Näst sista dagen

Snart är år 2009 slut, trots att detta året kanske inte har varit det bästa för många så har det ändå varit ett riktigt bra år för mig. En massa bra och roliga saker har hänt och det finns egentligen ingenting att klaga på. Jag hoppas bara att nästa år blir lika bra som detta år. Nästa år händer det förmodligen en hel del stora förändringar som både är skrämmande och spännande. Men med världens bästa familj kan det inte gå annat än bra.

Idag fick jag sovmorgon igen, känner mig lite bortskämd nu. Men ack så skönt att få sova till 11.30, är skönt att känna sig riktigt utvilad och att sova ordentligt gör att förkylningen känns mer och mer avlägsen. Just nu så sitter jag och väntar på att tvätten ska bli klar. Är nog 10-15 minuter kvar innan jag får kila ner i tvättstugan.

Vid 14-tiden kommer pappa och Eva-Britt hit och hälsar på, eventuellt skulle Amanda också följa med. I så fall är det bäst att jag kommer ihåg att ge tillbaka hennes USB-minne. Lånade det då vi varit i Övik för att kunna se Harry Potter och Halvblodsprinsen. Vi passade dessutom på att kopiera filmen till Claires dator, vi har dessutom några DVD-skivor hos mamma som vi ska ta tillbaka och sen ska vi bränna ut filmen.

Igår eftermiddag var vi ute och försökte shoppa lite på rean, men vi hittade ingenting vettigt. Fanns dock visserligen en hel del fina saker, men då var inte priset speciellt bra! Så istället passade vi på att handla allt som behövs inför nyår. Blev en hel del öl och en flaska Sourz. Känns skönt att ha gjort bort det så slipper vi trängas idag. Förutom att få besök idag är ingenting planerat, kanske blir det en mysig promenad i snön med hunden.

Det går hand i hand...

Att bli förkyld samtidigt som det kommer mer snö går på något sätt hand i hand. Men nu verkar det vara uppehåll i snöandet, i alla fall för idag och lika så är det med min förkylning. Det känns som att den är på väg bort nu vilket är skönt. Fick en riktigt lång och skön sovmorgon idag vilket var väldigt välbehövligt och jag känner mig mycket piggare idag.

Igår var det som jag nämnt tidgare besiktning av våran lilla bil och det gick över förväntan, även om den nu inte gick igenom. Vi hade två fel som måste åtgärdas, det ena är att vi har ett fäste för extraljus som vi måste ta bort. Kan ju tillägga att vi försökte göra det igår men den är fast borrad vilket inte hjälpte. Sen så funkar visst inte bromsljusen på bilen. Men det var lite mysko och det tyckte även han som gjorde besiktningen för först så funkade dom men sen så funkade dom inte? Men det var i alla fall allt som var fel på våran bil. Fick en bra att veta grej också men det kommer jag inte ens ihåg vad det var. Så förhoppningsvis så ska bilen snart fara fixad och vi kan boka tid för ombesiktning.

Efter att ha besiktat bilen tog vi en tur på ÖB och sen avslutade vi med att åka på Frasses. Sen åkte vi hem och parkerade oss i soffan där vi såg på Desperate Housewives, har nu sett klart säsong 4 som vi fick i julklapp. Det blev också en liten tupplur i soffan. Kvällen avslutade vi med att börja se säson 4 av Grey's Anatomy.

Idag blir det en lugn dag, har precis betalt räkningarna och nu ska jag kolla runt en stund på nätet och sen ta en promenad med hunden. Ska en tur på Ica och köpa mjölk också men det är allt som är planerat. Imorgon kommer pappa och Eva-Britt hit och hälsar på. Sen blir det nog en sväng på bolaget för att köpa något att dricka till nyår. Nyår ska vi fira i Djäkneboda med mamma och Lars och eventuellt ett eller två syskon?


Så var julen över för i år

Har haft en jättemysig jul och är väldigt nöjd med alla julklappar som jag/vi fått.

