God Jul och Gott Nytt År!

Imorrn bär det av, klockan 20.40 går bussen till Stockholm. Kommer fram på Arlanda vid 05.30, sen går flyget till Manchester 7.50, landar 9.15 lokal tid i Manchester och därefter 45-60 min i bilen innan vi är framme i Dyserth.

Känns inte riktigt som att vi åker redan imorgon, känns mer som att det är minst en vecka kvar. Ikväll ska vi packa, får väl se hur bra det kommer att gå. Men vi har iallafall en aning om vad vi ska ha med oss, mest blir det nog julklappar!

Helgen som var bjöd på några öl i fredags, shopping tur på lördagen sedan inslagning av alla julklappar och söndagen spenderades hos mormor där vi bakade pepparkakor och åt middag. Mycket trevligt!

Idag har vi gjort ytterligare en shopping tur, köpt julklappen till Mamma och Lars, inhandlat diverse godsaker inför resan, samt försökt hitta ett par skor till mig, dock ingen lycka på den fronten!

Försöker låta bli att tänka på att jag inte får fira jul med mamma och resten av familjen. Men det kommer att bli trevligt, men lite hemlängtan får man nog räkna med, det är ju trots allt jul.

Nu är det bäst man går och försöker klura ut vilka kläder man ska ha med sig

Snön ligger vit på taken...

Alldeles för trött för att kunna njuta av att det är helg, alldeles för mycket att göra för den delen också + att jag inte har tillräckligt med ork för att göra allting.

Började dagen med Företagsekonomi 8.20, ovärt som vanligt men tyckte att det var bäst att gå sista lektionen innan provet. Har iallafall fått facit till alla uppgifter så det underlättar ju en hel del. Fick betyget i Marknadsföring också, MVG. Kan inte annat än vara nöjd med det.

Förövrigt har dagen inte bjudit på mycket, har pluggat en del. Fått en underligt samtal från försäkrningsbolaget som vill att jag ska komma in på ett möte, så ska hinna med det på tisdag förmiddag.

Stämningen här är något tryckt för tillfället och jag orkar inte riktigt. Inväntar ett telefonsamtal som måste komma inom 15 minuter annars kommer helgen att bli olidlig och den tryckta stämningen kommer att fortsätta. Jag orkar inte vara positiv när man inte får något som helst gensvar, jag vill bara dra täcket över huvudet och sova...

Tanken är att det ska drickas några öl ikväll, får väl se vad min förkylning tycker om det. På söndag blir det pepparkaksbak och middag hos mormor. Det blir förhoppningsvis många goda pepparkakor och trevligt sällskap.

10 minuter nu, att så få minuter kan kännas så långa...

Dagens goda gärning...

Dagens goda gärning genomfördes klockan 10.38! Jag låg och sov, eller ja sov och sov. Kände mig väl snarare medvetslös, plötsligt ringde det på dörren iallafall. Oerhört förvirrad och nyvaken slängde jag på mig nå kläder och gick för att öppna dörren. Utanför stod en för mig helt okänd person, antog att hon var en granne eftersom hon inte hade några ytterkläder. Hon såg mer eller mindre skräckslagen ut och jag fattade ingenting.
Hon frågade iallafall om jag var rädd för getingar, inte speciellt svarade jag. Sen undrade hon om jag kunde komma upp och hjälpa henne kasta ut en geting hur hennes lägenhet för hon är livrädd för dom. Fortfarande något förvirrad följde jag med henne upp för att ta hand om getingen. Den satt då instängd under ett glas och jag kastade ut den på balkongen. Stackars grannen hade mer eller mindre sprungit runt i panik i 1 timme över denna geting.

Efter den goda gärningen gick jag hem och försökte krypa ner i sängen igen. Hade hoppats att jag skulle få sova lite och kanske bli av med förkylningen nån gång, men icket! Har nu sovit ca 3 timmar per natt i 3 nätter, är helt slutkörd men kan inte sova. Har dessutom lyckats med att få nackspärr, grrr!

Idag är det tvättstuga och jag ska försöka koka mer knäck. Igår gjorde jag radiokaka och ischoklad, radiokakan blev inte den bästa men den duger väl! Lyckades bränna mig på handen när jag lagade middag igår också, brände mig på plåten i ugnen så nu har jag en blåsa mitt i handen! Starkt jobbat!

Nu är det iallafall dags att knapra några alvedon, göra lunch och sen se om jag kanske får sova en timme eller två i soffan...

Suck...

Blir så otroligt less på detta väder, det ska inte vara 2 grader varmt och regn i mitten av december. Det ska vara -5 grader och snö, varför är det ingen som fattar det?

Dagen har hittills varit hyfsat bra, lyckades på nåt sätt sova till 12.30, vet inte riktigt hur det gick till. Posten kom iallafall med en mycket trevlig överraskning! Ett brev från migrationsverket om bevis om upprättstillstånd! Om dom jävlarna bara kunde förklara på en gång vilka papper det är man ska skicka in så hade dom ju inte behövt skrämma ihjäl oss tidigare! Men nu är allt löst, så det är skönt. Blir att knata ner på skatteverket någon dag och fixa person nummer och så. Men allt bra med det.

