, måste bero på att det inte finns något annat att göra!

Hundkurs!

Ikväll är det andra mötet på hundkursen! Jag hoppas bara att det går bättre än det gjorde sist, fast å andra sidan så kan det knappast gå så mycket sämre om jag ska vara ärlig! Något typiskt är det ju att jag fortfarande har ont i foten och att vi ska hoppa omkring på ojämnt underlag ikväll lär ju inte hjälpa. Men jag ska linda foten och sen så ser vi hur det går! Claire ska följa med utifall att jag får för ont i foten och då får hon ta över som hundförare, så det ska nog gå bra! Idag ska vi i alla fall jobba med hundmöten, hoppande dragande i koppel, så jag hoppas att det ger något!

Tog sovmorgon idag, sov till strax efter 11, grymt skönt! Vet inte riktigt hur jag lyckades sova så länge, men nu känner jag mig i alla fall utvilad. Kan ju vara bra inför ikväll! Har hunnit med att göra lite skolarbeten också. Har gjort alla uppgifter i första moment i Information & Layout och har även renskrivit min krönika till Svenska C. Nu försöker jag bara komma på något att skriva om i mitt tal, eller ja något att prata om snarare. Ska hålla ett tal på 5 minuter, inte riktigt min starka sida. Men jag ska försöka göra bättre ifrån mig i C-kursen än vad jag gjorde i B-kursen.

Imorrn är det skola hela dagen. Började med en tidig start med Finansiering och Kalkylering, sen blir det Information och Layout. Har en känsla av att det är något annat också, men just nu kan jag inte komma på vad! På Fredag blir det Historia B och sen måste jag träffa läraren i Svenska C också. Vi måste visst träffas en gång i veckan, en aning drygt tycker jag men vad gör man?

Efter skolan imorrn så ska jag och klippa mig! Ska hämta Amanda klockan 15.30 och 16.00 har vi tid ute i Holmsund. Ska bara klippa topparna men sen så ska jag göra slingor också, så jag hoppas att det blir fint! Sen imorrn kväll skulle visst pappa komma förbi också, det blir trevligt. Sen lär man väl få en hel del läxa från hundkursen också, så det blir att hårdträna framöver. Jag hoppas bara att min fot blir bättre snart!

Helgens bravader!

Helgen har varit super! Ibland är man riktigt bortskämd, inte för att jag är den som klagar!

Fredagen började med spöregn och historia, kanske inte riktigt den bästa starten på en fredag men det fick funka ändå. Jag var den enda som dykt upp på historian, så det tog bara 20 minuter. B kursen känns mycket roligare än A kursen och det är mycket mer fritt val, så det ska nog gå bra. Dock måste jag säga att det känns mer som svenska än historia, men det spelar inte mig någon roll!

Efter en seg start så blev dagen bara bättre och när Claire slutat jobba och vi gjort oss i ordning och packat bilen så körde vi ut till Lars i Djäkneboda där vi var bjudna på middag och diverse alkoholhaltiga drycker! Cassie tyckte som vanligt att det var underbart att få vara hos Lars där man kan springa ute på gården och leka. Vi bjöds i alla fall på supergod kyckling, fast jag måste säga att det var nog det största kycklingbröst jag någonsin ätit!

Efter maten blev det en hel del vin, vi hann även med att spela Top Trumps. I slutet var den en aning segt när det bara var jag och mamma kvar och vi bara skickade korten mellan varandra, så vi gav upp, det fick bli oavgjort helt enkelt! Mot kvällens slut bjöds det på Dooleys, alltid lika gott!

Lördagen var vi en aning sega allihopa! Till och med Lars kände sig en aning seg. Jag vaknade som vanligt tidigt, lyckades få med mig hunden ut på en kort promenad och sen så parkerade jag arslet i köket där jag sakta men säkert åt lite frukost. Efter ett par timmar så började jag känna mig som en människa igen vilket var skönt.

Vi tog det i alla fall lugnt, försökte se på tv men trots att Lars har 500 kanaler så hittade vi knappt något att titta på! Vid 13-tiden kom mormor, Mathias och Sara och hälsade på. Mormor hade med sig gofika å allt, mums! Vi lyckades äta upp en hel burk med sirapskakor, vi är väldigt duktiga måste jag ju säga! Plockade även lite vinbär som jag tog med mig hem.

Mamma och Lars bjöd på middag även på lördagen, älggryta blev det. Sjukt gott och jag tror vi åt tills vi sprack! Sen lyckades vi även övertala mamma att ta hunden över natten. Inte för att det behövdes speciellt mycket övertalning! Så efter maten packade vi in oss i bilen och for hem för att njuta av en kväll utan hunden.

Såg nån skitfilm på tv, Population 436 hette den. Helt värdelös var den! Sen efter det så tog vi med oss tv:n in i sovrummet och såg på Saw. Vi började se den ifjol på Claires födelsedag. Men vi hann bara se till första reklamavbrottet och sen var vi tvungen att åka till akuten då Claire skar sig i fingret. Så vi passade på att sen den igen! Jag tyckte att den var rätt så bra faktiskt, grymt äcklig var den dock!

Söndagen började vi med frukost i sängen, sen bakade jag en vinbärspaj av vinbären som jag plockat hos Lars. Sen blev det en dusch och sen for vi på Team Sportia för att kolla på ett par skor som mamma eventuellt skulle köpa till mig i födelsedagspresent. Men dom var inte speciellt sköna, så det fick vara!

Efter det åkte vi ut till Djäkneboda för att bjuda på paj och så klart hämta igen hunden! När vi kom dit så sa mamma att vi precis missat morfar. Han hade visst försökt stanna men det blev visst för sent för hans del. Men så verkar det ofta vara när vi ska vara på samma ställe. Ibland undrar jag om han inte undviker oss! Vi bjöd i alla fall på paj och den smakade riktigt gott!