Julafton började med en promenad med hunden i snön. Sen gjorde vi oss iordning och vid halv 3 så var vi hos mamma. Spelade lite Band Hero innan Kalle & Co och efter det blev det i som vanligt mat. Massa gott på julbordet som vanligt och man åt tills man kände sig som en köttbulle! Efter middagen gick vi ut med hunden igen och sen blev det paket öppning. Massa fina julklappar, vi fick allt som vi hade önskat oss och det är ju inte varje dag det händer!
Kvällen avslutades med ett parti ogachaka, mycket roligt spel!

Juldagen blev väldigt lugn, öppnade lite mer julklappar och åt frukost i sängen. Sen blev det en riktigt slappar dag med massa tv-tittande och godisätande. Dock så slog min förkylning till rätt ordentligt och jag kände mig inte allt för pigg. Men vi hade en riktigt trevlig dag ändå.

På annandagen var min förkylning ännu värre och helst hade jag nog velat stanna i sängen. Men vi var bjudna till Eva-Britt i Övik för att äta middag och umgås. Så vi åkte ner med Mathias efter han slutat jobba, åt god mat och hade det trevligt. Dock blev det ett kort besök då Amanda kände av sin allergi och jag var allmänt hängig.

Igår blev det ytterligare en slappar dag. Tog mig ut på morgonen och promenerade med hunden till Ica för att köpa diskmedel och lite annat. Det var inte det lättaste att ta sig till affären då det kommit en halvmeter snö under natten och cykelbanan inte riktigt var plogad! Efter min lilla promenad så var jag helt slut och låg i soffan resten av dagen och kvällen.

Idag har vi redan hunnit vara ute en sväng, Lars har i sista minuten lagat vårat avgassystem på bilen. Klockan 8.00 var vi på OK på parkvägen för att fixa det hela. Lite mindre än en timma senare var vi klar och vi fick fara hem. Nu sitter vi mest och väntar på att klockan ska gå. Klockan 12.00 är det dags för besiktning av bilen och om vi har tur så går det igenom! Förutom besiktningen av bilen så har vi ingenting planerat idag, kanske titta runt i några affärer?

Julmys

Helgen har varit trevlig, mysigt med snö ute tycker jag! Cassie tycker att snö är det bästa som finns och hon är sjukt söt när man är ute med henne. Ibland blir det dock lite irriterande att hon ska hoppa och leka hela tiden!

Igår var vi ner på stan en sväng. Claire shoppade julklappar till mig medan jag gick iväg för att se om jag kunde hitta en julklapp till mamma. Dock hade jag ingen större lycka så det blev ingen julklapp till henne! Imorgon ska jag dock på Strömpilen och se om det finns något där. Efter att ha trängst med alla människor på stan for vi hem och klädde julgranen och tog fram lite andra små julsaker, så nu är det juligt och fint här hemma!

Var även ute på två härliga snöpromenad med hunden och sen blev det spagetti och köttfärsås till middag. Efter middagen passade vi på att slå in alla julklappar. Hade vissa problem med snörena som inte ville krulla sig! Men till sist så löste det sig i alla fall.

Idag har vi varit på Rusta en sväng. Köpe en julklapp och lite mer presentsnören och två stora julklapprspåsar. Sen lämnade jag Claire så hon kune köpa julklappar och jag promenerade över till Horze och tittade runt lite. Sen for vi hem och åt lunch och såg nån skit film på tv! Efter att ha sett på film och slappat gick vi ut med hunden och lekte i snön.

Just nu så sitter jag och ser på hästhoppning från Olympia i London och Claire är i sovrummet och slår in julklappar till mig. Klockan 21.00 ska vi se någon film, kommer dock inte ihåg vad den heter. Imorgon ska jag på Strömpilen och förhoppningsvis köpa de sista julklapparna, sen in på Maxi för att köpa lite ingredienser till julgodiset som vi ska göra. Vi ska koka knäck, göra ischoklad, marianne tryffel och snöbollar eller något liknande! Vi ska också sätta ihop vårat pepparkakshus som vi har köpt.

