Jul i Wales

Så är jul och nyår över! På det stora hela har 2008 varit ett mycket bra år, kan bara hoppas att 2009 kommer att bli lika bra.

Julen spenderades i Wales! Mycket trevligt och självklart annorlunda. Dagarna innan jul shoppade vi mest, jag köpte nya skor, en del smink och lite extra julklappar till familjen att ta med hem. Julafton var mycket lugn, öppnade några julklappar åt god mat och han även med att slå mammsen in pling. Julaftons natten spenderade vi i ett iskallt hus utan värme, men vad gör man inte för att få lite lugn och ro?

Juldagen började med en promenad tillbaka till det varma huset! Därefter gjorde vi oss i ordning och öppnade lite fler julklappar. Fick massor med fina saker! Bortskämd som få blev man! Efter det knatade vi några hus ner och hälsade på Sally och Garfield där även Abby och James och deras två barn samt en annan släkting befann sig. Drack ett glas champagne, tror nog aldrig att jag druckit alkohol så tidigt någongång! Efter det promenerade vi tillbaka till huset, tog det lugnt en liten stund.
Middagen intogs runt 14.30, åt kalkon, brysselkål, potatis, palsternackor och en massa annat gott. Efter det kunde man knappt röra sig! Satte oss ner i soffan, såg på drottningens tal som är en tradition. Resten av dagen spenderades faktiskt framför tv:n. Såg några filmer och sen blev det sängen.

Annandagen innehöll något mer, Claires brorsa John och hans dotter Jemma kom förbi på förmiddagen. Jag hade dock en fruktansvärd huvudvärk och var tvungen att gå och lägga mig ett tag. Kände mig mycket bättre lagomt till lunch, åt rester från juldagen och sen lekte vi mest med Jemma. Eller ja, jag tog kort och Claire lekte!
Runt 3 for alla utom vi iväg och hämtade Jojo, Johns fru, som hade jobbat på förmiddagen. När alla kom tillbaka öppnades resten av julklapparna, vilket var mycket trevligt och rätt så underhållande!
Efter det var det dags för middag som även den var mycket underhållande. Mitt under middagen drog vi smällkarameller och när vi ätit färdigt var det dags att försöka spela på de instrument som kom i smällkaramellerna! Det gick allt annat än bra men det var mycket underhållande!

Kvällen innehöll sedan mer spelande, dock inte på intrumenten! Utan ett spel om mat, det var rätt så kul även om jag nu inte kunde något av svaren! Drack vin och hade det mycket trevligt. Blev en relativt tidig kväll efter en relativt lång dag!

Dagen efter gjorde vi inte så mycket, packade! På något sätt lyckades vi få ner alla julklappar i våra resväskor och vi var ändå under 20kg. Hur det gick till vet jag inte riktigt, men det gick! Ingenting är omöjligt!

På söndag var det sedan dags att fara hem, klev upp klockan 07.15, 07.45 satt vi i bilen på väg till Manchester. 10.15 avgick flyget till Köpenhamn, hade tid att titta runt på alla taxfree affärer i Köpenhamn innan det var dags att ta flyget till Arlanda. Landade på Arlande runt 14.30, första vi gjorde var att leta reda på någonstanns vi kunde lämna bagaget efter som vi skulle spendera 8 timmar!! på Arlanda innan vi kunde ta bussen hem. Vi hittade relativt snabbt några skåp där vi lämnade resväskorna och sen gick vi iväg för att äta.

Det var långa dryga timmar att spendera på Arlanda men det gick! Så klockan 22.30 satte vi oss på den väldigt fulla bussen på väg hem till Umeå. Bussresan var förmodligen den värsta någonsin, kändes som en hel evighet innan vi var på bussstationen i Umeå. Blev hämtad av mamma och Lars, var hemma runt 8.00 gick direkt isäng och sov till 3!

Trots den långa långa resan hem hade vi det mycket trevligt och det var väldigt kul att fira Jul med lite andra traditioner

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0