Lars var snäll och tog sig en titt på våran bil och vi behöver inte byta hela avgassystemet vilket är en bonus och delarna skulle vara kosta 750 kr, så nu ska vi bara hitta någon som vill laga bilen åt oss. Lars fixade även till tomgången på bilen. Så nu ska den gå på lite lägre varv! Fyllde även på olja då vi nästan var helt utan, måste lära mig att kolla oljan lite oftare tror jag.

Så efter fika och lite bilservice tog vi med oss hunden hem. Hon tyckte inte alls att det var kul att fara hem och såg deprimerad ut hela vägen hem. Vi bestämde oss för att äta pizza till middag, så vi stannade på Mariehems centrum och köpte pizza på hemvägen, mums!

Sen blev det tv-tittande resten av kvällen. Inte för att det var speciellt mycket att se på, vi såg på Morden i Midsommer och sen gick vi i säng. Jag lyckades läsa ut den sjukt tråkiga boken jag läst i flera veckors tid och inte ens slutet var värt att vänta på. Men nu kan jag i alla fall börja på en ny!

Idag har jag hunnit med en hel del. Jag trodde att jag hade lektion 10.30 idag men precis när jag var på väg att låsa upp bilen så ringer min lärare och frågar om jag var på Studiecentrum klockan 9.30? Nej sa jag och lät en aning förvirrad. Så det visade sig visst att jag hade lektion 9.30 men det hade han glömt bort! Så vi bestämde att vi träffas på onsdag istället.

Så jag gick in igen och bestämde mig för att göra lite annat skolarbete. Har nu hunnit med att göra bort den första Samhällskunskaps uppgiften och skickat in den. Har även gjort bort första uppgiften i Historia samt gjort klart en svenska uppgift. Så på det stora hela känner jag mig nöjd!

Jag och Cassie har också varit ute på en liten promenad. Men jag har sjukt ont i foten / benet sen jag stukade den så det blev en kort promenad men hon var duktig! Imorrn är det andra tillfället på hundkursen och jag hoppas verkligen att hon sköter sig bättre än hon gjorde första gången!


Ont i foten!

Igår var det informationsmöte på Östra om Studiecentrum, det är så förbannat tråkigt att behöva lyssna till samma sak varenda termin. Men nu är det i alla fall bara två terminer kvar av skolan, grymt skönt! Skolan har inte riktigt börjat än, har första lektionerna imorrn. Dock har dom gjort det väldigt konstigt i år, vilket gjort att jag egentligen behöver vara på fyra ställen samtidigt! Det går ju självklart inte, så på första tillfället får jag välja ett ämne att gå till, sen på andra tillfället har jag bara ett ämne och sen på det trejde tillfället som är tillför dom som läser mer än två ämnen och inte kan gå på det första tillfället, där ska jag klämma in tre ämnen! Det ska bli mer eller mindre intressant att se hur jag lyckas!

Efter mötet på skolan så åkte vi i alla fall ner på stan och fikade på Wayne's. En aning besviken på min frappe, men man kan väl inte få allt här i världen. Efter vi fikat for vi hem och tog med oss hunden på en promenad längs Nydalasjön, hon skötte sig bra och det går bara bättre och bättre vilket känns skönt. På hemvägen stannade vi på Ica och köpte skinka och sen fortsatte vi hemåt. Typ 4 minuter från huset så var det någon jävel som rykte undan marken för mig! Och jag föll som en fura och gjorde så klart illa foten! Kunde knappt gå på den men lyckades på något vänster ändå ta mig hem, tur att det inte var så långt!

La foten i högläge och kylde ner den med frusna ärtor! Kändes väl inte allt för bra och jag övervägde att åka in till sjukhuset. Men bestämde mig för att äta lite först och vila foten för att se hur det gick. Efter ett par timmar började den pulserande smärtan att avta och jag tyckte att det var onödigt att fara in till sjukhuset.

Så nu sitter jag här med en svullen fot som är rätt så öm och som det inte är någon höjdare att gå på! Stackars Claire får nu ta hand om alla hundpromenader för ett par dagar så att min fot får vila sig. Dock blir det väl inte allt för mycket vila imorrn då jag måste springa runt på skolan i två timmar, suck. Men när jag kommer hem så får jag väl passa på att vila den istället!

Idag är det tvättstuga, ska försöka mig på att hjälpa till lite. Men vi får väl se hur bra det går att gå i trappor, förhoppningsvis gör det inte allt för ont. Ska försöka att inte överanstränga foten också så att det läker fortare, vill gärna kunna gå hyfsat till nästa vecka då det är andra mötet på hundkursen och hunden lär bli mer än galen!

Ikväll ska jag försöka ta mig till Camilla och fika också, hon fyller 23 år imorrn och har bjudit över oss på fika. Dock får vi se hur ont min fot gör och hur mycket vi har att göra är hemma. Imorrn ska vi även till mormor och fika, hon fyller 67.

Så onsdag känns som en jobbig dag, men det ska bli skönt att komma igång med skolan ordentligt. Bara drygt nu när skolan som börjat men man har ingen aning om vad man ska göra eller vilka böcker man behöver. Så snart det kommer igång så känns det väl lite bättre och man får en del att göra. Känns dock en aning tungt med Samhällkunskap B, Historia B, Information och Layout, Finansiering och Kalkylering och Svenska C. Man kan ju undra vad jag tänkte med när jag skickade in ansökan!

Nu är det i alla fall dags att försöka linka ner i tvättstugan och ta hand om tvätten.

RSS 2.0