Nu är det omhoppning och Sverige rider så jag håller tummarna!

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen! Vi kom hem sent igår kväll efter dryga förseningar både i Frankfurt och i Stockholm. Typiskt att det skulle vara snöoväder. Men vi kom i alla fall hem igår några timmar efter det var planerat. Vi hade tur och blev hämtade av mormor och Mathias! Det var något av en chock att komma från +5 till -20 och snö! Men det var ändå rätt så mysigt.

Vi har haft en super trevlig vecka. Vi har shoppat en hel del julklappar, träffat Claires bror och brorsdotter en hel del, hon är sjukt söt! Vi hann även med att äta middag hos Claires pappa och hans fru, det var trevligt och vi fick jättefina julklappar. Kramat marsvin har vi också gjort, Claires mamma har köpt dom för att ha som sällskap efter hon fick ta bort sin hund för ett par månader sedan. Det har helt enkelt varit en jättebra vecka och det var synd att vi inte kunde stanna längre!

Idag fick vi tillbaka våran lilla hund! Mamma har varit hundvakt åt den lilla busen och det hade visst gått bra. Hon är lite trött just nu och har sovit i stort sett hela dagen. Om en stund ska vi snart ut i kylan på en liten promenad. Sen ska vi försöka ta hoss iväg till en skoaffär för att se om jag kan köpa några skor, mina kängor gick ju sönder precis innan vi åkte!

Senare ikväll ska vi kl julgranen och ta fram lite tomtar och annat mysigt. Hade först tänkt göra lite julgodis idag också, men har inte allt jag behöver hemma och jag har inte riktigt orken heller om jag ska vara ärlig. Så jag tror att jag skjuter på julgodiset tills i helgen och då blir det att sätta ihop pepparkakshuset också.

Idag har jag också fått mina betyg från skolan för den här terminen. Det kunde inte ha gått bättre och det slutade med fem stycken MVG av fem möjliga! Nu ska jag ta och fixa lite små saker här hemma innan det är dags att gå ut med hunden.

Hejdå Sverige!

Imorgon bitti åker vi, närmare bestämt så går flyget till Arlanda 06.35, pappa hämtar oss 05.30! Klockan 13.30 lokal tid så landar vi i Manchester. Då har vi även hunnit se Hamburg!

Idag har vi mest pysslat med att få klart en massa saker inför resan. Vattnat blommor, tvättat hundens säng och lite sådana saker. Var även en sväng på Myrorna för att se om vi kunde köpa en ryggsäck till Claire, men dom hade bara skit där så det fick vara! Var dessutom en sväng på Jula för att köpa ett lås till min resväska men jag blev snål och ville inte betala 59 kronor! Så istället for vi på OKQ8 och där fanns det lås för 21 kronor! Så tur att jag var snål! Passade på att köpa frimärken till mina julkort också.

Efter den lite shopping for vi hem och åt lunch och sen tittade pappa förbi en snabbis för att läsa igenom listan jag skrivit till han om vad han ska göra med hunden. Visade också hur han ska sätta på antidragselen, förhoppningsvis så kommer han ihåg hur man gör!

Efter pappa tittat förbi åkte jag ner på Forex för att växla pengar. Växlade 718 kronor till 60 pund. Killen på Forex var ytterst tveksam till att det skulle räcka. Sen varnade han mig också för att använda mitt visakort. Men hela poängen med att växla pengar var ju att jag skulle slippa använda kortet! Efter Forex åkte jag till Djurmagazinet och köpte lite tuggben till vovven så att hon har något att tugga på i veckan! Tittade även in en snabbis på Skokanonen då mina kängor gick sönder imorse! Skon har lossnat från själva sulan, så nu måste jag verkligen köpa nya skor. Hittade dock inga vettiga på Skokanonen så det fick vara!

Vad som är kvar på våran göra lista inför resan imorgon är nu följande
  • Packa!
  • Fara på Barnenshus med mamma och köpa en julklapp till Vincent
  • Bada hunden
  • Köpa batterier
  • Äta middag
  • Duscha
  • Gå ut med hunden
Tror att det är allt vi har kvar att göra idag. Så egentligen så borde jag väl stå och packa istället för att sitta här!