Har äntligen tagit mig i kragen och gjort min marknadsförnings uppgift och skickat in den, så nu ska väl läraren bli glad! Bara ett prov och kvar nu sen är den här terminen slut! Har gått sjukt fort om jag ska vara ärlig och än så länge är jag mycket nöjd. Fick VG i Naturkunskap A och B, vilket för mig är ett helt under då jag absolut inte tycker om naturkunskap! Ett MVG i Företagsekonomi A, lutar mot ett MVG i marknadsföring också men det återstår att se efter senaste uppgiften! Vad jag fått för betyg i Religion A det vette gudarna, läraren tänker visst inte tala om det så det blir väl en överraskning! Och i Företagsekonomi B får jag inget betyg denna termin eftersom jag endast läst 50 poäng av 150, så den kursen avslutas nästa termin.

Det enda som återstår att göra nu är :

  • Plugga inför provet nästa måndag
  • Köpa mamma och Lars julklapp
  • Hälsa på farmor och farfar
  • Baka pepparkakor hos mormor
  • Tvätta
  • Skriva julkort
  • Slå in alla julklappar
  • Bestämma vad som ska drickas på nyår
  • Hämta resväskan från Lars
Förmodligen är det nåt mer också, men ingenting jag kan komma på. Allt detta ska jag iallfall hinna med innan onsdag nästa vecka då vi åker till Wales! På nåt sätt ska jag väl lyckas...

Helgen...

I fredags var pappa och Eva-Britt här och åt middag och drack vin. Det var mycket trevligt! En hel del vin och en hel del häst-snack! Var väl kanske inte igår det hände, pappa och Claire verkade då underhålla sig själva medan Eva-Britt och jag pratade hästar. Alltid roligt att inse att även fast vi inte bor i samma stad känner vi samma människor. Visade sig att Eva-Britt köpte Sunny av Anna Spencer, världen är liten!

Klockan var väl närmade 00.30 när dom bestämde sig för att det var dags att promenera hem, tur att pappa inte bor så långt borta! Efter dom farit gjorde vi slut på vinet som var kvar, bara 1 glas var kvar så vi gjorde det bra! Stannade uppe till 2.30, sen däckade vi båda två i sängen.

Gårdagen var ingen höjdare, vaknade klockan 08.00 med världens huvudvärk, orkade inte ens kliva upp och hämta alvedon. Så jag vände pch vred på mig tills jag somnade om. Sov av och till fram till klockan 12.30, då orkade jag inge mer utan klev upp och drack ungefär ett badkar med vatten. Sen parkerade jag mig själv i soffan där jag stannade resten av dagen och kvällen. Det mest kreativa vi gjorde igår var att baka pizza, den var god den tillfredställde dock inte bakis suget efter en pizza.

Vad dagen bjuder på vet jag inte riktigt än, men någonting ska jag väl lyckas klämma in. Borde nog ta och baka min radiokaka, så en tripp till affären blir det nog.

Tidig morgon och ishalka!

Kanske inte den bästa starten på morgonen men helt klart inte den värsta heller. Hade tid på röntgen klockan 8, så det var bara att pallra sig upp klockan 7 och göra sig iordning. Fick iallafall låna pappas bil idag så behövde inte ta bussen!

Väl på lassa så fick jag komma in 10 minuter tidigare, inte så vanligt när det gäller sjukvården! Klockan 8 klev jag in i bilen och körde hem! Stannade på Ica innan jag for hem dock, behövde inhandla några saker för kvällens middagsbjudning. Pappa och Eva-Britt kommer hit och ska äta. Så vi har köpt mat och vin, ska bli trevligt!

Förövrigt så bjuder helgen inte på så mycket. Ska försöka hinna med att baka en radiokaka på lördag, men måste fara till mamma och låna en avlång bakform eftersom jag är för snål för att köpa mig en egen! Känns som att jag har något planerat för söndag också, men jag kommer inte ihåg vad så antar att det inte är så viktigt.

Julstämningen hemma är mysig, adventsljusstakar, julstjärnor och tom julgran. Ja, jag vet att det är tidigt att ha julgranen uppe, men vi åker faktiskt till Wales den 17/12 och kommer hem den 29/12 så jag insisterade på att sätta upp den tidigt så det iallafall är lite svensk jul!

En aningens nervös inför jul, blir en annorlunda upplevelse! Ingen Kalle på julafton, ingen sill och inga prinskorvar. Och inga paket på julafton för den delen heller, hur fel är inte det då?! Nej, istället blir det en utspridd julhelg med besök från släkt och vänner julafton, juldagen och annandagen. Juldagen har jag äran att få träffa en gammelfaster, hon är visst väldigt traditionell av sig, så det blir väl intressant. Förutom det så ska vi äta någon slags fågel, har inte riktigt koll på vad! Minde än en kalkon, större än en kyckling och magrare än en kyckling och det var inte fasan. Aja, det blir nog bra?

Jag försöker låta bli att tänka på att jag ska presenteras för släkt och vänner, usch! Kommer förmodligen inte att förstå ett ord av vad de säger! På plus sidan finns hästarna iallafall! Harry och Pickles, mycket söta är dom och jag ska visst hjälpa till att rida in Pickles. Ska bli roligt, egentligen ska allt bli roligt bara en aningens nervös!

RSS 2.0