Klar på riktigt

Nu har jag jullov på riktigt. Skrev klart min stilanalys till svenskan idag och jag har även skickat in den. Så nu är jag klar med skolarbetet för den här terminen. Nu är det bara en termin kvar och sen är jag klar med skolan. Eller ja det beror ju så klart på om jag bestämmer mig för att plugga på universitet eller inte. Men klar med gymnasiekompetensen i alla fall. Känns grymt skönt att bara ha en termin kvar, fast samtidigt lite skrämmande. Vad ska jag göra sen då?

Förutom att ha gjort klart sista skoluppgiften har jag även hunnit med att tvätta och städa. Så nu är allt klart innan vi åker till Wales. Tiden har gått sjukt snabbt och jag fattar inte riktigt att det är redan på torsdag vi ska fara. Imorgon blir det att packa och fixa de sista småsakerna här hemma. Måste komma ihåg att skriva en lista till pappa vad han ska göra med hunden. Måste dessutom komma ihåg att fara och köpa bajspåsar. Är väl kanske en aning oförskämt att inte ha bajspåsar hemma!

Idag var det egentligen tänkt att jag och mamma skulle på barnenshus för att köpa en julklapp till Vincent. Men Amanda hade visst ramlat på idrotten idag och fått hjärnskaking, så mamma var tvungen att fara på lassa. Så jag tror inte att det blir något barnenshus idag. Och imorgon hade mamma inte tid, för då skulle hon visst på något möte på Amandas skola och sen skulle hon fara och uppvakta Helena som fyller 40. Men vi har väl tid att fara och köpa något efter vi har kommit hem från Wales.

Ikväll blir det i alla fall att se på tv och bara ta det lugnt. Kanske fundera lite på vad vi ska ha med oss och ta upp resväskorna från källaren. Kom just på att jag måste fara och köpa ett litet lås till resväskan också, suck. Men jag måste ju liks ut ändå så det spelar väl inte så stor roll egentligen.

Om en halvtimma ska jag ut med hunden, om mamma inte har ringt och sagt att hon har tid att fara på Barnenshus förstås. Måste dessutom på posten och köpa några julfrimärken så att jag kan posta våra julkort innan vi åker på torsdag. Känns sjukt drygt att planet till Arlanda går 06.35, jag är ju inte direkt någon morgonpigg människa!

Julklappar!

Helgen har varit super mysig och jag har fått en chans att ta sovmorgon vilket har varit väl behövligt! I lördags bakade vi pepparkakor och sen avslutade vi med att äta pizza från Robertos! Igår hade vi besök av Pappa, Eva-Britt, Amanda & Malin, mycket trevligt. Sen såg vi på film och bara tog det lugnt.

Idag har jag varit nere på stan och shoppat julklappar. Två timmar var jag nere på stan och sprang runt i diverse olika affärer. Hittade i alla fall några julklappar så nu är det inte så många kvar! Sitter just nu och känner mig ganska så hjärndöd. Borde ta tag i min stilanalys, men det finns ingen ork! Får ta tag i det imorgon istället.

Klar nu!

Äntligen så är denna hemska vecka över! Eller ja helgen är ju kvar men den jobbiga delen av veckan är äntligen över. Klar med skolan är jag också, bort sett från en stilanalys som jag ska lämna in i början av nästa vecka, men den räknas inte!

Imorse höll jag mitt sista tal på svenskan, ett argumenterande tal om kvinnors rätt att göra abort. Läraren tyckte att det var ett bra tal och att jag hade valt ett bra ämne så jag är nöjd. Hon sa dessutom att om jag skickar in en hyffsad stilanalys så blir det ett MVG, då blir det mitt tredje MVG den här terminen. Har dessutom två ämnen som jag inte fått betyg i än, Historia B och Finansiering och Kalkylering. Så det blir spännande, jag hoppas på ett MVG i historia och i alla fall ett VG i finansiering.

Efter mitt tal imorse så skyndade jag mig hem för att plugga lite finansiering innan provet klockan 14.00. Gjorde en del uppgifter och läste en massa anteckningar och det verkar ha hjälpt. Ja inte för att jag vet om det var den extra timmen idag som hjälpte eller allt plugg i veckan! Men provet gick i alla fall ganska så bra, betydligt mycket bättre än det förra så jag är super nöjd! På tisdag får jag förhoppningsvis reda på resultatet!

Efter en ritkigt dryg vecka så blir det att skämma bort sig själv med god middag ikväll, teriyaki biff med ris och vitlöksdipp och sen blir det nog en öl eller två! Dock inte för många då det är pepparkaksbak imorgon! På tal om det så borde jag ta och ringa mamma för att höra om vi ska baka hos henne på teg eller hos mormor. Kan ju underlätta om vi åker till rätt ställe!

Ikväll blir det så klart också idol, tror att det blir Calle som åker ut. Fast jag börjar även känna mig lite småless på Erik, tycker inte han har varit så de senaste två veckorna som han kan. Men vi får väl se hur det går ikväll. Det känns ändå lite småsurt att missa finalen då vi är hos Claires mamma. Men vi kanske kan se det på tv4 play eller något?

Nästan där...

En dag kvar i skolan nu, har pluggat som en tok och än är jag inte klar. Har dock tagit en välbehövlig paus. Måste ju låta hjärnan vila lite annars finns risken att ingenting fastnar! Idag var det i alla fall sista träffen på samhällskunskapen, gick bra och jag fick ett bra betyg. Kanske en aning över vad jag förtjänade men jag tänker minsann inte klaga!

Imorgon är det tal på svenskan och sen prov i finansiering och kalkylering. Känner mig säker på talet men provet det var en annan femma. Jag försöker i alla fall plugga så mycket som möjligt och ska strax gå och sätta näsan i boken igen!

Ikväll bjuds det på ost och skinkpaj till middag, det vill säga om jag tar mig till affären för att köpa mer skinka! Annars blir det nog mest bara ost paj. Sen ikväll blir det så klart Criminal Minds och United States of Tara och däremellan blir det att plugga inför provet. Har mitt anteckningsblock liggandes på vardagsrumsbordet så jag kan plugga i reklampauserna!

Trött och slut

Är en aning trött och slut idag, skulle helst vilja krypa ner i sängen och stanna där en dag eller två. Men jag har alldeles för mycket att göra för att ha tid med sådant lyx!

I måndags var vi och vaccinerade oss mot svininfluensan, känns bra att ha det gjort nu innan vi ska resa. Även om vi kanske inte har fullgott skydd så är det bättre än ingenting! Förutom att vaccinera oss har det inte hänt speciellt mycket här hos oss. Har sjukt mycket att plugga den här veckan så hinner inte med så mycket mer!

Idag har jag varit ner på stan en sväng, visserligen endast för att gå på biblioteket och låna en bok om stilanalys, men ändå! Har dock inte ens börjat med stilanalysen, men har bestämt mig för att inte göra något på den i veckan. Eftersom det endast är en inlämningsuppgift så satsar jag på att ha den klart i början av nästa vecka istället.

Imorgon är det sista träffen på samhällskunskapen, ska nog gå bra, ska redovisa mitt arbete om hedersmord och hedersvåld i Sverige. Sen på fredag blir det sista träffen på svenskan, ska hålla ett argumenterande tal om kvinnors rätt att göra abort, även denna lektion blir sista träffen. Sen på fredag eftermiddag är det sista provet i finansiering och kalkylering. Jag pluggar just nu som en galning för att lära mig allt, får väl se hur det går på fredag!

På lördag blir det i alla fall pepparkaksbakning med mormor, mysigt. Kanske att jag kokar lite ischoklad och knäck också. Får se om det finns någon ork! Nu blir det i alla fall middag, köttbullar och spagetti, knappast någon finmiddag men det duger!

RSS 2.0